Primedbe i sugestije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nego samo jedna digresija na ovo...jesenas sam imao zadovoljstvo da komuniciram sa nekilm ljudima sa Krstarice koji su vršili moderatorske funkcije, i mogu reći da su bili sjajni u tom poslu.. i kao ljudi i kao moderatori. Cak sam neke i licno upoznao. Bila je tema o tzv. invisible modu na forumu za i protiv njega. I nekako se poveo razgovor o privatnim porukama. Dobio sam samo jedan savet... a to je... piši... i ... briši. Ko razume razume. I tad sam pravio cirkus oko toga da ljudima ukažem na postojanje individua kojima je opsesija da rade te stvari i da ne treba neke podatke kao one o identitetu pisati u toj formi. Neki su shvatili o čemu govorim, neki ne... cak sam bio i popljuvan.... nazalost Gospodin Lider tada nije bio tu, da je citao verovatno ne bi pisao to oko cega je ovde spor zadnjih nedelja.

A možda je i on kao Duke

Ne pamtim od letos nijednog NOVOG clana sa toliko malo postova koji dobro poznaje situaciju na ovom podforumu da bi se upustao u problematiku iste.

Kako neko ko se juče uključio na Krstaricu sada sudi o ponašanju učesnika i moderatora na Politici????? Direktiva ili klon?

Gospodo draga. , da niste postali pomalo paranoicni ???? :wink:

lider:
Interesantno.veoma interesantno.
!.Odkle ovaj korisnik zna šta je pisala gospođica "ulzramoderator" pojedinim korisnicima na pp.2.Predstavnici vlasti su određeni državni organi.
3.Za pojedine ,stvarne državne organe slučaj nije završen,naprotiv tek je otvoren.
4.Još jedan od dokaza da je pomenuti korisnik u veoma bliskoj saradnji sa pojedinim "funkcionerima" Krstarice i OSNOVANO sumnjam da mu je to sa te strane omogućeno.
5.Nezabeleženo je u istoriji privatnog preduzetništva pravo zaposlenog da potrošača "tera" iz radnje.
vi ste g.Lider opsednuti doticnim gospodinom,isti je upravo najavio da ide da cita,pardon gleda fudbal :roll: :roll:

Ma pojma nemam, ali sta god da je u pitanju, previse , nekako ,ozbiljno ulazite u prichu..
Te, Krivicni zakon, te ovo, te ono...
Ne znam sta je dovelo do toga..

I da znam , ne bi taksativno navodio nista, ne bi li me neko smatrao kompetentnim sagovornikom!
Meni je to potpuno nebitno, da li me neko koga ne poznajem smatra kompetentnim sagovornikom.
Ako hoce da razgovara i postuje, ok je...ako nece, boze moj. :)

Pa vidite novi kolega, ja nemam obicaj da pricam o necemu sto ne znam, pa bih to preporucio i vama. Ovde je bilo pitanje integriteta i privatnosti licnosti koja nije bas onako... dosla sa ulice pa pravo na ovaj forum... Ali evo kako to izgleda u praksi...

Da sam ja korisnik Duke... on bi za vas npr. hipotetički rekao ovako...Ti si Kohen KLON... i to klon billy the kida... znaš o čemu pričam. Sve ukazuje na to i slova i zarezi i svi znaci interpunkcije i avatar i opsednutost Brusom Vilisom i voždovački kraj... eto vidite... vi naravno NISTE on ali priznajte deluje jako ruzno i zamislite da ste vi npr. neko na uglednoj funkciji i on jos kaze ko ste i gde i na kom položaju u ovom Gradu.... i to iz cistog mira... onako dodje i pljune. Ako vi nemate licnog dostojanstva i to vama ne smeta nekima ovde to verujte mnogo smeta. I biće sankcionisano.

marloon:
Pa vidite novi kolega, ja nemam obicaj da pricam o necemu sto ne znam, pa bih to preporucio i vama. Ovde je bilo pitanje integriteta i privatnosti licnosti koja nije bas onako... dosla sa ulice pa pravo na ovaj forum... Ali evo kako to izgleda u praksi...

Da sam ja korisnik Duke... on bi za vas npr. hipotetički rekao ovako...Ti si Kohen KLON... i to klon billy the kida... znaš o čemu pričam. Sve ukazuje na to i slova i zarezi i svi znaci interpunkcije i avatar i opsednutost Brusom Vilisom i voždovački kraj... eto vidite... vi naravno NISTE on ali priznajte deluje jako ruzno i zamislite da ste vi npr. neko na uglednoj funkciji i on jos kaze ko ste i gde i na kom položaju u ovom Gradu.... i to iz cistog mira... onako dodje i pljune. Ako vi nemate licnog dostojanstva i to vama ne smeta nekima ovde to verujte mnogo smeta. I biće sankcionisano.
samo taksativno,prosim lepo!!!!

