Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - VI deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemojmo zaboraviti da je Ukrajina prepuna ruskih obavestajaca. Ko misli drugacije je obicna budala.

A tek mogu da zamislim koliko ih je u ukrajinskoj vojsci.

Uz to, deo naroda je takodje za Ruse i Rusiju, ako ni zbog cega drugog a ono sto se osecaju Rusima. A koliko sam shvatio, i deo mobilisanih uopste nece da se bori protiv Rusa, stavise imali su primedbe na ukrajinski komandni kadar i uopste odnos Kijeva prema njima (a o cemu citamo redovno i sto se prosto vidi).

Dakle, prosto ni ne vidim kako Ukrajina moze ovde da pobedi.

Bez brige, pobrinut ce se vec Hollywood za to.

Pa ko bi pravio toliko cudo...
Rusi normalno, to je samohodna artiljerija sa najvecim dometom na svetu, nekih 35 kilometra sa standardnom i cak 55 kilometara sa specijalnom municijom.

Iskreno ne znam kakva mu je preciznost na toj maksimalnoj udaljenosti (to vam je recimo kao da iz Mladenovca tucete po ciljevima u Beogradu) ali da plasi protivnika to je sigurno
Застрашујућа.
Дигитализована управљачка електроника спрегнута с дроновима/сателитом... одступање неколико метара, а бојева глава од 20+ кила!

Nemojmo zaboraviti da je Ukrajina prepuna ruskih obavestajaca. Ko misli drugacije je obicna budala.

A tek mogu da zamislim koliko ih je u ukrajinskoj vojsci.

Uz to, deo naroda je takodje za Ruse i Rusiju, ako ni zbog cega drugog a ono sto se osecaju Rusima. A koliko sam shvatio, i deo mobilisanih uopste nece da se bori protiv Rusa, stavise imali su primedbe na ukrajinski komandni kadar i uopste odnos Kijeva prema njima (a o cemu citamo redovno i sto se prosto vidi).

Dakle, prosto ni ne vidim kako Ukrajina moze ovde da pobedi.

Tako je :ok:
I sve su to planeri rata manje-vise znali, ali opet su izazvali rat.

Kako onda dozvolise banderasima da izvedu drzavni udar? To mi nije jasno.

Kada kazem prepuna, ne mislim na milione ljudi. I obavestajci prikupljaju informacije i organizuju diverzije, nisu vojska. Pa zar nije deo Ukrajine vec u ruskim rukama? I ko je to organizovao?

Ono sto bi po meni moralo da usledi je sirenje pobune u ostalim regionima na istoku Ukrajine, izgleda da se tu zakazalo, ili ljudi nece da se bune. Videcemo.

Новости Статьи Документы Мнения Фото Видео Сюжеты
Семенченко и батальон «Донбасс» попали в засаду под Углегорском
31 января, 18:20 поделиться:
9311333324
Семенченко и батальон «Донбасс» попали в засаду под Углегорском

В ДНР, на дороге Дебальцево-Углегорск, бойцы батальона «Донбасс» попали в засаду.

Об этом на своей странице в Facebook сообщил волонтер Алексей Мочанов.

«Дорога Дебальцево-Углегорск. Далее проехать не было возможности. Встретили там «Донбасс» и Семенченко. Пробиться в гарнизон в Углегорск ребята не смогли — попали в засаду на пристрелянном месте — по деревьям были развешаны «пристрелочные» ленты, как на углу Институтской и Шелковичной во время расстрела Майдана. Трудно. И громко. Война артиллеристов плюс стрелкотня на «зеленке». Со «Свитязем» связи нет, информация от углегорцев противоречивая, радостной — мало», — написал Мочанов.

По неподтвержденным данным, Семен Семенченко тяжело ранен или убит в результате попадания осколка снаряда «Град».

Ранее народный депутат Семен Семенченко сообщил, что силы «АТО» атакуют Углегорск в Донецкой Народной Республике.

Svakim danom sam sve vise i vise ubedjen da ce Rusija problem u Ukrajini resavati dugorocno, ako treba godinama. To sto ti kazes je apsolutno izvodljivo ali u ovom trenutku bi zadalo samo muke Rusiji. Cini mi se da Rusi idu na to da sami Ukrajinci nezadovoljni raspadom sistema, zbace huntu u Kijevu, tako da se Rusija zvanicno ne umesa u konflikt.

