Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dovesti vojsku u red, modernizirati je, osigurati suvremeno oružje, izgraditi oficirski kadar. Krim će pričekati vojno oslobodjenje (pitanje na koji način bi to bilo izvedivo) ali Donbas neće toliko. Točno je da Rusi mogu inyervenirati, ali sa svakim ruskim vojnikom kome će stolar iskrojiti civilku će Putin imati sve više problema kod kuće s pitanjem koje ne može ignorirati: zašto naši vojnici ginu u drugoj državi?

Naravno, pilitički pritisak i sankcije Rusiji ne smiju oslabiti, dapače.

- - - - - - - - - -

A zašto se onda većina Ukra nije pobunila pritiv strane intervencije Amera? Baš vole biti okupirani? Pričaš bajke.
Naravno da je Majdan iniciran iz EU i USA, ali da takvu ideju Ukri nisu prihvatili, to bi propalo prvog dana.

A kao što vidiš, za tu ideju su spremni i ginuti.

No coment.

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Naravno da neće, ali kakve to veze ima?
Većina u državi bira i većina odlučuje.

Lepo pravilo, vecina bira, vecina odlucuje... ne znam samo zasto je prestalo vaziti u Ukrajini pre godinu i malo vise kada je na ulici prvo smenjena Vlada, pa je predsednik drzave nateran na sramni kompromis koji ce biti pogazen samo par sati kasnije, pa je onda i proteran predsednik, pa je ucenjen zivotom predsednik Rade, pa je glasao u Radi ko zna ko sa ko zna kako pribavljenim karticama, pa su glasali za stvari o kojima po Ustavu nisu mogli glasati i tako redom.

Ipak je u pravu Gumi, mnogo bolje ide Ukrima sa tom novom "demokratijom"

Ima jedno pitanje na koje nemam pravi odgovor pa me zanimaju objektivni i utemeljeni komentari
Ukrima se, naime, konstantno prividjaju Rusi i njihova agresija i direktno vojno mesanje u sukobima na istoku. Prakticno cine sve sto mogu da isprovociraju rusku intervenciju. S druge strane, za godinu dana od otcepljenja/aneksije nisu bacili kamen na Krim da ne kazem neku petardu.
A Rusi su im tamo, na Krimu nema neke vojske separatista, to je regularna vojska RF. Ako su vec hteli da isprovociraju Ruse na intervenciju zasto ne ispalise nesto na Krim od onog silnog arsenala koji su ulupali u napadima na LNR i DNR.
Cemu takav stav, na kraju krajeva Krim je prvi otisao, pa tek onda krecu dogadjaji u Novorusiji. Na istoku rat traje godinu dana, na Krimu nije ispaljen ni jedan metak a da ne pricamo o gradovima, smerchovima, tochkama itd.

Meni se čini da osovina Ukro-SAD-EU još nije funkcionisala. "Moment iznenađenja", dok je Pentagon shvatio o čemu se radi Rusi su povratili Krim.
Ma koliko ta SAD administracija bila efikasna na organizaciji "pomorandža revolucija", u nekim trenutcima deluje stupidno i sporo.
Tek sada su izgleda sagledali svoj propust i mobilizovali čak "treći poziv" banana republika i celokupnu EU i počeli sa masivnom propagandom da nadoknade izgubljeno.
Izgleda da Obama ima neki džoker u rukavu da obuzda Anđeliju, koja nikako nije grizla za taj konflikt sa Rusijom. Sama činjenica da je Danke Deutschland najveći gubitnik
u odnosu na sankcije Rusiji govori za to.
A sad propagandna mašinerija divljeg zapada i EU se uigrala. Kako će biti, pitanje je sad. Izgleda da se pripremaju za Minsk3, a Ukrajinci u toj igru nemaju nikakvu ulogu.
Samo čekam kad će Porošenko da ode, a kormilo preuzme Jacenjuk. SAD nije odustao od "Drang nach Osten", a taj prljavi posao prepušta sada EU.

Dovesti vojsku u red, modernizirati je, osigurati suvremeno oružje, izgraditi oficirski kadar. Krim će pričekati vojno oslobodjenje (pitanje na koji način bi to bilo izvedivo) ali Donbas neće toliko. Točno je da Rusi mogu inyervenirati, ali sa svakim ruskim vojnikom kome će stolar iskrojiti civilku će Putin imati sve više problema kod kuće s pitanjem koje ne može ignorirati: zašto naši vojnici ginu u drugoj državi?

Naravno, pilitički pritisak i sankcije Rusiji ne smiju oslabiti, dapače.

