Kafić Priče iz prošlog veka IV - Jesen u Žardinjerinom sokaku, di cvjeta dinja ispod duda ☼

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi smo pobjegli sa Grbavice, tj. mama je preko Miljacke prešla na drugu stranu noseći mene u naručju, kroz rijeku, tata je već bio odveden. Kad smo se vratli u svoj stan Grbavica je bila puna mina :(
Pa da, sa 3 strane naselja je bila linija razgranicenja - na Miljacki i sa dvije bocne strane naselja, tako da vjerujem da je tuda bilo minirano + mozda jos negsje u pozadini.
Poslije se vise nije znalo ni gdje su sve postavljane mine.

Tatin poznanik je prebjegao preko Jevrejskog groblja iz grada na Grbavicu - taj dio je bio miniran, on to nije znao, i nikome nije jasno kako je uspio tuda preci a da mina nigdje ne opali. Kazu da su i borci bili opusteni, jer su mislili da je sve sigurno i minirano, i iznenadili se kad je on dosao sa "druge strane".

Pa da, sa 3 strane naselja je bila linija razgranicenja - na Miljacki i sa dvije bocne strane naselja, tako da vjerujem da je tuda bilo minirano + mozda jos negsje u pozadini.
De ne prepadaj me, taman sam konačno počela travom hodati :D

Vodila princezu u kino, evo zaboravih i koji smo film gledale :D ali sam ga Omeru prepričavala od a do ž, i najsimpatičniju scenu mu ispričala, valjda mu se dopalo, potraži na YT i kaže ti bukvalno nijednu životinju ne znaš. Jesi maloj govorila koja je koja životinja? Jesam :( Valjda je zaboravila, hbg.

Kod mene su svi namćori i moguće da sam nasledila tu osobinu, da se uključim u toplu porodičnu priču. 🤗Moji roditelji jesu imali braće i sestre, ali niko ni sa kim ne govori. Sestre i braću po toj liniji viđam samo na sahranama kada umre neko stariji. Kada god ko umre, svi uredno dođu da ga sahrane, jedino tada progovore i oproste ako su šta zamerali. Posle se vrate u namćor stanje postojanja.
Nema mnogo ljudi sa kojima ne govorim, sa još uvek živim tetkama i jednom komšinicom. To bi bilo to, ako se nekoga setim, dopisaću. :mrgreen:

Da ga onda ne pitam kod krave koja ima mladunče, tinejdžera i odraslu kravu, sve različitog naziva. :rotf:
67.png

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back