Vec sam pisao da je po mom misljenju ORGANIZACIJA najvazniji resurs. Obican covek sa kukom i motikom ne moze nista da uradi vec da bude poslat kao topovsko meso na prve linije fronta.
Jos kad dodamo da je taj covek regrutovani Rus iz Harkova tragedija je potpuna. Rusi imaju i snage i mogucnosti da oslobode Ukrajinu kad god to pozele.

Jeste Novorusi ce pokupiti tehniku iz Debaljceva, ali ne treba zaboraviti da to verovatno njima i nije toliko potrebno posto Rusi mogu sve da im prokrijumcare. Potrebno je krenuti ka oslobadjanju ostatka Novorusije sto je moguce pre po nekom mom misljenju.

Vec sam pisao da je po mom misljenju ORGANIZACIJA najvazniji resurs. Obican covek sa kukom i motikom ne moze nista da uradi vec da bude poslat kao topovsko meso na prve linije fronta.
Jos kad dodamo da je taj covek regrutovani Rus iz Harkova tragedija je potpuna. Rusi imaju i snage i mogucnosti da oslobode Ukrajinu kad god to pozele.

Jeste Novorusi ce pokupiti tehniku iz Debaljceva, ali ne treba zaboraviti da to verovatno njima i nije toliko potrebno posto Rusi mogu sve da im prokrijumcare. Potrebno je krenuti ka oslobadjanju ostatka Novorusije sto je moguce pre po nekom mom misljenju.

Još nam odaj tajnu od kojih republika se sastoji Novorusija.

Kada kazem prepuna, ne mislim na milione ljudi. I obavestajci prikupljaju informacije i organizuju diverzije, nisu vojska. Pa zar nije deo Ukrajine vec u ruskim rukama? I ko je to organizovao?

Ono sto bi po meni moralo da usledi je sirenje pobune u ostalim regionima na istoku Ukrajine, izgleda da se tu zakazalo, ili ljudi nece da se bune. Videcemo.

Nije lako nekog poterati iz fotelje u partizanski rat, a da ne govorimo da Hunta ima dosta vojnika u Harkovu. Prvo moraju da se pojave "mali zeleni" i neutralisu Huntu, ali je moje misljenje da je bolje ici direktno sa Vojskom Novorusije.

Nego, nesto razmisljam, sto se stalno bave Ukro vojskom? Zasto ne bi poslali neki desantni/diverzantski odred od 5-10 hiljada ljudi direktno na Kijev sa ciljem da direktno napadnu vlastodrsce i sruse tamosnju vlast.

Time bi zmiji odsekli glavu. Sada ne znam koliko je izvodljivo, ali kad su mogli "Banderasi" sto ne bi mogli i Novorusi.

A najbolje od svega..kijev brani policija i par skupina specijalne policije za osiguranje predsjednika i rade (parlamenta). a berkut (interventu policiju) su raspustili.

Samo, porosenka cuvaju dobro.. a ministar financija je SAD-drzavljanin a ministar ekonomije je iz litve.

Enter the Carpetbaggers: Ukraine's New Finance Minister a US Citizen, New Economy Minister from Lithuania

http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2014/12/enter-carpetbaggers-ukraines-new.html

Foreign-born ministers in Ukraine's new cabinet

http://www.bbc.com/news/world-europe-30348945

I postoji cijeli kat koji koristi CIJA u zgradi ukrajinske obavjestajne sluzbe

Dozens of FBI, CIA agents in Kiev 'assisting Ukraine security'

http://rt.com/news/156692-ukraine-cia-fbi-agents/

Ako se maknu porosenko i yatsenyuk onda ce doci netko drugi koji ce dobijati iste zapovjedi i isto izvrsavati.

Застрашујућа.
Дигитализована управљачка електроника спрегнута с дроновима/сателитом... одступање неколико метара, а бојева глава од 20+ кила!