- - - - - - - - - -

Ne krivim, Rusi isto tako gledaju svoje interese, i dovoljno su jaki da stvarno okupiraju dio tudje države, ali to, naravno, ima svoju cijenu.

Ta bi cena bila ogromna, ali ne zbog nekih eventualnih novih sankcija (koje su i u ovakvom obliku realno smešne), ili (ne)mogućeg vojnog napada na Rusiju od strane onih koji bi da se predstave kao zaštitnici, već zato što bi onda Rusija morala da finansira privredu zemlje od četrdesetak miliona stanovnika, koja je inače potpuno ruinirana, a posebno u zapadnom delu Ukrajine. Prošli bi mnogo gore nego zapadni Nemci sa svojim istočnim sunarodnicima...

хахахахах, чуј украјинска војска да се супротстави моћној руској армији.... :hahaha:

Цијели НАТО не би био у стању добити такав рат а да га добије украјинска гологузија, чак и када би била комплетно опремљена по НАТО стандарду.

Interesantno mi je da sada ne idu sa istim onim besom protiv ove, definitivno 100 puta gore, vlasti! Ja bih, da imam taj "majdanski" mozak, tek sad opalio po ovim majmunima koji su im na vlasti.

Ali ne, sada su, kako rece snouden, podvili rep i pale. U principu, sram da ih bude, i odgovorni su za situaciju u Ukrajini samo malo manje od ovih koji su u samom vrhu vlasti.

Takodje je vrlo interesantno da glavnih eksponenata Majdana, Klicka i one plavuse (zaboravio sam joj prezime), nema "ni za lek". Znaci zakuvali kasu, pustili je da zagori (citaj: uprskali stvar do daske), i sada - nikom nista, odo' ja na Bahame.

Uz sve sto smo vec komentarisali, jednostavno se namece zakljucak da su Ukrajinci (ispali) vrlo, vrlo glupi kao narod kada su dopustili da im ovo urade, a posle svih "lekcija" koje su uzivo mogli da gledaju u SFRJ, Libiji, Iraku, Siriji, pa i u Tunisu i Egiptu, Avganistanu itd.
S jedne strane mi ih je zao, a sa druge bih ih tek opalio po turu za to sto su ispali tako ekstremno glupi.

Kličko je gradonačelnik Kijeva. I svi ostali **prvoborci** za američke interese su na važnim funkcijama.

Tako lako si došao do zaključka da su Ukrajinci glupi. Nije bilo ni teško, sve smo ovde doživeli i znamo kako to ide. Vidimo nepogrešivo šta se dešava i čudimo se kako Ukri ne ukapiraju.
Samo, ima neka začkoljica.
Mi smo svoj Majdan imali 5.8. 2000. Ameri su nam postavili Vlast po njihovoj meri i ta vlast radi u njihovom interesu i po njihovom diktatu do danas. Smenjuju i postavljaju koga žele, a name sve gore, ali to se odvija nesmetano i bez izgleda da će skoro da prestane.
Razlika je u tome što je jedan dobar deo Ukrajinaca uzeo oružje u ruke i bore se protiv nametnutih proameričkih sluga i agenata i svi su izgledi da će se izboriti za slobodu. Naši izgledi su nikakvi.
Da li smo pametniji od Ukrajinaca?

За 10 евра дневно... што је огроман новац у држави испод 200евра плате месечно прошле године.
Иначе толико су спремни гинути да им је на 40М људи армија од око 50к војника.

Je, sigurni su to radili zbog para: da li bi ti pristupio vojsci Kosova 1999-te za 1000 eura dnevno?
Narod se bori za uvjerenja - koja možemo prihvatiti ili ne- a ne za pare. Za pare se bore plaćenici, i bore se za onog tko više plati, ali oni su potpuno nebitni u cijeloj priči.

Ne, nego su shvatili da mogu proširiti svoju interesnu sferu, kao što su to napravili s Kosovom.

- - - - - - - - - -

Naravno da neće, ali kakve to veze ima? Većina u državi bira i većina odlučuje.

Uopšte nemam utisak da je većina Ukrajinaca za proameričku Vlast.
Pre bih rekao da se radi o teroru manjinskog dela nad većinskim. Kod njih je oružje i sila, pa slepci misle i većina.

jU6uwf4AeO8.jpg

Što se tiče tvoje sumnje, potpuno je opravdana. Favorit za mesto predsednika je simpatični Jacenjuk, baš po ukusu SAD.
Favorit g-đe Merkel onaj bokser sa poremećenim mozgom od udaraca u glavu je sada gradonačalnik.
Ajde Gumi kladara...:Ko će biti sledeći precednik Ukrajine?

Ako ostvari samo dio ciljeva, Porošenku ne gine drugi mandat.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back