Primedbe i sugestije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
James 007:
Gospođice Romy, kakav je to bogoslov gospodin Krstan ako Vas nije naučio šta je to tropar? Tropar je kratka pesma ili "strofa" koja je posvećena svetitelju ili danu koji se slavi. Peva se na svim bogosluženjima.

E, profesor mi je upravo danas pojasnio da je tropar zapravo oda, hvalospev ili kratka pesmica iz životopisa (žitija) svetitelja. Obično se peva na dan svetiteljeve smrti osim kada su u pitanju Gospodnji praznici (Božič i sl). Dakle to što Vi tumačite apsolutno nije točno. Posebno naglašavam da mi profesor nije predavao teološke nauke, već ono što je bilo učnim programom predvidjeno za klasičnu filologiju.

eIvin:
Spoštovana Romana,zamolio bih vas da ostavite link,do nekog profesorovog naučnog rada publikovanog na relevantnom stručnom sajtu...
Čini mi se da profesor nema nijedan rad,inače bi davno ostavio link,pošto znamo koliko je sklon samopromociji...
Zahvaljujem.

Spoštovani,

Sama sem o tome več pisala. Profesor Kovjenič je najviše svojih radova objavljivao na KERII (kako se to napiše ukoliko hočete do toga doči sam Vam je pojasnio. Zašto jednostavno ne odete na taj sajt i tamo sve proverite.

Romy:
E, profesor mi je upravo danas pojasnio da je tropar zapravo oda, hvalospev ili kratka pesmica iz životopisa (žitija) svetitelja. Obično se peva na dan svetiteljeve smrti osim kada su u pitanju Gospodnji praznici (Božič i sl).
A Vi slobodno recite gospodinu Krstanu da nema pojma. Tropar se peva na SVIM bogosluženjima: na Uskrs, Božić i ostale važne praznike kako u hrišćanstvu, tako i u pravoslavlju.

Meni je zanimljivo da se Romy pojavljuje na forumu u isto vreme kad je i Krstan dolazio...
Nego,hoćemo li mi dobiti taj DIREKTAN LINK do profesorovih radova?
Posle toga ću vam drage volje odgovoriti na onih deset pitanja...

jomini:
Problem je u stilu. Više sam za realizam, ako me razumeš.

Mene uopšte ne zanima za šta ste Vi lično, več me zanima zašto ne dozvoljavate diskusije koje nikoga ne vredjaju. Dokažiti u postu koji ste isbrisali jedno slovo koje ne zadovoljava formu ljudskog ponašanja. Ukoliko želite da pišem samo ono što Vi želite da čujete onda mi recite kako ne bih gubila vrjeme na forumu gde nema slobode govora. Čini mi se da je profesor Kovjenič u pravu kada kaže da je ovo jedan od najgorih foruma. Počinjem i sama da se u to uveravam.

elvin:
Gospodine elvin, ponoviću isto pitanje nekoliko puta da bi gospođica Romy to videla.

Koliko puta treba da odgovorimo na Vaša pitanja gospođice da biste nam ispunili ovu jednostavnu molbu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back