Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A to upravo i zeza Ukrajince, jer neznaju kada i koga i gde će napasti Novorusi. Pre Debaljceva stalno su govorili idemo na Mariuopolj. A Novorusi zapravo sredili kotao i razbucali Ukrajince u Debaljcevu. Šta će smisliti Novorusi videćemo :)

Pomalo sam sad i dosadan, ali ja bih opalio na sever-severoistok, uz rusku granicu, tamo severno od Luganska, to mi deluje kao dobra "investicija" jer bi se dobila dugacka ruska granica iza ledja, a deluje mi da bi granicna linija po duzini ostala priblizno ista. Naravno, to otvara i dodatne mogucnosti za napad na sever, sirenje fronta itd., a posle moze da se gura i na zapad da se siri teritorija "u dubinu".

Ovim bi se, mislim, i znacajno smanjile sanse da se bombarduje sam Lugansk, sto je danas svakodnevno pravilo upravo zbog blizine linija.

KDNx0mGLhCk.jpg

Zapad je vjerovao da će se sve rješiti na Majdanu tako što će platiti koju tisućinku Kličku i ekipi. Sad ih sve košta puno više, a ne vide izlaza i kraja agoniji.
Jedino rješenje bilo bi zbližavanje Ukrajine i Rusije, ali kad su Ukri glupi pa neće.
Ukratko, zapad je za sebe otvorio Pandorinu kutiju, kako god oni gube. Ovo je sukob koji ne mogu dobiti ni na koji način.

Amerika ima svoju korist iz Ukrajinskog rata, nahuškala je baltičke zemlje koje kupuju oružje od amera u strahu od Ruskog napada koji je ne realan, dok je još i robna razmena sa Rusijom porasla za tri puta nego do sada. Time su amerikanci ozdravili svoju privredu i podigli BDP. Evropa, zapravo Eu je gubitnik i to veliki. Hoće li EU progledati ???

Ima jedno pitanje na koje nemam pravi odgovor pa me zanimaju objektivni i utemeljeni komentari

Ukrima se, naime, konstantno prividjaju Rusi i njihova agresija i direktno vojno mesanje u sukobima na istoku. Prakticno cine sve sto mogu da isprovociraju rusku intervenciju. S druge strane, za godinu dana od otcepljenja/aneksije nisu bacili kamen na Krim da ne kazem neku petardu.
A Rusi su im tamo, na Krimu nema neke vojske separatista, to je regularna vojska RF. Ako su vec hteli da isprovociraju Ruse na intervenciju zasto ne ispalise nesto na Krim od onog silnog arsenala koji su ulupali u napadima na LNR i DNR.

Cemu takav stav, na kraju krajeva Krim je prvi otisao, pa tek onda krecu dogadjaji u Novorusiji. Na istoku rat traje godinu dana, na Krimu nije ispaljen ni jedan metak a da ne pricamo o gradovima, smerchovima, tochkama itd.

Једноставно је објашњење.Лако је викати, цвилети и кукати на Русе издалека, али на Криму су били стварно ФИНИ ЉУДИ;):per:

Pomalo sam sad i dosadan, ali ja bih opalio na sever-severoistok, uz rusku granicu, tamo severno od Luganska, to mi deluje kao dobra "investicija" jer bi se dobila dugacka ruska granica iza ledja, a deluje mi da bi granicna linija po duzini ostala priblizno ista. Naravno, to otvara i dodatne mogucnosti za napad na sever, sirenje fronta itd., a posle moze da se gura i na zapad da se siri teritorija "u dubinu".

Ovim bi se, mislim, i znacajno smanjile sanse da se bombarduje sam Lugansk, sto je danas svakodnevno pravilo upravo zbog blizine linija.

Slabo forumašiš sa Jaguarom i hrvatima, tako da se ne opterećuj nisi dosadan, nisi video šta su pravi smorovi :ceka:

Mislim da ti je post odličan, takodje mislim da Mariuopolj nemora da bude glavna meta.

.djubrad. nedgovorni. narkomani. rusofobičari.uneredili su ukrajinu a sad podvijaju rep.

mogli su odma otići da puste druge da na miru rešavaju probleme svoje rodine.

Interesantno mi je da sada ne idu sa istim onim besom protiv ove, definitivno 100 puta gore, vlasti! Ja bih, da imam taj "majdanski" mozak, tek sad opalio po ovim majmunima koji su im na vlasti.

Ali ne, sada su, kako rece snouden, podvili rep i pale. U principu, sram da ih bude, i odgovorni su za situaciju u Ukrajini samo malo manje od ovih koji su u samom vrhu vlasti.

Takodje je vrlo interesantno da glavnih eksponenata Majdana, Klicka i one plavuse (zaboravio sam joj prezime), nema "ni za lek". Znaci zakuvali kasu, pustili je da zagori (citaj: uprskali stvar do daske), i sada - nikom nista, odo' ja na Bahame.

