Steinadler
Poznat
- Poruka
- 9.944
Kakav bakšiš, takva i usluga... naš plante...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Најузвишенији чин храбрости. Волео бих да је ја имам кад дође моје време.Данима размишљам о храбрости о борби..
Отишао је неко, драг и део мог живота.
И тек сад схватам колико је храбра била, колико се борила од детињства са болешћу. Ипак је успела да роди дете и да дочека да одрасте.
И сад ова предаја... Заправо је била чин храбрости јер би свима била терет, мука, бол још већи.
Не знам, требаће ми још времена.
Теби драги Же може да понестане свега осим храбрости. Ја ту немам дилему.Најузвишенији чин храбрости. Волео бих да је ја имам кад дође моје време.
Sve si ispricao o sebi i o svom sistemu vrednosti.Idealima se ograničava život, onakav kakav jeste,
gde ne postoji dobro ili loše, gde su sva sredstva dozvoljena, igre bez granica.
...zato sto ces im dozvoliti.samo znam, igraće se ona igra, po volji moćnijih...
Tu igru igraju samo oni koji su kapiturilali, izdali, prihvatili, savili vrat.Za ovo zadnje samo znam, igraće se ona igra, po volji moćnijih...
Pokušavam svoja uvjerenja da iznesem i pojasnim, u pogledu na cjelovitost objekta koju mislim da vidim.Sve si ispricao o sebi i o svom sistemu vrednosti.
Ko ne razlikuje dobro od lzla ne budi mu drug.
A ko pokusava da ih izjednaci je makijavelijeva sorta.
...zato sto ces im dozvoliti.
Razumem i ne osporavam volju za moc, ona je motor pokretac, zivotna energija.
Ne razumem onoga kome je imperativ da vlada nad boljima od sebe,
i zarad te iluzije pristane da stavi cinove,
odrekne se bogom poklonjene slobodne volje, prava na odluku, izbor.
Odrekne se i sopstvenih misli da bi sluzio onom iznad.
Prestaje da bude, i postaje naoruzana masina sa tasterom "udri"; taster vise ne pritiskaju drugi, nadredjeni, nego on sam, pokusavajuci da se ponizi dabi se dodvorio nadredjenom.
Ko pokusa da bude vlast, pokusava da sakrije sopstveni nedostatak hrabrosti.
Ko pokusa da bude vlast, zavrsice kao ponizni sluga onom iznad.
I brisace vas, ponizavati, vredjati, nadajuci se da ce ih njihov vlasnik nekada pohvaliti,potapsati po vratu ko klinton moniku ili onog...

Vidis kako bez problema mogu da kvotujem taj izraz, ali ne i da ga napisem, obrisace ga uz obrazlozenje "vidis da mogu".Ono što sam pre napisao ovde, i što je jako bitno shvatanje je "Ja ne moram"
U kom si ti paklu rasla?...ne zaboravi da je "vlast" i roditelj u okviru svoje porodice i profesor u okviru ucionice
i najstariji vuk u okviru copora...
U kom si ti paklu rasla?
Roditelj nije nikakva Vlast nego zastitnik. Ne vlada nego stiti i hrani.
Profesor nije nikakva Vlast, njegovo je da nudi i predaje znanje. Nije mu posao da vlada nego da daje.
Najstariji vuk je najiskusniji, on ne vlada nego uci mlade gde je opasnost a gde hrana.
Da bi neko postao vlast potrebno je da stalno dokazuje da je ponizan, poslusan i servilan pred onim iznad.
Da dokaze da ne koristi ni razum ni osecaj razlikovanja dobra i zla, nego dresirano izvrsava komande.
Vlast koju ti neko drugi da je uslovljena i pretvara te u poslusnog roba, robota.
Vlast koju sam sebi osvojis je sva tvoja