Kafić Priče iz prošlog veka II - Lelemud kod duda 🌳

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemam nažalost, skontala sam da mi mama čita pa sam onda počela da premještam da bi pomislila da više ne pišem, a nakon pisanja uništavala:vudu:

🤣
Moja ne samo da je citala, nego me posle zezala. Bar da je krila. Tako da je tu cela ideja prestala.

Jednom smo isli na Kalis sa uciteljicom. Jako je blizu skole, ali nisu nas bas vodili. Isto i ucitelj moje cerke. I izgubim ja neku beleznicu strumpfovi.
Ladno nam dosao covek na vrata sto je pronasao. Bilo da se upisu ime, adresa, telefon na prvom listu. Iscimao se, ja vrv nisam znala ni da sam izgubila.

Ja ponekad pišem djeci mojih radnih kolega lektire, pismene itd. Pismene pišem direkt, dobiju temu i pišem na viber. Jednom sam htjela ići u školu lom napraviti što mi je dala trojku a sastav bio vrhunski! :D
😄

1755683420030.jpeg

Joj pakao. Ili kako sam provela letnji raspust. Instant oglupljivanje nmg.

Znaci polazak u peti razred. Prvi cas srpakog. Uciteljica je ocigledno pricala sa nastavnicom da sam talentovana za sastave, pesmice I tako to. Moja pretpostavka, osim ako nije bas bila svemirska losa slucajnost.
I prozove me zena da pricam na temu Kako sam provela letnji raspust. Ljudi moji ja sam stajala i cutala ili tako nesto, specijalni krug pakla. Ne mogu da zamislim kako je njoj bilo sto je tako divno ubola. Ne secam se kako je to prestalo, ali je trajalo..
Podsjetila si me na onu legendu koja kruži kad je učenik na satu filozofije dobio da napiše sastav na temu "Što je hrabrost?"
I on na to ostavio cijeli list prazan, a u zadnji red upisao: "Evo, ovo je hrabrost!"

Ma dobije, ali ovaj nit stvarno moze da je gricne, nit su mu kandze upecatljive. Cujes samo cvil i eto kuce opet. Ovde se ne vidi kak je beli zapravo veliki, posto se crni prucio na maks.
Crni ume da ide okolo I zakukava, a nema mau nego neki zov maii maii. I ja nez sta hoce. Jedino mi pada na pamet da bi da mi donosi misa I loptice, ali od kuce ne moze da se igra, sve oduzme.
Beli sa druge strane ume da grebe vrata i pati stalno sto ne moze da izlazi.
Niko zadovoljan I jednostavan.

Ma dobije, ali ovaj nit stvarno moze da je gricne, nit su mu kandze upecatljive. Cujes samo cvil i eto kuce opet. Ovde se ne vidi kak je beli zapravo veliki, posto se crni prucio na maks.
Crni ume da ide okolo I zakukava, a nema mau nego neki zov maii maii. I ja nez sta hoce. Jedino mi pada na pamet da bi da mi donosi misa I loptice, ali od kuce ne moze da se igra, sve oduzme.
Beli sa druge strane ume da grebe vrata i pati stalno sto ne moze da izlazi.
Niko zadovoljan I jednostavan.
Ah
nema resenja cini mi se.
jedna komsinica ima macu i kucu
Pre toga maca bila drugar sa prvom kucom koje je otisla od starosti
odrasli zajedno bili drugari
Ovaj sad kupili ga od istog odgajivaca u nadi da ce se prilagoditi
Jok
Macka ga bije gde ga vidi a on i karakterom drugacij
rezi na pse a ljude voli a prvi bio kontra
Zivuljke imaju svoje karaktere kao i mi
komplikovano ume da bude.

Dobro su ovi jedni sa drugima. Crni moze da sedne I pored slona da se sad pojavi, samo da ga niko ne uzima, I ne daj boze da ga negde iznese, panici. Nikad ne bi bezao. Jednom je usao komsinicin pas I poceo da zapisava haha. Crni ga nikad video I nista.

Ali pocetak je bio tuzan I da sam znala ne bih ove imala nikad. Prvi crno beli nije mogao da prihvati kad sam uzela belog, tada tinejdzera. I zbog toga je na kraju poginuo.

Beli je dobio malog crnog, razlika u velicini je bila ogromna. Mali je stajao glavom u one mini casice kartonske za mleko uz kafu. Muvao ga je I naucio da nas ne povredjuje preko toga.

Lejla je dosla na njih dvojicu I mnogo im se udvarala. Beli je bio zgrozen, postepeno se to menjalo. Ali nikad zgrozen kao moja prva maca, to je bilo jedino apsolutno neprihvatanje koje Sam videla. Crni je ko sto rekoh odmah mogao da sedi I pored Lejle, mozda neki autizam ima, ne bi me cudilo. Ona se uvijala, cvilela im, ali neko vreme nije smela da ga bas dodirne kao sad kad ga muva.
Beli je bio fazon mene niko ne some da dira. Dok nije poceo da ide okolo I place u jednom momentu, smucilo mu se. Mozda je I pola god trebalo da se bas popne gde je I kuce.

Kad nekom nesto fali oni se proveravaju, onjuse. Tako I nas provere ako se nekom nesto dogodi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back