Pa postoje verske knjige pa tamo sve lepo piše...А како знаш да Бог не воли управо блуд и неморал? Можда ће баш они који то чине бити у његовој милости?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa postoje verske knjige pa tamo sve lepo piše...А како знаш да Бог не воли управо блуд и неморал? Можда ће баш они који то чине бити у његовој милости?
Верских књига тек има јако много, и често су међусобно супротстављене. Што је у једнима исправно у другима је грех. Како знаш у којим верским књигама пише баш оно што Бог сматра исправним?Pa postoje verske knjige pa tamo sve lepo piše...
Pa ja čitam Sveto pismo, ostale verske knjige me ne zanimaju. Ne da me ne interesuju ali ne mogu da širim priču jednostavno.Верских књига тек има јако много, и често су међусобно супротстављене. Што је у једнима исправно у другима је грех. Како знаш у којим верским књигама пише баш оно што Бог сматра исправним?
У нашим затворима Библија је убедљиво на првом месту као најчитанија књига, скоро сви затвореници су верници и углавном знају све заповести.Таква је ситуација последњих 30-так година.Међутим, већина тих верника су повратници, изађу из затвора, па поново учине кривично дело и опет се враћају у затвор, религиозност их није одвратила од чињења злочина, чак и врло тешких.Kada bi sveštena lica naučili vernike deset Božjih zapivesti i Zlatno pravilo toga bi dosta manje bilo. Ali nemaju vremena od svetenja vode i hleba izgleda.
Čitanje Biblije te ne čini automatskim vernikom, treba iskreno verovati ako čovek želi da se nada spasenju.У нашим затворима Библија је убедљиво на првом месту као најчитанија књига, скоро сви затвореници су верници и углавном знају све заповести.Таква је ситуација последњих 30-так година.Међутим, већина тих верника су повратници, изађу из затвора, па поново учине кривично дело и опет се враћају у затвор, религиозност их није одвратила од чињења злочина, чак и врло тешких.
Nijedan iskreni vernik ne bi učinio zločin, problem su kvazivernici koji se samo izjašnjavaju da veruju u Boga a u suštini ne veruju. Samo puko izjašnjavanje za vernika ne znači ništa.У криминологији је прилично поуздано утврђена чињеница, статистички врло добро обрађена , да је пре 70, 80 или 100 година било више злочина него данас, у односу на број становника(на пример број убистава, на 100 000 становника).Тада је било веће учешће верника у општој популацији него данас, када разматрамо развијеније западне земље(Шведска, Немачка, Белгија, и слично). У протеклих неколико деценија , у тим земљама се смањио број тешких кривичних дела а повећало се учешће атеиста у општој популацији.
САД имају већи проценат верника од развијенијих европских земаља али и знатно већи број злочина. У Србији је 1950 године, било 4 пута више убистава него данас(око 4 на 100 000 становника), а то је била популација у којој су доминирали верници.
Ја ти само објашњавам да религиозност, искрена или формална, уопште не значи да се верници неће одавати блуду, неморалу и злочинима.Кина и Јапан имају врло висок проценат атеиста и имају много мање убистава и насилничког криминалитета него САД и латиноамеричке земље, у којима је врло висок проценат верника.Čitanje Biblije te ne čini automatskim vernikom, treba iskreno verovati ako čovek želi da se nada spasenju.
Postoji velika razlika između formalne i iskrene religioznosti. Samo mali procenat ljudi koji se izjašnjavaju sa vernike su iskreni vernici.Ја ти само објашњавам да религиозност, искрена или формална, уопште не значи да се верници неће одавати блуду, неморалу и злочинима.
Pa u Kini ti se ne isplati da se baviš kriminalom, a u Japanu ljudi žene lutke na primer.Кина и Јапан имају врло висок проценат атеиста и имају много мање убистава и насилничког криминалитета него САД и латиноамеричке земље, у којима је врло висок проценат верника.