marlone, da li mislis da je u redu da se svakome koga ti ne znas obracas sa toliko nipodastavanja?
desilo se meni, cim sam dosla na ovaj deo foruma a vidim da se desava stalno...
da li mislis da si ti po svojim kriterijumima, koje zagovaras od otvaranja novog nicka, fer sagovornik?

jer, ova tema se pretvorila u tvoj licni obracun sa svakim za koga ti smatras da treba da dobije ban..
ono sto mi isto upada u oci je to da ne mozes dostojanstveno da podneses poraz...da li ceo forum sad mora biti banovan da bi ti dokazao da banovanje tebe nije bilo fer?

anakin:
marlone, da li mislis da je u redu da se svakome koga ti ne znas obracas sa toliko nipodastavanja?
desilo se meni, cim sam dosla na ovaj deo foruma a vidim da se desava stalno...
da li mislis da si ti po svojim kriterijumima, koje zagovaras od otvaranja novog nicka, fer sagovornik?

jer, ova tema se pretvorila u tvoj licni obracun sa svakim za koga ti smatras da treba da dobije ban..
ono sto mi isto upada u oci je to da ne mozes dostojanstveno da podneses poraz...da li ceo forum sad mora biti banovan da bi ti dokazao da banovanje tebe nije bilo fer?

Poštovanje draga gospođice u dalekom belom svetu.
Divno je pročitati Vaš komentar,gotovo na svakoj temi....
Divim se Vašoj sposobnosti da podgrejete ionako zagrejanu vodu.
Bez namere da ulazim u polemiku sa Vama,dakako pokušavajući da odbranim svoj stav koji nema nikakve veze sa trenutnom situacijom na koju Vi gledate parcijalno,želim samo da Vam poželim dobrodošlicu.
I eventualno,skrenem pažnju da se čorba može skuvati i bez mirođije...

nisam moderator a ti opet pocinjes sa istim fazonom - nisam nista tebe pitao...
nisi me pitao, da...postavljas pitanja moderatoru, tacno...
ali ne mozes ovako tretirati ni forum ni ljude koji pokusavaju da ucestvuju...prosto se neke stvari vide, ma kako ti mislio da su u to upuceni samo odredjeni ljudi...

lider:
Poštovanje draga gospođice u dalekom belom svetu.
Divno je pročitati Vaš komentar,gotovo na svakoj temi....
Divim se Vašoj sposobnosti da podgrejete ionako zagrejanu vodu.
Bez namere da ulazim u polemiku sa Vama,dakako pokušavajući da odbranim svoj stav koji nema nikakve veze sa trenutnom situacijom na koju Vi gledate parcijalno,želim samo da Vam poželim dobrodošlicu.
I eventualno,skrenem pažnju da se čorba može skuvati i bez mirođije...

lideru, ja sam poslednji covek koga mozes da zamajes pricom u rukavicama...sustina tvog posta je da si mi rekao da se trpam tamo gde mi nije mesto i da potpaljujem situaciju..
zar ne?
kazes ti, koji je na prethodnoj strani optuzio coveka sa sve izvodima iz zakona...
zasto postoji forum uopste kad se, po tebi, jasno zna kome je gde mesto i sta ko teba da kaze?

anakin:
lideru, ja sam poslednji covek koga mozes da zamajes pricom u rukavicama...sustina tvog posta je da si mi rekao da se trpam tamo gde mi nije mesto i da potpaljujem situaciju..
zar ne?
kazes ti, koji je na prethodnoj strani optuzio coveka sa sve izvodima iz zakona...
zasto postoji forum uopste kad se, po tebi, jasno zna kome je gde mesto i sta ko teba da kaze?

Ma molim Vas gospođice odakle Vam takva ideja?
Mislim da sam Vam se obratio civilizovano,a to što Vi mene optužujete za kojekakve nebuloze zaista ne želim da prihvatim.
S obzirom na to da ste predpostavljam cenjeni stručnjak u svojoj delatnosti molio bih Vas da pažljivije analizirate poslednjih par stranica.I sami znate ta se zaključak o određenoj temi,naučnom radu ili recimo,istraživanju može doneti samo na osnovu objektivno sagledane sveukupne situacije.
Ipak,dozvolićete,meni skromnom pravniku da upoznam neupućenim a zainteresovanim korisnicima prava i obaveze koje im zakon propisuje.
S poštovanjem

Pa vidite novi kolega, ja nemam obicaj da pricam o necemu sto ne znam, pa bih to preporucio i vama

To je nadam se, samo preporuka, a ne i ultimatum..... :wink:

Meni, licno, vise lici na obracun jedne grupe , koja ima kao zastitni znak neke chudne avatare, i nekoga od ljudi koje vase ponasanje iritira...npr. Duke...

Ne vidim nista zivotno vazno u prici na forumu, osiim ako osecate da neko ugrozava vash
"playground".....u tom slucaju, ne znam sta da vam kazem.

Ovo je slobodna zemlja :wink:

p.s.

