Kafić Pričamo, dakle postojimo...

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..aha to je dakle recept..uletim ko kauboj u sobu, tresnem vratima, lupim sakom o sto i viknem: ustaaj bando neradnicka, treba da se pozabavimo pitanjem opstanka belih medveda u africkom zoo vrtu...:zcepanje:

..ebiga, ne umem ti ja to, svi bi popadali od smeha kad bi ja ispoljila strogocu...ja budim poljupcima i neznim tapkanjem po obrazu...:lol:
looneytunes-guns.gif

Svi smo mi u jednom trenutku deo uspavane bande neradnicke a vec u sledecem zivimo u svetu budnih
i trudimo se da uspavane probudimo, budne umirimo...
Problem je sto nam se ponasanje menja u skladu sa tim tj. kako vetar duva, jel..

Nestalnost ljudske prirode, prilagodljivost ljudske prirode, sta li je vrag ce ga znati..
Odgovor na pitanje da li svako zlo tezi da bude dobro, ne postoji...

Svi smo mi u jednom trenutku deo uspavane bande neradnicke a vec u sledecem zivimo u svetu budnih
Problem je sto nam se ponasanje menja u skladu sa tim tj. kako vetar duva, jel..

Nestalnost ljudske prirode, prilagodljivost ljudske prirode, sta li je vrag ce ga znati..
Ahamm.. krećemo sa vilozofijom.. ok.

1677232731486.png

Mozda se pitate, zasto mi ovo pade napamet..prosto, dugo sam ovde jer volim ovo mesto, ne bezim odavde
cim jaci vetar dune i mogu sve da sklopim u jednu jasnu celinu...da poslozim kockice...
Recimo...nekada se @TUTU borio da ovo mesto (konkretno filozofija) ostane cisto tj. smetali
su mu ovakvi razgovori medju akterima i silno se ljutio sto to dozvoljavamo, sto ne radimo svoj posao tj. ne brisemo i
ne banujemo sve redom, sto dozvolimo da ponekad neko pukne, opsuje, iznese svoj stav ma kakav god da je...opasno se ljutio, optuzivao nas da smo nesposobni da sprecimo ljude da budu zli...
Danas?..e danas je novi dan, vetar promenio pravac..:lol:

Poslednja izmena:
Recimo...nekada se @TUTU borio da ovo mesto (konkretno filozofija) ostane cisto tj. smetali
su mu ovakvi razgovori medju akterima i silno se ljutio sto to dozvoljavamo, sto ne radimo svoj posao tj. ne brisemo i
ne banujemo sve redom, sto dozvolimo da ponekad neko pukne, opsuje, iznese svoj stav ma kakav god da je...
"Ponekad?" "Neko?" "Iznese svoj stav?"
Sto baronises ovaj fini svet? Nisu nicim zasluzili tvoje lazi.
Srusile ste temelj.
Svaki sprat koji ste iznad dodale je otisao u dualjipu.
[
opasno se ljutio, optuzivao nas da smo nesposobni da sprecimo ljude da budu zli...
Danas?..e danas je novi dan, vetar promenio pravac..:lol:
Nikada se necete sagnuti i popraviti temelj. Oci su vam uprte u visoke spratove. I sada je jedino vazno da je sto manje ljudi, da niko ne ljulja, da bude mirno.
Zna se gde je mirno.

Tragicno je sto ne umes da razlikujes diskusiju od svadje i vredjanja.
Zato unapred donosis odluku ko je kriv i njega satires, brises, menjas mu poruke.
Steta koju cinis forumu je nenadoknadiva.
Ne razumes tu rec pa govoris da ne bezis odavde.

Koji je tvoj doprinos?
U prvoj fazi, kad pokusas da se predstavis kao tolerantna,
dozvoljavas direktne pretnje, psovke, slike usranih cucavaca i go vana koja se puse,
Kad se neko pobuni protiv neukusa i krsenja pravila,
,"ne razume salu".
Tog sto "ne razume salu" opsesivno brises i editujes, i u toj fazi niko drugi na celom forumu ne postoji. To postaje rat jedan na jedan.
Jedan naoruzan, jedan nenaoruzan.

Poslednja izmena:

:per:Сви смо ми...

--
Можда ВИ, немојте само мене у те бесконачне компромисе трпати... :kafa:

Борба није тзв.економија где се праве удружене варијанте за пљачкање буџета...

Борба је неинтересна...

Što se ponašanja tiče, hm... više je trave, i sitnog rastinja, nego visokog drveća koje tokom oluje, ostaje čvrsto, ili bez neke grane ili puca, ili ga vjetar iščupa iz korijena, jer ono prkosi, ponosno, za razliku od ovog prvog koje se vjetru uvijek povinuje, ali ostaje čitavo...

Da li zlo teži da bude dobro? Odgovor vjerovatno ne postoji, i to bi mi bilo najlakše da kažem, ali ako bi morao reći, rekao bih, možda, da su u pitanju dva pojma različita, tj. da je zlo način, radnja, sredstvo, te da se nalazi samo u tom okviru, takodje u te okvire spada i dobro, ali glavni cilj može biti samo dobro. Apsurd bi bio da postoji cilj, isključivo i izolovano samo zlo, jer ko će imati dobra od tog cilja? Tako da ipak, možda zlo, teži ka nekom dobru...

Predlazem ove linkove kao nesto sto mnogi ne znaju, a nemaju vremena da istrazuju....
Tema nije ni politika ni rat vec premisljanja niza filozofa u interpretaciji Kusturice.

Kusta zna da zbori, te mu je lako da drži monolog dok ga niko ne prekida... ali problem je njegova neobjektivnost. Možda i licemjerstvo. Jer on sadi tikve sa onima što ih osudjuje, ali samo one na drugoj strani. Filozofska tumačenja ako su pristrasna, možda jesu tačna, ali nisu objektivna, cjelokupna. Pristrasnost u filozofiji čini niži oblik filozofijskog razmatranja, tako da na pitanje gde se izgubio ideal čoveka može vjerovatno da pronadje u svom prijmjeru ukoliko se samoanalizira.
Nikakve kritike nema za istočnu poluloptu svijeta...
Idealizuje takodje latinsku amerku i narode u njoj, koja i dan danas ogreza i raspada se sama od sebe u najbrutalnijem mogućem kriminalu, korupciji, nepravdi itd. a sa druge strane činjenica je da su latinosi najpre kao rasa ljudi nastali u početku kao posledica silovanja indijanki, domorotkinja, crnkinja, prisilnim odvodjenjem žena od strane evropskog konkvistadora koji su ostali tu da žive, nastalo u grehu, ostalo u grehu... kao i ceo svijet.

mural-andrićgrad.jpg

Umoljava se uredništvo ove kafane ( tj. Kelneri i kelneruše,.) da nam servira neku ozbiljnu temu, da nahranimo večito gladne vijuge ...

Glad mi je beskrajna a ruke večno prazne ( reče Radojko Jovanović,.. krvavo iskreni vilozof i poeta,.

a, njegov saborac je imao i muzičkog talenta,..

ps: auu zakasnio sam,.. ili telepatija radi,.. Svaka čast :kpozdrav:

Back