Kafić Priče iz prošlog veka IV - Jesen u Žardinjerinom sokaku, di cvjeta dinja ispod duda ☼

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj muž je pio i Josif Pančić čajeve, i matičnjak, valerijanu, melatonin, bukvalno sve na biljnoj bazi ali mu ništa posebno nije pomoglo.:np:
Teško se uspava a i kad zaspi, ima lak san pa se probudi noću i čeka da se ponovo uspava.

Hvala u svakom slučaju.:heart:

Sad će Heroj reći živci 😂
Pa ok, nismo svi isti, neko legne i zaspi kao top odmah, neko ne.

Međutim, postoje i nivoi kod tih koji teže zaspu i imaju lakši san, neko su muči manje, neko više. Nešto je normalno i neko je jednostavno takav, kod nekog drugog ipak tu postoji još neki problem.

Ne znam što je problem reći da su živci i šta je tu smešno, to je danas sasvim normalno i uobičajeno. A gotovo sigurno to i jeste problem.

Ako ne pomažu prirodne stvari, onda se ide na farmakoterapiju. Sa tim da ja to prezirem i danas dele lekiće ko bombone.

Bolje onda promeniti neke životne navike uz dodatak prirodnih stvari koje će svakako da pomognu, ali nisu magično rešenje.

Nemoj da misliš da solim pamet kad ni ja prvi nisam ništa bolji.

Buljenje u telefon, na primer, svakako odmaže samo tako. Itd.

Sa tim da ja nemam problem da zaspim i ne budim se noću, ali meni stvara probleme na drugim poljima.

Dobro opšte mentalno stanje svakako poboljšava i kvalitet života pa i samog sna.

A
Ameli, grlj ljub!

Cao drugari. Pa onako, cimanje razno.
A nemam Adu da se okAdim.

Ko je trazio ruzno vreme i sad se raduje, izazivam ga na dvoboj.
Kakva vlaga i zimoca.
Monsters Inc Hug GIF

Ja sam išla u srednju u pograničnom području, a oni poslovično mrze Bosance, tako da tim prije nisam htjela da mjenjam govor :smeker:
I kad sam krenula da stažiram, bila je ista priča. "Imamo mi naše dece!". Pa dje su vam, da rade u sudu za 0 dinara?
No dobro, psi laju, karavani prolaze :smeker:
A kako to da je u tim pogranicnim podrucjima ogromna razlika u govoru, mentalitetu?
Mislim, dijeli ih most, i mjesta su bliza nego pojedina naselja u BG. Mislim odkud to da se tako ne vole, i da ljudi nisu poceli da mijesaju ekavicu i ijekavicu na obje strane? Predpostavljam da ljudi cesto prelaze, od nabavke, da obave nesto, da se druze...

Bas kad sam bio u Bajinoj Basti htio sam da zapazim kakav burek prave tamo, da li "sa mesom", slagani, ili onaj nas zamotani, jer je Bosna na dohvat ruke (gledas Skelane odmah preko) - i prodaju ipak "burek sa mesom" :mrgreen: .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back