Antigon@
Elita
- Poruka
- 17.130
A to se verovatno odnosi na ispunjenje proročanstva o dolasku mesije.Кад каже да није дошао да укине Закон, него да га испуни.
Interesantno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A to se verovatno odnosi na ispunjenje proročanstva o dolasku mesije.Кад каже да није дошао да укине Закон, него да га испуни.
Господе Боже.Па не иде за џабе Господ јер према православном тумачењу Јахве као и сва остала имена су називи Бога од ситуације до ситуације нигде не каже православље да је Јахве Бог.
Нисмо маркионити.Већ посматра на СЗ као на генезу до правог Бога који је новозаветни Бог.
"Достойно замечания, что во вступлении в повествование о человеке в первый раз полагается в Св. Писании величественное имя הוהי Иегова, то есть Сый или Осуществователь, в соединении с употребленным прежде именем םיהלא Элогим Бог. Может быть, намерение повествователя было внушить чрез сие особенно то, что Бог, Творец мира и человека, есть Тот самый, который открылся Израилю как Осуществовател благодатных обетований (Исх. III. 15)."Ако сам те питао за одговор тражим тачан одговор и цитат не твоје тумачење јер
ниси ни сврштеник ни пророк!
Дакле тачно ми наведи у нашој цркви ко пише да је Јахве Бог створитељ!
to su sve varijacije, vidi se tacno da je to - to, a za ovo se ne vidi nikako, jer ako su samoglasnici od adoni, onda bi bilo jahovi, a tog jhvh tako niko ne zove, rekli ste jehova ili jahve, a to se ne uklapa nikako - znaci samo muljarenje nuditeNema ni Moše već Mojsije, Šlomo već Solomon, Ješajahu već Isaija, Jirmijahu nego Jeremija, Ješua nego Isus itd itd itd. Ali to ne znači da u originalnom izgovoru nije bilo tih imena. Isto i za JHVH.
Pa koje ime Boga vidiš da je to to? Bog Svemogući je El Šadaj.to su sve varijacije, vidi se tacno da je to - to, a za ovo se ne vidi nikako, jer ako su samoglasnici od adoni, onda bi bilo jahovi, a tog jhvh tako niko ne zove, rtekli ste jehova ili jahve, a to se ne uklapa nikako - znaci samo muljarenje nudite
slomo-sulejman, se zna da je solomon, a za ovoga jhvh se nista ne zna ni kome se tim imenom prvo predstavio jel mojsiju ili ranije praocima, jakovu bese, znaci samo se laze i mulja sa njim
Дакле, Христос се позива на легитимитет Старог Завета, шта нам то говори?A to se verovatno odnosi na ispunjenje proročanstva o dolasku mesije.
Interesantno.
Можда је нараторова жеља била да нагласи да је он Бог творац!Господе Боже.
Нисмо маркионити.
"Достойно замечания, что во вступлении в повествование о человеке в первый раз полагается в Св. Писании величественное имя הוהי Иегова, то есть Сый или Осуществователь, в соединении с употребленным прежде именем םיהלא Элогим Бог. Может быть, намерение повествователя было внушить чрез сие особенно то, что Бог, Творец мира и человека, есть Тот самый, который открылся Израилю как Осуществовател благодатных обетований (Исх. III. 15)."
Вредно је напоменути да се у уводу приче о човеку, први пут у Светом писму, величанствено име הוהי Јехова , односно Он или Постојећи , успоставља у спрези са раније коришћеним именом םיהלא Елохим Бог . Можда је нараторова намера била да овим посебно пренесе да је Бог, Творац света и човека, исти онај који се открио Израиљу као Реализатор благодатних обећања ( Пр. ИИИ. 15 )."
св. Филарет Московски.
"to- to" sam mislio na tvoje primere, vidi se da je isto ime samo u razlicitom jezikuPa koje ime Boga vidiš da je to to? Bog Svemogući je El Šadaj.
"Ko kod vas i Istambulske patrijaršije", to kod nas je Crkva Hristova a kod vas je raskol. Novi kalendar nije jeres i nije valjan razlog za izlazak iz crkve i stvaranje zasebne crkve. Grčki starokalendarci su isto što i staroobrednici kod Rusa, ništa drugačije - raskol.Он се сам одбацио... Хтео да буде сам у синоду - one man show
Сад је опет на почетку, џаба се трсио кипријанизмом да ће да окупи наивчине око себе...
Њега су шутнили сви, са којима су га Грци ујединили, јер су га водали са собом ко мечку на вашар, да ''ето ипак воле Русе''...
Грци нас и Русе не воле, чак и кад су исте зилотске вере са нама... Пресликано ко код вас и Истамбулске патријаршије...
ima i u spcМожда је нараторова жеља била да нагласи да је он Бог творац!
Можда?!
СПЦ!
Немој московског , сириријског антиохиског.
Вредно је напоменути да се у уводу приче о човеку, први пут у Светом писму, величанствено име הוהי Јехова , односно Он или Постојећи , успоставља у спрези са раније коришћеним именом םיהלא Елохим Бог . Можда је нараторова намера била да овим посебно пренесе да је Бог, Творац света и човека, исти онај који се открио Израиљу као Реализатор благодатних обећања ( Пр. ИИИ. 15 )."
