Kafić Priče iz prošlog veka II - Lelemud kod duda 🌳

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gimnazija je bila još i OK, tu je bilo bolje društvo nego u osnovnoj. I na fakultetu sam upoznao neke od svojih drugova. Fakultet je ostao u lošem sećanju zbog mnogo učenja, to je bila Pirova pobeda. Neke od tih godina su bile lošije od sadašnjih i zbog zdravstvenih problema.
Sadašnje vreme je toliko bolje od početnog dela studija, da je to neuporedivo. Pošto je posao trenutno zanemarljiv u poređenju sa gimnazijom, jasno je da je sadašnje vreme mnogo bolje i od gimnazije, pa čak i osnovne. Ponekad se našalim kad idem na posao i mami kažem da idem u predškolsko:hahaha:
Zašto su te izbacivali iz škole?:think:Čudno da diša Dišu izbaci:hahaha:
Ma oba puta tata kriv, prvi put jer je rekao direktorici škole da su debili jer su ga pozvali na razgovor jer sam opsovala učiteljici mater, a nisam, stvarno, učili lijepo izražavanje i bio test, bilo pitanje šta su ružne riječi i ja napisala: Ružne riječi su: Ebem Vam mater! I posvađao se pa ga "zamolili" da me prepiše u drugu školu. A drugi put isto ja nisam kriva, na času muzičkog nastavnica nam rekla da smo super uvježbali horsko pjevanje i kao odlično djeco, idemo još samo jednom, svi bez Emine (mene) i ja se rasplakala, istrčala iz učionice i škole, trčala do tate na njegov posao i on me za ruku i u školu i zvizne nastavnici šamar. Opet ga "zamolili" da me prepiše :)
Treći put zamalo, izvukla sam se nekako kad sam krala sa rajom pare iz crkve i došao svećenik da nas prijavi, mislim vukao nas je za ruke sve do škole, nismo mogli reći da nismo :D

Zlostavljanja je nekad i bilo u osnovnoj, ali to nema nekog uticaja na celokupan utisak, već učenje. Osnovna je ipak bila lakša, gimnazija teža, a fakultet ubedljivo najteži. Samim tim je moje loše mišljenje o školovanju najviše pod utiskom fakulteta.
Ovo sada je super doba :D Na poslu već duže vreme nema učenja, i odradim posao za manjinu radnog vremena jer sam brz u poslu. Nema nošenja posla kući. Tokom školovanja je bilo dosađivanja na nastavi, a kod kuće još i domaći i spremanje ispita. Sada se kod kuće i na poslu zabavljam većinu vremena, ovo je zlatno doba :super:

Sve je relativno... Lako je nama koji smo na drzavnim jaslama, ali razmisli kako je nekome ko kod privatnika crnci sest dana u nedelji za 70k. Takodje, nije isto onome ko je poput tebe (i mene) sam, nema porodicu i decu na vratu, pa moze taj novac koji zaradi i svoje slobodno vreme da trosi samo kako on zeli, bez da gleda tudje potrebe. Takvi ljudi ce svakako da se pre sete skolskog perioda kao boljeg u svojim zivotima od tebe.

Od mene davno digli ruke, više i ne mole. :manikir:
Mene pokušavali i da podmite.
Aaaa, mora prvo da uvatis na tudjoj svadbi bidermajer...pa te tu strine tetke snime pa onda preporuka...joj sto sam videla lepo dete na svadbi uvati bidermajer a cula sam da radi u distribuciji na salteru. Mogo bi da ostavis te igrice, dignes dupe i da nosis ovaj racun za struju kao na reklamaciju, da ako te ozenimo krmka 🤣

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back