Kafić Priče iz prošlog veka V - Krčma „Vrbopuc pod dudom” ✨️💞

Good Night Sleeping GIF by Mino Games

Lijepo vala, baš lijepo :) šuma, šetnice, restorani, hoteli, nije još nakrcano zgradurinama kao što su Bjelašnica i Jahorina a sve više i Trebević :(
Volim Igman!
Aha tu se desio Igmanski marš, blizu nam je i Igman. Ima sadržaja finih a od zanimljivijih bih izdvojila zatvor poluotvorenog tipa, ono kad su pre kraj kazne tu ih prebace da se pripremaju na slobodu :D
Takav tip zatvora je bio na Kuli prije rata (i sada je zatvor tamo, mislim, ali ne znam jel takvog tipa). Bio je restoran i prodavnica, valjda i farma, sjecam se da smo isli cesto da nabavimo jaja tamo. Radnici su bili zatvorenici, kojima je bio dozvoljen kontakt sa narodom, i bili su bas ljubazni. Mislim da su to bili predstupnici laksih krivicnih djela.

Na kom dijelu Igmana si bila?

Ja imam takvu glavobolju ako je iz nekog razloga ne popijem ujutro, užas. Poslije operacije prije par godina, budna, u sobi, probudili me u sali, prebacili u sobu, sestra me smjestila, sve uradila šta treba i pita me imam li bolove, želim li injekciju protiv bolova? Kažem da želim. Priprema injekciju i pita da li želim da me posjeti hirurg, jesu li baš jaki bolovi i gdje tačno me boli? Sačekam da rokne analgin u dupe, kontam ako joj kažem šta me boli neće mi dati..
Reko, ma boli me glava, sa bolovima sam i u salu otišla jer ste mi rekli da ništa ne jedem i ne pijem a kad ne popijem kafu glavobolja slomi :(
Uz dorucak sam dobijao neku bljutavu kafu kad sam lezao u bolnici, skroz malu. Ali ta kafa ujutru mi je bas znacila, i sa merakom bih je popio. I caj koji mi je tata donosio iz kafeterije u bolnici, nekad je isao jos jednu turu da mi donese, jer ja nisam mrdao sa sprata.

Takav tip zatvora je bio na Kuli prije rata (i sada je zatvor tamo, mislim, ali ne znam jel takvog tipa). Bio je restoran i prodavnica, valjda i farma, sjecam se da smo isli cesto da nabavimo jaja tamo. Radnici su bili zatvorenici, kojima je bio dozvoljen kontakt sa narodom, i bili su bas ljubazni. Mislim da su to bili predstupnici laksih krivicnih djela.

Na kom dijelu Igmana si bila?
Veliko polje :)

Back