Kafić Priče iz prošlog veka IV - Jesen u Žardinjerinom sokaku, di cvjeta dinja ispod duda ☼

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Plus što je spominjala mladog doktora hm :strika:
znaci
flerticc ovo ono m?

Daisy Duck Flirt GIF by MOODMAN

Pura me podseti na puricu odnosno ćurku koje je najgluplje jelo u univerzumu. Zašto, ali zašto to iko pravi, troši vreme i novac?

Uvek sam u fazonu - šta nije u redu sa ovim piletom, jel pokvareno? Zašto je ovako suvo i bezukusno.

Ne glupiraj se tu i kupi pile jednostavno, kakva crna ćuretina - piletina koja se ubuđala, osušila i istekao joj rok trajanja 🤣
I ja sam se setila curke.

Ali, ali. Pre dve zime na Bajloniju smo uzimali od batice Igora iz mlecne sale takvo belo curece da smo celu sezonu bili verne musterije. Kakvi suvo, samo se jelo. Nevidjeno. Ne znam cime su curke masirali. Hit, otkrovenje. E prosle zime su imali ipak manje lEpe. Oni to sezonski. I pustaju im muziku da ih se posle ne plase. Videla sam bepce na slici. Cureca sudbina.

Elem i dalje lepu i meku isto belo meso, ima cele godine ona mesara na lakat od mlecne hale. Sasvim je dobro. Ali ne i velicanstveno kao onda kod Igora. Do tada sam mislila kao ti da je suvo. Jeste jaca cena, ali to je to.

I ja sam se setila curke.

Ali, ali. Pre dve zime na Bajloniju smo uzimali od batice Igora iz mlecne sale takvo belo curece da smo celu sezonu bili verne musterije. Kakvi suvo, samo se jelo. Nevidjeno. Ne znam cime su curke masirali. Hit, otkrovenje. E prosle zime su imali ipak manje lEpe. Oni to sezonski. I pustaju im muziku da ih se posle ne plase. Videla sam bepce na slici. Cureca sudbina.

Elem i dalje lepu i meku isto belo meso, ima cele godine ona mesara na lakat od mlecne hale. Sasvim je dobro. Ali ne i velicanstveno kao onda kod Igora. Do tada sam mislila kao ti da je suvo.
U pravu si za to.
Ja sam uzimao dugo kod jednog dede u predgradju curetinu
Kao da je palo s Marsa sta je radio ne znam
bile su napolju celo vreme
mozda sto je kraj reke pa neki miks prirode lokalne i njegove brige o njima
Posle kad sam na pijacu otisao da kupujem
kao ter papir
odustao sam od curetine ma od mesa generalno
sad samo riba...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back