Kafić Priče iz prošlog veka IV - Jesen u Žardinjerinom sokaku, di cvjeta dinja ispod duda ☼

No Way Trump GIF by MOODMAN
Ti se vode plašiš ko gremlini svetlosti, sumljiv si!

Ja se plašim samo kad me ti prskaš svetom vodom, peče me! :ljutka:

Dlake, da li volite ćosave ili dlakave, da li želimo da budemo besmrtni, kako hoćemo da nas sahrane, kog smo dana rođeni, krkanje srkanjeeee vrckanje, brojimo koliko smo badema pojeli za užinu.... :srecna:
Pa jaaaoj, nenadoknadivo je sad. Hvala tiii!

Htela sam dlakave, ali sam odpakivala cosave. Sad bih se stoga sokirala dzemperoskim.

Ubila bih se da sam besmrtna, bolje da crknem. Ljudi se lazu da bi im kvantitet doneo kvalitet. Bili bi smo jos gori.

Mislim da sam rodjena u sredu. Idem da pitam.

Razocarala sam se u kremaciju posle babine bizarne korona sahrane tj ispracaja. Znaci izvade iz zamrzivaca, a mozda i fejkuju. Izvedu ritualni oprostaj po zelji * i spustanje kovcega u nesto u kapeli kad se zavrsi. Vrate u zamrzivac babu. I tamo negde nekog dana obave i preuzmes ko zna ciji miks.

* Oprostaj po zelji tj nasoj a ne babinoj, ili tacnije miksovan. Baba je mislila da kremacija jeftinija itd zakupila mesto... Niko nije pozvan zbog korone, a i pitanje ko je pretekao od drugarica. Ucenici je pamte, sestra joj je bila ziva, realno mogao je biti hepening. Baba je trazila da se pusta Vidovdan. To je jos kad je imala samo 90 godinica trazila kad smo slavilil u igraonici njen i cerkin rodjendan, dele datum. Nema veze sa njenim podavalskim poreklom, muzicikim ukusom i zivotom.

Dakle bili su moja mama koja je odrzala nerazumljiv govor pod vizirom i maskom. Moj ujak pogubljen i u nekom hejtu i ja sa detetom i muzem. Cist dadaizam. Vidovdan je odjekivao kapelom. Grobari su rekli kad smo otisli da bi mogli jos koji put za sebe da odvrnu.

Dakle nemam pojma. Vise mi se svidja da mrem, nego da se sahranim.

Imaju mi smisla ono seoska groblja gde moze lepo da se procita ko je pradeda, koje dete je umrlo dok je pesacilo kroz sneg do skole, ko je kome ko. I imaju mi smisla oni umetnicki bogataskiji grobljanski izrazaji gde i slucajni setac moze da se zamisli.
Posto je i tu jedna klasna segregacija, a necemo imati ni jedno, ni drugo onda jebaga.
Lansiranje u svemir ili neko.potapanje dolaze u obzir za moj ukus.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 1797054

Ko je ono imao zamerke na moju posteljinu?

@Kćerka Direktora Cirkusa beše? 🤔

Nameštan je krevet samo za slikanje :kiki:
E ovo mi se svidja.
Tako si ruralno sveze devojcicast, woow. Ovde bi legao pogled na Alpe i jedna mlekarica.

Ako je ova divnoca step deka, meni su se iz svih izvukli konci koji mogu da udave na spavanju. I iz novijih. Samo su dve iz doba Cernobilja ok, Pobednik lajk it.

E ovo mi se svidja.
Tako si ruralno sveze devojcicast, woow. Ovde bi legao pogled na Alpe i jedna mlekarica.

Ako je ova divnoca step deka, meni su se iz svih izvukli konci koji mogu da udave na spavanju. I iz novijih. Samo su dve iz doba Cernobilja ok, Pobednik lajk it.
Uh bre
podseti me da zasijem rub jednog matorog cebeta
sinoc mi upao palac u rupu gde se odsio rub od cebeta
probudio sam se u neverici misleci da me neko drzi za nogu
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Jutros sam pojeo onih 16 indijskih oraha:balavi: koji su mi na poslu ostali od juče. Ostale su mi i štrudle, možda ću ih jesti danas. U pauzi na poslu sam za doručak smazao picu 🍕 iz pekare Ševo.
E nisam odgovorila na temu brojanje badema.
Volim pekan orah preko npr kajgane i tako da stvari ucini drugacijim.
Ostalo sam najvise nosila po Adi. Sad me mrzi da konzumiram.
Imala.sam fazu grckog jogurta sa svim i svacim za dorucak, ali to je prestalo.

E nisam odgovorila na temu brojanje badema.
Volim pekan orah preko npr kajgane i tako da stvari ucini drugacijim.
Ostalo sam najvise nosila po Adi. Sad me mrzi da konzumiram.
Imala.sam fazu grckog jogurta sa svim i svacim za dorucak, ali to je prestalo.
Sad moram da pitam
smejaces se mozda ali zaista ne znam
po cemu se razlikuje grcki od obicnog jogurta
i kakav je pekan u odnosu na druge bademaste grickalice?
Ni jedno ni drugo nikad nisam probao...

Uh bre
podseti me da zasijem rub jednog matorog cebeta
sinoc mi upao palac u rupu gde se odsio rub od cebeta
probudio sam se u neverici misleci da me neko drzi za nogu
:hahaha: :hahaha: :hahaha:
Ja ne znam sta je sa tim koncima, to je toliko ostro i jako da imam traumu da kupujem opet nove.
Jednu sam bacila, jednu ostavila i jednu novu uzela prosle zime u Jisku. Dezen me kupio. I nova se razmilela, a prezivelu sa koncima opet koristim. Jer nisam zanovila dalje. A te cernobiljske su citave i ne znam sto me ceo zivot i dalje prate haha. Obrni okreni eto njih.

Ja ne znam sta je sa tim koncima, to je toliko ostro i jako da imam traumu da kupujem opet nove.
Jednu sam bacila, jednu ostavila i jednu novu uzela prosle zime u Jisku. Dezen me kupio. I nova se razmilela, a prezivelu sa koncima opet koristim. Jer nisam zanovila dalje. A te cernobiljske su citave i ne znam sto me ceo zivot i dalje prate haha. Obrni okreni eto njih.
Da znas
neke stare stvari su i dalje tu kod mene
nisam nesto nostalgican samo imaju kvalitet
sto kazes konac da se udavis
Ovo sad iz Jyska imam sarena iskustva iskreno
jastucici su im suoer i peskiri i tako neke komodice
ali ne svidja mi se uopste njihov program plasticnih posuda lako pucaju
takodje su preskupi sa ofarbanim drvetom koje ima fensi naziv i trendi namenu
Ali ekstra su im oni veliki ceGeri zaista
Juce sa sestrom iskoristio 7 dzamo ceGera sa odnesemo donaciju u bibiloiteku
fenomenalni su i baas izdrzljivi...

Back