Primedbe i sugestije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Molim da mi ne saljete istorijate vasih prepucavanja od ranije! Ako ste u stanju da zaboravite i nastavite komunikaciju normalno, izvolite Ako niste i ako vam je to toliko bitno, onda napustite forum Nekorektno ophodjenje se nece vise tolerisati i za sobom povlaci iskljucivanje sa foruma.

Pozdrav.

Uvažena Lilu,

Mi opraštamo, ali pamtimo... ali uvek se nadje neko da ponovo potegne, a to nikada nismo mi sa nadgrobnim spomenicima. Evo vam primer... Juče u 18.49 šaljem poruku pomirenja Duke-u...

marloon:
Eto vidiš kako možemo ljudski da razgovaramo... Šta ti je trebalo sve ono...

...a u 22.32 dobijam od vas pp...

Da li treba da ga objavim javno?

JABUCHILO:
serife izvinjavam se za onaj poslednji post, samo sam dobronamerno hteo da skrenem paznju djuki i drugim veselim decacima dok je vreme. ja licno nemam nista protiv malih igara i pakosti, ali samo dok nemaju neki zaista opsesivan cilj. to pozivanje na pp i demonstracija mogucnosti korisnika djuke da se poigra ucesnicima ovog foruma je bilo simpaticno dok nije postalo njegova jedina aktivnost ovde.

ovo sto cu reci zaista nije pretnja vec jednostavno jedino preostalo srdstvo odvracanja:

posto ja do sad i nisam nesto prozivan, obecavam i njemu i tebi da se necu mesati - ali skrecem njemu (posredno i svim veselim decacima) paznju na cinjenicu da ja sedim u moskvi. i nisam tu turisticki vec poslovno. raspolazem ogromnim potencijalom da se poigram svim pakosnim zloupotrebljacima ovog foruma buduci da mi je direktno subordinirano celo IT odeljenje koje opservira 3 krupne medjunarodne kompanije ali kao i u svakom IT slobodnog vremena (za razliku od mene) imaju neograniceno. najmanje 5 ljudi ima radno iskustvo od preko 15 godina a 3 coveka su osnivaci najpopularnije 'crne' tacke u runetu. ko razume shvatice me. pretpostavljam da ne moram da objasnjavam sta moze da se napravi sa takvim ljudskim i tehnickim resursom. zato bi bilo zgodno da veseli decaci ne zive u iluziji toga da u binarnom svetu postoje ikakve granice i da se podsete da ukljuceni racunar od onog momenta kada su prikopcali mrezni kabl nije samo sredstvo da se pakosti i propagira nego i osnovno polje za svaku povratnu reakciju. pogotovo ne moram da objasnjavam koliko je lako saznati sve o svakome bez bilo kakvog citanja tudje privatne prepiske.
nadam se da ce ovo biti shvaceno kao dobronameran poziv na smirenje strasti i kraj zloupotrebe mogucnosti nekih, koje u svakom slucaju, siguran sam, ne prevazilaze moje licne i mogucnosti nekih korisnika foruma koje licno poznajem. hvala na paznji.

Dobro je da neko nasoj avangardnoj omladini objasni, da je u prirodi stvari, da svaka akcija ima svoje povratno dejstvo, i da, poneseni revolucionarnim zarom, ne prelaze limite, u okviru kojih, svoje sitne zadovoljstine zalazenja u privatnost drugih, te zloupotrebu iste, ne protumace kao permanentno stanje, bez konsekvenci po njih same.Nije tesko biti fin. Ja_kapiram_a_vi?

Lilu:
Odlicno! Nisam to videla. Samo tako marloone :)

Lilu ja sam vam rekao krajnje ozbiljno nekoliko puta do sada, ako želita da sudite o nečemu, morate da razmotrite situaciju pre no što donesete odluke. Ovo nije prvi put da ne vidite. Pošto smo probleme ove vrste prevazišli, ostaju tehnička pitanja. A to su...

Razlozi banovanja ljudi one veceri kada su iznosili samo svoje stavove povodom istog problema o čemu smo raspravljali. Čak i kolege sa foruma koje se ne slazu po mnogim pitanjima oko politickih i ostalih stavova pitaju isto. Znate o cemu govorim... Arandjel, eremita, etotako... da ne nabrajam. Na Vama je odluka za mir na forumu.

I za sam kraj želim da javno kažete svim kolegama odavde razlog mog TRAJNOG banovanja sa ovog foruma, zbog koga moram da se koristim ovakvim bedastoćama i da otvaram drugi nalog da bih isterao stvar do kraja. Ako imate opravdani razlog, ja ću tražiti od administratora da oba ukine, obriše kompletno sve moje postove i onda će valjda biti sve kako treba.

marloon:
Lilu ja sam vam rekao krajnje ozbiljno nekoliko puta do sada, ako želita da sudite o nečemu, morate da razmotrite situaciju pre no što donesete odluke. Ovo nije prvi put da ne vidite. Pošto smo probleme ove vrste prevazišli, ostaju tehnička pitanja. A to su...