Uz sve sto smo vec komentarisali, jednostavno se namece zakljucak da su Ukrajinci (ispali) vrlo, vrlo glupi kao narod kada su dopustili da im ovo urade, a posle svih "lekcija" koje su uzivo mogli da gledaju u SFRJ, Libiji, Iraku, Siriji, pa i u Tunisu i Egiptu, Avganistanu itd.
S jedne strane mi ih je zao, a sa druge bih ih tek opalio po turu za to sto su ispali tako ekstremno glupi.

Poslednja izmena:

Nije to logicno, tu ima relativno malo malo ljudi i celo podrucje samo od see pada ako padne Harkov ili Slavjask-Lisicansk

Krajnje prosto.
Prvo, Hunta zaista sa Krimom vise ne racuna, jer bi im bio teret zbog ruskog stanovnistva koje opasno povecava % Rusima naklonjenih "Ukrajinaca". Sami bi ga se odrekli, da mogu (Ameri su druga prica, jer oni imaju interes da Rusi nemaju tu stratesku tacku) Maksimalno na sta racunaju u ovom trenutku je Ukr bez Donbasa, a Novorusi izvan Donbasa raseljeni i potcinjeni (drugo pitanje je sto je i ovo sada vec nerealno).
Drugo, oni ne smeju da napadnu teritoriju RF, koja je u pravnom sistemu RF, a time i na sasvim drugom nivou zastite u vojnom smislu. Samo lud covek bi to uradio.

A stavi ovo u kontekst cinjenice da odluke donose Ameri i sve je jos jasnije.

Slazem se, ali Ukri gube rat, prelomne tacke su se vec dogodile i oni nemaju sansu da, bez uplitanja stranih sila i NATO vojske, preokrenu situaciju. Provokacije oko Krima bi mogle da dovedu do direktne reakcije Rusije a to bi moglo da izazove i NATO na konkretniju odgovor.

Na istoku nema sanse da Rusi promene taktiku i ukljuce se direktnije a i zasto bi kad im ide odlicno i kad su prakticno sveli ukrajinsku armadu na nivo koji bez vecih problema lokalci biju ko vola u kupusu, kad i gde ih vide.

Slabo forumašiš sa Jaguarom i hrvatima, tako da se ne opterećuj nisi dosadan, nisi video šta su pravi smorovi :ceka:

Mislim da ti je post odličan, takodje mislim da Mariuopolj nemora da bude glavna meta.

Super, a ja bi udario po sredini, izmedju Luganska i Donjecka i prepolovio separatiste, zatom krenuo iz Mariupolja čistiti uz granicu.

Evo, i moj post je odličan.

Slazem se, ali Ukri gube rat, prelomne tacke su se vec dogodile i oni nemaju sansu da, bez uplitanja stranih sila i NATO vojske, preokrenu situaciju. Provokacije oko Krima bi mogle da dovedu do direktne reakcije Rusije a to bi moglo da izazove i NATO na konkretniju odgovor.

Ovo jednostavno nije tacno, iako se dosta spominje u medijima. NATO nikad nece direktno napasti RF, to je iskljuceno. Samo preko ojadjenih i instrumentalizovanih proksija i raznih huntolikih rezima. To se moze objasniti na hiljadu i jedan nacin, vojnom doktrinom, vojnom snagom, gubicima...nekim drugim rezononom...ali najjaci rezon, koji poklapa sve ostaje je nuklearni :)

Znaci, zaboravi "ukljucivanje NATO".

A zasto se onda stalno prica o tome? Pa zato sto postoji jedan manje-vise standardan dijapazon bajki koji se plasira za konzumiranje ojadjenim podrucjima (jer ih vise ne mozemo ni nazvati drzavom u punom smislu te reci). Nikad od njih neces cuti da javno propagiraju da su im ukrajinski zivoti samo komadi mesa, sredstvo ka cilju. Nerealno je da sami to kazu javno :)

Poslednja izmena:
...

Na istoku nema sanse da Rusi promene taktiku i ukljuce se direktnije a i zasto bi kad im ide odlicno i kad su prakticno sveli ukrajinsku armadu na nivo koji bez vecih problema lokalci biju ko vola u kupusu, kad i gde ih vide.

Je, a posljedica te ingeniozne politike i vojne strategije je da je Rusija u točno godinu dana popušila 92% Ukrajine.

- - - - - - - - - -

:D

Ali je ne realan, nema još ni nekoliko dana kako su Ukrajinci pretrpeli težak poraz.

Jednako je realan kao i onaj prvi odličan.:navodnik:

Potrosenko vraca "okupirani" Krim (verovatno do poslednjeg naciste) Da podsetim da se Krim slobodnom voljom gradjana posle referenduma sam pripojio Rusiji. Izgleda da Prcednik ima ogromnu glavu ali u njoj - praznina:

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/473591/Porosenko-Povraticemo-okupirani-Krim

- - - - - - - - - -

Je, a posljedica te ingeniozne politike i vojne strategije je da je Rusija u točno godinu dana popušila 92% Ukrajine.

U cemu je problem onda?

