Priča o Sireni

Da...cak i kad si prevazishao klishe u RL,a neko ti ga ovde iznese kao nepobitnu istinu,on te ugrozava tako sto dovodi u pitanje tvoje teshkom mukom spoznato...a koliko smo sigurni u ono sto sami vidimo i naucimo, a koliko podsvesno jos uvek decije verujemo roditeljima.

Samo da ispravim:
Sirena nije tuzna, ona je kreativna, i svesna svog talenta, ne hrani se bilo cime, bira kome peva. Ova vlada svojim okruzenjem, udobno...... "ko riba u vodi". Vrlo probirljivo stvorenje. Zato ih je i ostalo tako malo.

da, baš smo pričali o Narcisu..
Tvoja Sirena nije tužna jer je večito traže.
Moja jeste jer je nikad ne pronalaze.

a koliko podsvesno jos uvek decije verujemo roditeljima.

roditelji su, kako su znali i umeli vaspitavali.
U taj paket programa ubačeno je mnogo dobrih stvari, ali i mnogo njihovih strahova, ambicija, ograničenja, predrasuda.
I to sve živi u nama.
Po raznim subfolderima i drajverima.
Svest o tome slabo pomaže kad sebe uhvatiš ili prepoznaš u istom onome čemu si se kod njih protivio.
Čak i oni odlučni, koji rade sve suportno roditeljima, nisu sigurni da li je to ono što zaista Žele i da li bi to želeli da nije samo suprotno od roditeljskog. (prividna samostalnost)

Svojim roditeljima odavno ništa ne vrujem, niti imam naročito poverenja. Eto malo ličnog priznanja. Jbg
Nemam ugrađene predrasude, barem ništa u toj meri duboko da se ne može otkloniti petominutnim razmišljanjem kada neka dođe na dnevni red. Jesam sirena, ali zbog drugih stvari, a ne predrasuda.

Jednom sam dostigla sklad i harmoniju i trajalo je. Onda sam otvorila Pandorinu kutiju i ponekad uspevam da ostvarim i caroliju, sa neizbeznim sunovratima. Posle svega sam zakljucila, da nije bitno da li si srecan ili nesrecan, najvaznije je da si slobodan u najsirem smislu te reci! Ova sirena drzi ogledalo. U ogledalu se vide "vrata slobode". :cool:

capture2oo8.jpg

Back