Prijateljstvo izmedju muskarca i devojke:DA ili NE?

U jbt al je tema. Ne pojavljuje se prvi put.
Čuli ste od nekih tupadžija, nabeđenih švalera ili ljubomornih muževa kako između žene i muškarca ne može da bude prijateljstva. Ili da prijateljstvo i ljubav ili prijateljstvo i sex ne idu zajedno.
Možete li malo razmisliti o tome?
Ako niste sposobni da budete prijatelj osobi koju volite onda se radi o sebičnoj i samoživoj ljubavi u kojoj jedino gledate sebi da ugodite. Prema tome vaše nesposobnosti nemojte iznositi kao pravilo.

giovaniI:
a ti dirigujes srcu st smije a sta ne da osjeti?
Nije toliki problem u tome šta čovek oseća već što to nekritički nameće drugima.
Takođe nije veliki problem to što oseća ako je spreman da se menja i prihvata ono što je razumno. To što čovek oseća je promenljivo jer je ljudska priroda takva, samo je pitanje da li hoće i da li je razuman.
Pa pokušajte da razmišljate drugačije od onoga što osećate ako je u skladu sa razumom i videćete da će biti rezultata.
Ovo nije odgovor samo za gore citiranog. Ako uspem da izvršim pozitivan uticaj makar na jednu osobu, ovaj će svet postati bolji.
Ovo će vam značiti i u braku koji često "puca" baš zato što ljudi nisu spremni da se menjaju, čine kompromise, često ne znajući da su sposobni za to. To zato što su razmaženi, nezreli i ničemu nisu morali da se prilagođavaju, već misle da svet treba da se prilagođava njima.

giovaniI:
Mislite li da je moguce iskreno prijateljstvo uzmedju muskarca i djevojke,bez ikakvih drugih primjesa??
Pazite situaciju:djevojka ima decka sa kojim se ne slaze najbolje ali su ipak duuugo zajedno-godinama,a od mene trazi da joj budem kako kaze najbolji prijatelj,,,da ne zna sta hoce od meno i sta osjeca u vezi mene,..da cekam.
Rekao sam joj da je to prijareljstvo nemoguce,da mi je stalo do mje,ali da odlazim.To je bio moj izbor.
Da cujem komentare:da li je moguce prijateljstvo izmedju muskarca i djevojke???
moguce je... ne znam mozda si ocekivao koji drugi odgovor ali zato treba postaviti konkretno pitanje - ovako - kakvo pitanje takav odgovor 8)

Back