Potrosenko vraca "okupirani" Krim (verovatno do poslednjeg naciste) Da podsetim da se Krim slobodnom voljom gradjana posle referenduma sam pripojio Rusiji. Izgleda da Prcednik ima ogromnu glavu ali u njoj - praznina:

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/473591/Porosenko-Povraticemo-okupirani-Krim

Realno. Šta sprečava Poraženka da napadne Krim. Ima otvoren put, ima vosjku, mogao bi da pokrene akciju kad god poželi. On samo laprda, politička retorika kako bi umiro strasti od poraza iz kotla, nema on onu stvar da napadne Krim...

Realno. Šta sprečava Poraženka da napadne Krim. Ima otvoren put, ima vosjku, mogao bi da pokrene akciju kad god poželi. On samo laprda, politička retorika kako bi umiro strasti od poraza iz kotla, nema on onu stvar da napadne Krim...

Silan je Potrosenko. Na jednom mestu izgubiti 20% tehnike, desetkovati najspremnije jedinice i uopste unistiti i sebe i oko sebe...to ne moze svako :)

Ovo jednostavno nije tacno, iako se dosta spominje u medijima. NATO nikad nece direktno napasti RF, to je iskljuceno. Samo preko ojadjenih i instrumentalizovanih proksija i raznih huntolikih rezima. To se moze objasniti na hiljadu i jedan nacin, vojnom doktrinom, vojnom snagom, gubicima...nekim drugim rezononom...ali najjaci rezon, koji poklapa sve ostaje je nuklearni :)

Znaci, zaboravi "ukljucivanje NATO".

A zasto se onda stalno prica o tome? Pa zato sto postoji jedan manje-vise standardan dijapazon bajki koji se plasira za konzumiranje ojadjenim podrucjima (jer ih vise ne mozemo ni nazvati drzavom u punom smislu te reci). Nikad od njih neces cuti da javno propagiraju da su im ukrajinski zivoti samo komadi mesa, sredstvo ka cilju. Nerealno je da sami to kazu javno :)

Tačno, dok SAD-isti izvlače profit iz svega, to im je zapravo i cilj.

и Статьи Документы Мнения Фото Видео Сюжеты
День русского восстания
сегодня, 18:56 Дмитрий Ольшанский Персона: Дмитрий Ольшанский поделиться:
141
День русского восстания

23 февраля у нас большой праздник.

Нет, не из-за того, что 97 лет назад армия Крыленки и Дыбенки драпанула от немцев, и поэтому девочки дарят мальчикам авторучки и бритвы.

А потому что 23 февраля 2014 года в Севастополе началось восстание.

Это были самые черные, тяжелые дни в нашей новой истории - сравнимые только с Беловежскими соглашениями или расстрелом Белого дома. Казалось, что все кончено, и потеряно, и проиграно.
И в этот момент в Севастополе собрался тот первый митинг.

"Люди с хорошими лицами" не обратили тогда на это особого внимания.

Мало ли, совки какие-то недовольные гундят, не нравится им "свобода" и "достоинство". Ну так погундят и разойдутся, а кто заупрямится - того заберет доброе либеральное СБУ, этот святой источник гозманов и шехтманов.

Не разошлись.

Прошло еще несколько дней - и начался тот страшный визг и вой хорошелицых, которой стоит в ушах уже год.

"Как они смели". "Как они могли".

"Ведь это же очевидно, что нам - можно, а им - нет".

"Ведь это мы - право имеющие, а они должны терпеть".

И вот однажды - 23 февраля - наконец получилось по-другому.

Это великий день, и огромная победа, и к этому обязательно надо возвращаться и возвращаться - всегда.
Детей надо этому учить - тому, что они живут в мире, где первое русское национальное восстание произошло.

"Вы готовы надеть каски и маски? ДА!"

"Вы будете платить налоги в Киев? НЕТ!"

С праздником, дорогие.

С первой годовщиной нашего первого счастливого дня.

Дмитрий Ольшанский

---7.jpg

Znas kad podgrejavas ladnu supu, a ona manje privlacna posle svakog podgrejavanja.

Ma Potrosenko vise ne zna gde udara, sta ce, za godinu dana razjebes drzavu od 40 miliona, njenu vojsku, institucije, ekonomiju, sve... Trebalo bi im 10 godina da se vrate gde su bili pre Majdana pod hipotetickim uslovom da se sutra sve vrati u normalu ... a nece ... tek ce biti sranja i tek ce da se unazade

Porošenko je 21.02. preko fejsbuka pozvao sve građane da ne slave 23. februar kao Dan zaštitnika otadžbine.
Takođe je dodao da je on već u Radu dao predlog zakona da se taj dan u Ukrajini zamjeni sa 14. oktobrom - praznikom Pokrova Presvete Bogorodice, koji je kako on kaže "naš kozački praznik".

Jedini problem je to što je emigrantska Ukrajinska Glavna Oslobodilačka Rada u aprilu 1947. isti taj dan proglasila danom ustanka UPA.:think:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back