Ne verujem u tu pricu o citanju vasih pp, ali me i zivo interesuje sta li to , tako top secret tamo moze da pise, pa se podigla tolika frka....
Ko da je neko provalio u Pentagon.. :-D :-D :-D

jomini:
Već ko zna koji put vas molim da ne raspravljate ovde. Ova tema je namenjena zna se čemu, a Kafana i Ambasada su za vaše priče van tema politike.
Hvala.

Šerife pa danas sam samo na ovome mestu postovao sa sve samim primedbama i sugestijama.....
Ali nema ultramoderatora da prokomentariše.
A trebala bi.
Evo konkretne primedbe
Čini mi se da ultramoderator prenebegava činjenicu da se SVI moramo pridržavati slova zakona.
Evo i sugestije
Ne terajte one koji misle onako kako misle,preti ozbiljna opasnost da podforum politika ugasi sam sebe.

@ Anakin

Sa tobom uopšte ne želim ovde diskusiju. Niti sam te pomenuo niti citirao, obraćas se zidu. Znači pošto od prvog pojavljivanje ovde imaš pik na mene to može da bude samo iz dva razloga..

1. Da me ne variš ama baš nimalo, naročito posle one naše rasprave jesenas o ženskoj emancipaciji. Beše to na ŽK ako se ne varam. Tvoje pravo. Napade me da sam coveka izvredjao. Nijednom recju, dao sam mu banalan primer da razume situaciju. I covek je shvatio i smeje se. Veruj kao i ja. :D

2, Ovo je malo komplikovanije ali potrudiću se da me dobro razumeš. Opsesija može da bude više vrsta. Ja mislim da to nije, ali ti me uvek razuveriš. Ako ovime želiš da našu komunikaciju nastavimo privatno, molim te samo meilom ili četom kaži. Imamo iste sfere interesovanja, 12 godina sam svirao klavir, imam čelistu... ozbiljnog u familiji i poznajem jako dobro ozbiljnu muziku. Mogu čak i da organizujem i vidjenje... naime koleginica sa foruma Migud me je pozvala na cruising po USA u junu, biću oko tri nedelje, pa možemo uglaviti neko vreme makar za kafu.

Vidiš Anakin ovde jedine osobe koje me prozivaju si ti i Duke. Za ovih 100 postova sa ovim muflonskim novim nikom koje sam napravio :D, a bio sam na svim temama, svi su mi se obradovali... evo covek me je pozvao u Kinu u goste, nekoliko forumašica su očarane mojom konverzacijom tako da nemam problema ni sa ženama, bejbica me zove kod nje u Nemačku...danas joj je rodjendan, leto ću verovatno sa vekslom provesti na Malti u društvu Ambasadora kod naše prijateljice etotako i njenog prepametnog verenika. I niko od njih nema šper ploče.

I da Lilu ponovo ne kaze da nije videla, kao kad sam ponudio ruku pomirenja Duke-u ponovo post samo za Ultra Moderatora....

marloon:
Lilu ja sam vam rekao krajnje ozbiljno nekoliko puta do sada, ako želita da sudite o nečemu, morate da razmotrite situaciju pre no što donesete odluke. Ovo nije prvi put da ne vidite. Pošto smo probleme ove vrste prevazišli, ostaju tehnička pitanja. A to su...

Razlozi banovanja ljudi one veceri kada su iznosili samo svoje stavove povodom istog problema o čemu smo raspravljali. Čak i kolege sa foruma koje se ne slazu po mnogim pitanjima oko politickih i ostalih stavova pitaju isto. Znate o cemu govorim... Arandjel, eremita, etotako... da ne nabrajam. Na Vama je odluka za mir na forumu.

I za sam kraj želim da javno kažete svim kolegama odavde razlog mog TRAJNOG banovanja sa ovog foruma, zbog koga moram da se koristim ovakvim bedastoćama i da otvaram drugi nalog da bih isterao stvar do kraja. Ako imate opravdani razlog, ja ću tražiti od administratora da oba ukine, obriše kompletno sve moje postove i onda će valjda biti sve kako treba.

U redu pošto jomini izbegava da vrati poruku, ja ću je napisati ponovo....

@Kohen

Drago mi je kolega Kohen da smo se razumeli. Vidim da ste shvatili moj hipotetički primer i da vas je to zasmejalo. Verujte kad ga sad citam i mene :D. Neko sa duhom i dozom humora razume metaforu i alegoriju, neko ne.

Znaci sustina problema su PRIVATNE PORUKE... i one se zovu PRIVATNE zato sto su PRIVATNE a ne JAVNE. To da li je njihov sadrzaj sexualno eksplicitnog karaktera, da li je vezano za identitet onoga ko piše ili ima veze sa iznošenjem informacija o necijem ugledu ili polozaju u drustvu nije uopšte bitno. Znaci ono sto je npr. vezano za neciji identitet i preneseno putem pp ovoga foruma a saopsti se javno mora da podleze sankciji, pogotovu kad ostecena strana to zahteva.

Samo toliko... jom ono ko je sa kim spavao nisam hteo da spominjem :D:D:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back