Ако неко није верник и не чита Свето писмо, а чини добро у животу, има ли за њега спасења, или ипак мора у пакао?Čitanje Biblije te ne čini automatskim vernikom, treba iskreno verovati ako čovek želi da se nada spasenju.
Pa mislim da mora verovati u Boga da a ne mora čitati Sveto pismo.Ако неко није верник и не чита Свето писмо, а чини добро у животу, има ли за њега спасења, или ипак мора у пакао?
Значи, ипак пакао?Pa mislim da mora verovati u Boga da a ne mora čitati Sveto pismo.
Зависи. Познајем лика који је убио и одлежао казну. Кад је изашао оженио се,има троје деце и занимљиво, сваки дан је у цркви. Тотално је посвећен богу. Једино по очима му се види да је убио неког. Или ја "видим" зато што знам.У нашим затворима Библија је убедљиво на првом месту као најчитанија књига, скоро сви затвореници су верници и углавном знају све заповести.Таква је ситуација последњих 30-так година.Међутим, већина тих верника су повратници, изађу из затвора, па поново учине кривично дело и опет се враћају у затвор, религиозност их није одвратила од чињења злочина, чак и врло тешких.
Pa zašto da ne veruješ u Boga? Šta te košta?Значи, ипак пакао?
Kad umres nema nista. Nikakav Bog. Nikakvo svodjenje racuna. Tvoja zivotna energija se transformise u nesto sto vise nema veze sa tobom i vrati se kosmosu. Tvoja svest prestane da postoji. Ti prestajes da postojis. Ti kao ti se ugasis. Ono sto ostane od tebe, vrati se odakle je doslo i nastavlja kruzenje u prirodi.
Verovanje u susret sa Gospodom je proisteklo iz straha od smrti. Straha od kraja. Nista drugo.
Ne postoji ni kazna ni nagrada, postoji samo kruzenje energije i materije.
Ono sto covek treba da uradi je da shvati i prihvati sopstvenu konacnost u ovoj formi, ali i beskonacnost svemira i nasu ulogu u njemu. Mi smo deo tog svemira. Od njega smo postali, i kada zavrsimo nase bivstvovanje na ovom svetu - u svemir se vracamo.
Prihvatis to - i uzivas u zivotu. Bez straha.
Moje misljenje je moje.Moze bit al i ne mora da bidne. Mi ne znamo. Ti samo iznosis svoje misljenje tj verovanje a ne nekakvu apsolutnu istinu. Moje misljenje je drugacije kao i mnogih drugih.
Mislim da nisam mogao biti jasniji.Da ne govorim o tome da je potpuno nejjasno to tvoje da se nasa energija vraca kosmosu.
Ti si neke nova vrsta ateiste.
Kao sto znam da je voda mokra.Odakle znas da ta energija koja se " vraca kosmosu" nema svest? Tj da to nije ono sto mi zovemo ja?
Kao sto znam da je voda mokra.
To su ocigledne stvari, koje svako vidi kada se oslobodi straha od smrti.
Ima, ima, samo sto robovi (ili kako popovi vole da kazu "sluge Božje") to ne mogu da vide.Tema tu ni o od ociglednog.
Nema, nema, cak i neke nove grane nauke kazu da nema.
https://atma.hr/kvantna-fizika-zivot-nakon-smrti/#google_vignette
Covek je istaknuti naucnik. U tekstu navode da ima i drugih koji podrzavaju. A pazi ovo.
-Smrt ne postoji, a samim tim saznanjem, nestaje i strah od smrti! I zapamtite – nijedan čovjek koji je postojao, nije umro. Pretvorili su se u Svjetlost i kao takvi postoje i dalje.”
Nikola Tesla
Vidi, ja NE TVRDIM da su i Tesla i naucnici koji podrzavaju kvantnu mehaniku ( koja tvrdi da smrt kao kraj ne postoji) - u pravu. Ali ovo je dokaz da nista nije ocigledno. Ne budi tako iskljuciv.