Razlozi banovanja ljudi one veceri kada su iznosili samo svoje stavove povodom istog problema o čemu smo raspravljali. Čak i kolege sa foruma koje se ne slazu po mnogim pitanjima oko politickih i ostalih stavova pitaju isto. Znate o cemu govorim... Arandjel, eremita, etotako... da ne nabrajam. Na Vama je odluka za mir na forumu.

I za sam kraj želim da javno kažete svim kolegama odavde razlog mog TRAJNOG banovanja sa ovog foruma, zbog koga moram da se koristim ovakvim bedastoćama i da otvaram drugi nalog da bih isterao stvar do kraja. Ako imate opravdani razlog, ja ću tražiti od administratora da oba ukine, obriše kompletno sve moje postove i onda će valjda biti sve kako treba.
veoma interesantno pitanjce za transparentan odgovorcic :arrow:

Одох ја гледати фудбал, а ви се забављајте сами са собом.

Пошто власт није демантовала неке гласине које круже о мојој личности, морам рећи да ми је стварно жао. Оптужбе на мој рачун, у стилу "да читам приватне поруке", нису доказане.

Нажалост, представник власти је саопштила да јој се више не шаљу пп на ту тему. За мене је случај завршен.

DukeofSerbia:

Пошто власт није демантовала неке гласине које круже о мојој личности, морам рећи да ми је стварно жао. Оптужбе на мој рачун, у стилу "да читам приватне поруке", нису доказане.

Нажалост, представник власти је саопштила да јој се више не шаљу пп на ту тему. За мене је случај завршен.
:lol: :lol: :lol:

Hteo bi samo da na ovom mestu odam priznanje moderatorima, koji su od ovog foruma , britkom sabljom razuma napravili bolje i prijatnije mesto za razonodu, i razmenu iskustava.....:)

Imate moju punu podrsku :) :) :)

Hvala!!!!!!!

DukeofSerbia:

Interesantno.veoma interesantno.
!.Odkle ovaj korisnik zna šta je pisala gospođica "ulzramoderator" pojedinim korisnicima na pp.
2.Predstavnici vlasti su određeni državni organi.
3.Za pojedine ,stvarne državne organe slučaj nije završen,naprotiv tek je otvoren.
4.Još jedan od dokaza da je pomenuti korisnik u veoma bliskoj saradnji sa pojedinim "funkcionerima" Krstarice i OSNOVANO sumnjam da mu je to sa te strane omogućeno.
5.Nezabeleženo je u istoriji privatnog preduzetništva pravo zaposlenog da potrošača "tera" iz radnje.

Nisam hteo da povlačim priču ponovo... ali Gospodin Lider je u pravu. Ako moderatorka demantuje ovo, objaviću javno njenu poruku koju mi je uputila, a koliko vidim, sličnu je dobio i Gospodin Lider.

Ponovo se ista situacija ponavlja u nedogled... žalosno... Lepo reče pagan sa kojim se bijem ovde svaki dan :D... probaj da živiš Lilu kao da se ništa nije desilo.

I još jedan ne tako ne važan detalj
REZULTAT "sređivanja" podforuma politika
za 48h na ovom podforumu 1342 odgovora???????
za one koji ne prate statistiku,ovaj broj je pre sređivanja ultramoderatora i pojave pojedinih korisnika ,u proseku za februar postizan za 4h i 20 min.
Interesantan podatak za menadžment Krstarice.

Nee, nikako...dragi kolega, dapache..
Samo , ja sve vreme mislim da se vi , ljudi ovde malo shalite...mislim, ili je to, ili ste preozbiljno u celoj ovoj prici oko foruma....pa to je igracka za razbibrigu, ne vidim cemu nervoza..:)

Kohen:
Nee, nikako...dragi kolega, dapache..
Samo , ja sve vreme mislim da se vi , ljudi ovde malo shalite...mislim, ili je to, ili ste preozbiljno u celoj ovoj prici oko foruma....pa to je igracka za razbibrigu, ne vidim cemu nervoza..:)

Tu ste potpuno u pravu.Igračka za razbibrigu,tako sam i ja ovo doživljavao u početku.
Dok se u igru nije uplela igra koja se zove narušavanje privatnosti .
A priznaćete to baš i nije u skladu sa moralom,etiko i ako hoćete sa nečim što se zove Krivični Zakon Reublike Srbije.

Kolega Kohen je nov, mlad i neiskusan Gospodine Lider. I verovatno ne zna šta potpada pod isti. A možda je i on kao Duke... vidim njegovu veliku angazovanost na primedbama... Ne pamtim od letos nijednog NOVOG clana sa toliko malo postova koji dobro poznaje situaciju na ovom podforumu da bi se upustao u problematiku iste.

Slažem se sa Vama gospodine M.
Evo male edukacije....

