Kafić Priče iz prošlog veka V - Krčma „Vrbopuc pod dudom” ✨️💞

Serbedzija svojevremeno objasnio da to nisu sinonimi:
Znam,legendarno
Ali pi.zda je izvoran oblik nastao od glagola piti

Praslovenski (i opšteslovenski) naziv ženskog polnog organa jeste „pi.zda”. Sama imenica „piz.da” (*peizda) izvedena je sufiksom -zda od glagolske osnove glagola „piti” (pi < *pei) u značenju ‘(ona) koja pije/narasta/donosi plod’. Imenice „pika” i „pica” izvedene su od skraćene osnove imenice „pi.zda” pomoću hipokorističnog i deminutivnog sufiksa –ka i –ca. Njihova stvarna tvorbena baza je (praslovenska) imenica „pizd.a, ali se one sekundarno vezuju za (srpsku) izvedenicu „pičbka”.

Znam,legendarno
Ali pi.zda je izvoran oblik nastao od glagola piti

Praslovenski (i opšteslovenski) naziv ženskog polnog organa jeste „pi.zda”. Sama imenica „piz.da” (*peizda) izvedena je sufiksom -zda od glagolske osnove glagola „piti” (pi < *pei) u značenju ‘(ona) koja pije/narasta/donosi plod’. Imenice „pika” i „pica” izvedene su od skraćene osnove imenice „pi.zda” pomoću hipokorističnog i deminutivnog sufiksa –ka i –ca. Njihova stvarna tvorbena baza je (praslovenska) imenica „pizd.a, ali se one sekundarno vezuju za (srpsku) izvedenicu „pičbka”.

Vidi se ko je prava nastavnica...

Predavala sam crtanje i istoriju umetnosti
Nisam decu učila šta znače peezda i qur.ac koji inače znači PETLIĆ
Dakle ništa vulgarno

Sve je to povezano...
Jedan moj profesor je istovremeno drzao casove iz istorije, sociologije, filozofije i ustava.
Provalili smo stos da je to zato jer je diplomirao na Zagrebackom sveucilistu.

Back