Kad se vec razumes u problematiku imam jedno pitanje

Kolika je brzina bojeve glave pri doletu, neposredno pre udara? Odnosno vaznije od toga jeste pitanje mogu li se bojeve glave obarati sistemima koji se koriste protiv raketa, Patriot ili Gvozdena kupola.

Uzgred, bojeve glave Piona mogu biti i nuklearne

Natovarili su dole brdo tehnike i masu ljudi kako bi sprijecili stvaranje kotla, a na kraju ce krajnji rezultat najvjerojatnije biti poraz od kojeg se Ukri nikad nece oporaviti, a za Ruse gomila naoruzanja koje je ko naruceno za oslobadjanje ostatka Novorusije.
Kad malo razmislis, nije ona izjava ukro casnika o kapitulaciji ni daleko od istine.

Pa stvaranje kotla ne sprecavas tako sto na relativno malom prostoru nakrcas gomilu ljudstva i tehnike, a iza njih nigde nista.
A oslobadjanje Novorusije...
Pa vidis, i to moze biti deo tudjeg plana. Hajde malo da spekulisemo. Znamo da je pozicija Rusije da ne dodje do cepanja Ukrajine. Za to postoji savrseno dovoljno zdravih razloga. Sta bi se desilo kada bi se Novorusija otcepila od Ukrajine ?
1) Ne mogu da racunaju na pravo medjunarodno priznanje i sigurno ne bi mogla postati clanica UN.
2) Prisajedninjene Rusiji bi bilo malo krupan zalogaj jer ih ne bi bilo tako lako integrisati u ruski sistem.
3) Ostatak Ukrajine bi ostao trajno zatvoren za Rusiju.
4) Ako neko pomisli na Abhaziju i J. Osetiju - to su tamo neke male vuko*ebine. Ovde govorimo o milionskom stanovnistvu, teskoj industriji, velikim gradovima.

Nezavisna Novorusija ili kao deo RF, to bi za Rusiju bilo vrlo tesko i komplikovano spoljnopoliticko pitanje i vrlo skupo ekonomsko pitanje. Ovakvim razvojem situacije, Novorusija je sve dalje od Ukrajine i sve su joj veci izgledi da ode u pravcu nezavisnosti ili prisajedinjenja Rusiji. Za Rusiju, to je nezeljena, a teska glavobolja.

Ovo gore napisano je samo jedna spekulacija i ne mogu da se zakunem u to, ali eto - moze se razmisljati o tome zasto Kijevski rezim, odnosno njegovi sponzori vuku ukrajinsku vojsku u totalnu propast i neuspeh.

ovako mali perica koji nije sluzio vojsku zamislja ratovanje...

Pa stvaranje kotla ne sprecavas tako sto na relativno malom prostoru nakrcas gomilu ljudstva i tehnike, a iza njih nigde nista.
A oslobadjanje Novorusije...
Pa vidis, i to moze biti deo tudjeg plana. Hajde malo da spekulisemo. Znamo da je pozicija Rusije da ne dodje do cepanja Ukrajine. Za to postoji savrseno dovoljno zdravih razloga. Sta bi se desilo kada bi se Novorusija otcepila od Ukrajine ?
1) Ne mogu da racunaju na pravo medjunarodno priznanje i sigurno ne bi mogla postati clanica UN.
2) Prisajedninjene Rusiji bi bilo malo krupan zalogaj jer ih ne bi bilo tako lako integrisati u ruski sistem.
3) Ostatak Ukrajine bi ostao trajno zatvoren za Rusiju.
4) Ako neko pomisli na Abhaziju i J. Osetiju - to su tamo neke male vuko*ebine. Ovde govorimo o milionskom stanovnistvu, teskoj industriji, velikim gradovima.

Nezavisna Novorusija ili kao deo RF, to bi za Rusiju bilo vrlo tesko i komplikovano spoljnopoliticko pitanje i vrlo skupo ekonomsko pitanje. Ovakvim razvojem situacije, Novorusija je sve dalje od Ukrajine i sve su joj veci izgledi da ode u pravcu nezavisnosti ili prisajedinjenja Rusiji. Za Rusiju, to je nezeljena, a teska glavobolja.