Povreda ravnopravnosti građana
Član 60
Ko na osnovu razlike u nacionalnosti, rasi, veroispovesti, političkom ili drugom ubeđenju, etničkoj pripadnosti, polu, jeziku, obrazovanju ili društvenom položaju uskrati ili ograniči prava građana utvrđena ustavom, zakonom ili drugim propisom ili opštim aktom ili ratifikovanim međunarodnim ugovorom, ili ko na osnovu ove razlike daje građanima povlastice ili pogodnosti, kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina.
Član 61
Ko suprotno propisima o ravnopravnoj upotrebi jezika ili pisama naroda i narodnosti Jugoslavije uskrati ili ograniči građaninu da pri ostvarivanju svojih prava upotrebi jezik odnosno pismo kojim se služi, kazniće se zatvorom do jedne godine.
Povreda tajnosti pisama ili drugih pošiljki
Član 72
(1) Ko neovlašćeno otvori tuđe pismo ili telegram ili kakvo drugo zatvoreno pismo ili pošiljku, ili na drugi način povredi njihovu tajnost, ili ko neovlašćeno zadrži, prikrije, uništi ili drugom preda tuđe pismo, telegram, zatvoreno pismeno ili pošiljku, kazniće se zatvorom do jedne godine.
(2) Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi kakvu korist ili da drugom nanese kakvu štetu, saopšti drugom tajnu koju je saznao povredom tajnosti tuđeg pisma, telegrama ili kakvog drugog zatvorenog pismena ili pošiljke, ili se tom tajnom posluži, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.
(3) Ako delo iz st. 1 i 2 ovog člana učini službeno lice u vršenju službe, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.
Povreda prava na podnošenje pravnog sredstva
Član 74
(1) Ko u vršenju svoje radne obaveze sprečava drugog da koristi svoje pravo na podnošenje žalbe ili nekog drugog pravnog sredstva, prigovora, molbe ili predstavke, kazniće se zatvorom do jedne godine.
(2) Ako delo iz stava 1 ovog člana učini službeno lice zloupotrebom svog službenog položaja ili ovlašćenja, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

ima toga još....

Izvod iz Zakona

o izmenama i dopunama Krivičnog zakona Republike Srbije

(Službeni glasnik Republike Srbije broj 39/03 od 11.04.2003. godine)

bb
Glava šesnaesta A

KRIVIČNA DELA PROTIV BEZBEDNOSTI RAČUNARSKIH PODATAKA

Neovlašćeno korišćenje računara i računarske mreže

Član 186a

(1) Ko ošteti, prikrije, neovlašćeno izbriše, izmeni ili na drugi način učini neupotrebljivim računarski podatak ili program, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri meseca.

(2) Ako je delom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana šteta u iznosu preko sto hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.

(3) Ako je delom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana šteta u iznosu preko šesto hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.

Računarska sabotaža

Član 186b

(1) Ko uništi, izbriše, izmeni, ošteti, prikrije ili na drugi način učini neupotrebljivim računarski podatak ili program ili uništi ili ošteti računar ili drugi uređaj za elektronsku obradu i prenos podataka koji je od značaja za državni organ, javnu službu, ustanovu, preduzeće ili drugu organizaciju, kazniće se zatvorom od jedne do osam godina.

Pravljenje i unošenje računarskih virusa

Član 186v

(1) Ko napravi računarski virus u nameri da ga unese u tuđ računar ili računarsku mrežu, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

(2) Ko unese računarski virus u tuđ računar ili računarsku mrežu i time prouzrokuje štetu, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

Računarska prevara

Član 186g

(1) Ko unese netačan podatak ili ne unese kakav važan podatak ili na drugi način prikrije ili lažno prikaže podatak i time utiče na razultat elektronske obrade i prenosa podataka u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist i time drugom prouzrokuje imovinsku štetu, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

(2) Ako je delom iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu preko sto hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.

(3) Ako je delom iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu preko šesto hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina.

(4) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini samo u nameri da drugom nanese štetu, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.

Ometanje funkcionisanja elektronske obrade i prenosa podataka i računarske mreže

Član 186d

(1) Ko neovlašćenim pristupom elektronskoj obradi podataka ili računarskoj mreži izazove zastoj ili poremeti funkcionisanje elektronske obrade i prenosa podataka ili mreže, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.

(2) Ako su usled dela iz stava 1. ovog člana nastupile teške posledice, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.

Neovlašćeni pristup zaštićenom računaru ili računarskoj mreži

Član 186đ

(1) Ko kršeći mere zaštite neovlašćeno pristupi računaru ili računarskoj mreži, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

(2) Ko upotrebi podatak dobijen na način predviđen u stavu 1. ovog člana, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

(3) Ako su usled dela iz stava 2. ovog člana nastupile teške posledice za drugog, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.

Sprečavanje i ograničavanje pristupa javnoj računarskoj mreži

Član 186e

(1) Ko neovlašćeno sprečava ili ometa pristup javnoj računarskoj mreži, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

(2) Ako delo iz stava 1. ovog člana učini službeno lice u vršenju službe, kazniće se zatvorom do tri godine.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back