св. Филарет Московски.
unistice ih sekte zapadne ako se procuje da kriju bozije ime od naroda, nama prodaju biblije bez tog jahve, a njemu se klanjaju samo "velikodostojnici", elitizam ja ti kazem, maki nas izdo, i on bi u elituima i u spc
Мојсије је од Бога одређен да буде ослободитељ Јевреја из ропства египатскога. Њему се на брду Хориву јавио Ангео у пламену огњеном, из купине која је горела а није сагоревала. Мојсије је ту први од људи сазнао Име Божје, које гласи: Ја сам онај који јесте (јеврејски: ЈАХВЕ). Онај који му се јавио био је Бог Слово, Бог Реч. Он се у последња времена родио од Деве, која Га је родила и остала Девојка, као што је купина горела и није сагоревала
http://arhiva.spc.rs/sr/mojsije.html
moraju da se prilagodeunistice ih sekte zapadne ako se procuje da kriju bozije ime od naroda, nama prodaju biblije bez tog jahve, a njemu se klanjaju samo "velikodostojnici", elitizam ja ti kazem, maki nas izdo, i on bi u elitu
Да али се СЗ у СПЦ чита са посебним подозрењем и код духовника и искушеника део по део који ти духовник благослови.moraju da se prilagode
ja bi obavezno uveo da se deci čita stari zavet pošto kažu bez sz nema ni novog ali totalno sve
То јесте Његово Име. Мсм једно од многих које Га описују.ima i u spc
Мојсије је од Бога одређен да буде ослободитељ Јевреја из ропства египатскога. Њему се на брду Хориву јавио Ангео у пламену огњеном, из купине која је горела а није сагоревала. Мојсије је ту први од људи сазнао Име Божје, које гласи: Ја сам онај који јесте (јеврејски: ЈАХВЕ). Онај који му се јавио био је Бог Слово, Бог Реч. Он се у последња времена родио од Деве, која Га је родила и остала Девојка, као што је купина горела и није сагоревала
http://arhiva.spc.rs/sr/mojsije.html
pa zar mi ne prevodimo sa gospod, tako kažuТо јесте Његово Име. Мсм једно од многих које Га описују.
Нзм што се прави толика фама око тога?
videli Иеговine svedoke kako su skockani iz bruklin centrale samo kaplje lova, eita bre, pa bi i oni da maste, a sta mi neuki seljaci znamo, nama to ime u biblijama ne treba uopste... videli od zapadnjaka, postavljala je svedokinja vec r-katolicku crkvu kao dokaz, imaju oni i svetog lucifera, paz; kad i to ime dobije popularnost i kod nasmoraju da se prilagode
ja bi obavezno uveo da se deci čita stari zavet pošto kažu bez sz nema ni novog ali totalno sve
kazu da je to samo zamena za glavno ime jegova, dobices glavno ime, i sporedno nece trebati, to su smislili, samo dok se sva elita ne inicira, pa ondapa zar mi ne prevodimo sa gospod, tako kažu
Господ, Вечни, све то се односи на то Име. Јахве значи ,,Онај Који Јесте", који је одувек, Вечан. Бог наш Једини!pa zar mi ne prevodimo sa gospod, tako kažu
jel se stide glavnog imena boga koji nije svevišnji![]()
jahve je jevrejsko božanstvo inače crkva ga ne bi ispuštala iz usta nego ga arhiviraju jer i njima je jasno ovo što @NickFreak piše.Господ, Вечни, све то се односи на то Име. Јахве значи ,,Онај Који Јесте", који је одувек, Вечан. Бог наш Једини!
Није. Бог Аврамов, Бог Исаков и Бог Јаковљев је Бог Творац, Бог свих људи. И тебе и мене и све нас је Он створио.jahve je jevrejsko božanstvo inače crkva ga ne bi ispuštala iz usta nego ga arhiviraju jer i njima je jasno ovo što @NickFreak piše.
uđi u crkvu i vikni jehovavideli Иеговine svedoke kako su skockani iz bruklin centrale samo kaplje lova, eita bre, pa bi i oni da maste, a sta mi neuki seljaci znamo, nama to ime u biblijama ne treba uopste... videli od zapadnjaka, postavljala je svedokinja vec r-katolicku crkvu kao dokaz, imaju oni i svetog lucifera, paz; kad i to ime dobije popularnost i kod nas
kazu da je to samo zamena za glavno ime jegova, dobices glavno ime, i sporedno nece trebati, to su smislili, samo dok se sva elita ne incira, pa onda
a gospod, gospodin, sta sa tim, pa mi jedan drugome to kazemo? lordova u engleza ko kusih pasa, tako da znas sta nam spremaju
to su izmislili kao ona fora kada se nesto napise na tarabi, a svi znaju da nije, ali se uvek neko zaleti, e tako i to - nema nikave argumentacije da to znaci to, prosto izmisljaju, rastegljuju neke jezicke poluistine, ali slabo da mogu da dokazu da to znaci toЈахве значи ,,Онај Који Јесте",
tako veruješ jer ne možeš da dokažešНије. Бог Аврамов, Бог Исаков и Бог Јаковљев је Бог Творац, Бог свих људи. И тебе и мене и све нас је Он створио.