Ovo gore napisano je samo jedna spekulacija i ne mogu da se zakunem u to, ali eto - moze se razmisljati o tome zasto Kijevski rezim, odnosno njegovi sponzori vuku ukrajinsku vojsku u totalnu propast i neuspeh.

Ja vjerujem da se ide na to da Ukrajina ostane u komadu, ali sa Novorusijom koja ima siroku autonomiju, nesto kao Republika Srpska u BiH, taman da joj onemoguci ulazak u EU i NATO. Mislim cak da ce na kraju tako i biti, time bi Putin drzao Ukrajinu u lancima i pod kontrolom, a Rusi na istoku bi imali svoj mir, granice se sa Rusijom i to im je najbolja garancija svega, i mira i boljeg zivota nego sto je na zapadu drzave.

Kad se vec razumes u problematiku imam jedno pitanje

Kolika je brzina bojeve glave pri doletu, neposredno pre udara? Odnosno vaznije od toga jeste pitanje mogu li se bojeve glave obarati sistemima koji se koriste protiv raketa, Patriot ili Gvozdena kupola.

Uzgred, bojeve glave Piona mogu biti i nuklearne
Па хаубице од 203милиметра су биле прво артиљеријско оружје с нуклеарном бојевом главом још тамо 50их година, а потом и оне од 155милиметара, данас и мањи калибри за тактичке нуклеарке од 70Т-1КТ.
Брзина пада по косом хицу зависи од даљине, али свакако преко700м у секунди.
Не знам јер их обара купола, или патриот, али вероватно не због положене путање.
Гвоздена купола је добра за параболичне путање као код минобацача и ракета.

ovako mali perica koji nije sluzio vojsku zamislja ratovanje...
Pa reci sta nije tacno moj mali perice-pametnjakovicu umesto sto pametujes u prazno i pridruzi se tvojim drugarcicima u bezumnom trolovanju.:roll:

- - - - - - - - - -

Točnije bi bilo da si rekao da nemaš pojma.

Ništa čudno, ni separatisti to ne znaju. :roll:

Ne Gumi, tacno sam rekao, nigde nisam pogresio.;):D

Застрашујућа.

Nešto si pobrkao, to je balistički projektil i nema teorije da ćeš prvim hicem pogodoti kuću na 50 km. Odnosno hoćeš, jednom u 100000 slučajeva.

Ne Gumi, tacno sam rekao, nigde nisam pogresio.;):D

Dakle, ti tvrdiš da će separatisti Galiciju prozvati dijelom Novorusije.

- - - - - - - - - -

Što Rusi zauzmu, to će se za 10 godina sve izjašnjavati kao Rusi, što ostane u Ukrajini, biće Ukrajina. Mislim da se Putin nije nadao da će Kijev krenuti u rat, već da će se nparavti neka federalna Ukrajina.

Federalna Ukrajina, a nakon referenduma bi ovi na istoku rekli da viš nisu Ukrajina nego Rusija. :roll:

Kijev je više puta jasno rekao da autonomija može, ali federalzacija ne može.

Još nam odaj tajnu od kojih republika se sastoji Novorusija.

Да не пратиш само укро пропаганду знао би да то није никаква тајна. У овом тренутку се састоји од Доњецке Народне Републике и од Луганске Народне Републике.
Колика ће она бити и које још области ће је чинити зависи само и искључиво од грађана тих области када буду могли да се слободно изразе. Од тога је све и почело, али је то Кијевска хунта прво насиљем нацпаравојски, а потом и грађанским ратом спречила.
Да ниси обузет толико АТО активностима и ратним дејствима могао си до сада да знаш да је и у Доњецкој и Луганској републици, паралелно са самоодбраном текао тече државотворни процес.

Mislim da je posle skuvanih somova u ekspres loncu dosao i pravi trenutak da komandosi zauzmu ukrajinsku TV stanicu, pohapse Potrosenka i njegove najblize fasiste i konacno oslobode Ukrajinu. Smatram da su uslovi za to stvoreni. Dovoljno je 15 minuta uzivo prenosa i Ukrajina je pala.

Komandosima bi dala neko prijevozno sredstvo ili bi autostopirali 700 km, od Donjecka do Kijeva?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back