Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - VI deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да не пратиш само укро пропаганду знао би да то није никаква тајна. У овом тренутку се састоји од Доњецке Народне Републике и од Луганске Народне Републике.
Колика ће она бити и које још области ће је чинити зависи само и искључиво од грађана тих области када буду могли да се слободно изразе. Од тога је све и почело, али је то Кијевска хунта прво насиљем нацпаравојски, а потом и грађанским ратом спречила.
Да ниси обузет толико АТО активностима и ратним дејствима могао си до сада да знаш да је и у Доњецкој и Луганској републици, паралелно са самоодбраном текао тече државотворни процес.

Opa, pa to su minimalni zahtjevi. Iako, sepovi danas kontroliraju cca polovicu LNR/DNR.
Znači Odesa nula bodova? Harkov ništa?

- - - - - - - - - -

Cela sadasnja Ukrajina, Poljska i balticke republike i Pridnjetrovlje.:mrgreen:

E vidiš Perice, zato i jesi potpuno irelevantan.

Да не пратиш само укро пропаганду знао би да то није никаква тајна. У овом тренутку се састоји од Доњецке Народне Републике и од Луганске Народне Републике.
Колика ће она бити и које још области ће је чинити зависи само и искључиво од грађана тих области када буду могли да се слободно изразе. Од тога је све и почело, али је то Кијевска хунта прво насиљем нацпаравојски, а потом и грађанским ратом спречила.
Да ниси обузет толико АТО активностима и ратним дејствима могао си до сада да знаш да је и у Доњецкој и Луганској републици, паралелно са самоодбраном текао тече државотворни процес.

Zna Gumi sve to i da Novorusija ima svoju valutu, ali voli da trola pa kad trola nas ajd da trolamo i mi njega.

Nešto si pobrkao, to je balistički projektil i nema teorije da ćeš prvim hicem pogodoti kuću na 50 km. Odnosno hoćeš, jednom u 100000 slučajeva.
Нема.. а потом корекција.
Колико знам(тј читам, ВЛ) Кроација баш такве(додуше половне) добија из Немачке ове године.

Нема.. а потом корекција.
Колико знам(тј читам, ВЛ) Кроација баш такве(додуше половне) добија из Немачке ове године.

Ne znam da li baš taj model, ali da, takve.

Manje-više svako kvalitetno balističko oruđe ima sličnu preciznost.
Treći projektil mora pogoditi cilj - inače nešto nije u redu.
Ova mrcina je specifična jer ima ogroman domet: haubica 203 M115 (dakle isti kalibar) ima domet 17 km.

Еси чуо да си ирелевантан за дискусију, дакле мораш се спустити на тај ниво и бити побеђен. Напусти интернет.:evil:

:lol:

Ovo nije stari Gumi. Ovo je neki novi Gumi.:mrgreen:
Stari Gumi me ne bi nazvao irelevantnim tek tako, bar mislim.
A ovaj ne zna ni za opkladu koju je izgubio sa mnom.:)

Opa, pa to su minimalni zahtjevi. Iako, sepovi danas kontroliraju cca polovicu LNR/DNR.
Znači Odesa nula bodova? Harkov ništa?

- - - - - - - - - -

E vidiš Perice, zato i jesi potpuno irelevantan.

Да ли се ти стварно толико фолираш и желиш да оставиш и даље утисак " необавештеног" и неупућеног човека или си неписмен и не можеш да прочиташ ( с разумевањем) оно што сам написао ?
Пробај да разумеш шта значи " Руски Мир" па ћеш схватити које су то све области.
Саветујем ти да пажљиво саслушаш интервју са Стрелковим који је овде на теми постављен јуче па да пробаш, да без неког великог напора разумеш о чему се овде заправо ради.

Nove vesti.:)
http://www.nspm.rs/hronika/minsk-mi...avnici-proruskih-snaga-minirali-sastanak.html
Минск: Мировни преговори о решавању кризе у Украјини завршени неуспехом, Лаонид Кучма - представници проруских снага минирали састанак
PDF Штампа Ел. пошта
субота, 31. јануар 2015.
МИНСК – Мировни преговори о решавању кризе у Украјини завршени су вечерас у Минску, после више од четири сата - неуспехом.

Представник Украјине оптужио је представнике проруских снага да су минирали састанак постављањем ултиматума и одбијањем да разговарају о плановима за успостављање примирја, објавила је агенција Интерфакс.

Украјински представник, бивши председник Лаонид Кучма, рекао је да су двојица представника проруских снага поставили ултиматуме и одбили „дискусију о плану и мерама за брзо успостављање примирја и повлачење тешког наоружања”, наводи руска агенција.

Кучма је, такође, критиковао двојицу главних лидера проруских снага, који су потписали споразум у Минску прошлог септембра, јер нису учествовали у данашњем састанку „контакт групе”, којем су присуствовали и представник Русије и званичник ОЕБС-а.

(Танјуг)

Bogme ako pukne front, lagano će oni do Odese...

Ne znam, meni ovo izgleda samo kao mokri snovi.

bwtfdlaciaixmgp.jpg

- - - - - - - - - -

Dobro jutro Kolumbo.

Neuspela mobilizacija.:)
http://www.nspm.rs/hronika/portparo...matican-ne-odvija-se-predvidjenim-tempom.html
Портпарол украјинске војске: Четврти талас мобилизације је веома проблематичан, не одвија се предвиђеним темпом
PDF Штампа Ел. пошта
субота, 31. јануар 2015.
Кијев -- Најављене опште мобилизације војних обвезника у Украјини не иду по плану, а то су признали и високи војни званичници.

Портпарол украјинске војске Владимир Талалај рекао је да је четврти талас мобилизације веома проблематичан и да се не одвија предвиђеним темпом.

Протеклих дана су се појавиле информације да дезертери беже у Русију, те да војни одсеци покушавају да направе евиденције оних који су одбили да се прикључе оружаним снагама.

Из Министарства одбране је саопштено да су против 7.500 Украјинаца поднете кривичне пријаве због неодазивања војном позиву.

Раније ове недеље, саветник председника Украјине Петра Порошенка, Јуриј Бирјуков истакао је да је мобилизација највећи проблем на западу Украјине иако је тај део државе, традиционално, антируски оријентисан.

(Б92)

Komandosima bi dala neko prijevozno sredstvo ili bi autostopirali 700 km, od Donjecka do Kijeva?

Sto se prijevoznih sredstava tice ima vise opcija. Moze nesto ovako

LAND_Land_Rover_WMIK_lg.jpg

ili u ovoj boji ako ti se vise svida

WnW_SASLR3.jpg

ili ovako

220192__gaz-233014-tiger-army-version-armored-car_p.jpg

Ili, mozda najbolje da se ne skrece previse paznje

2001_volkswagen_eurovan_passenger-minivan_gls_fq_oem_2_300.jpg

Par timova...sa komunikacijom. Imaju dovoljno mjesta za oruzje i opremu u prtljazniku. Samo je najvaznije da se najprije izvidi situacija i onda u isto vrijeme svi timovi odrade sto trebaju.

A u kijevu su samo policija i nesto specijalne policije za cuvanje parlamenta i predsjednika. Po infomacijama koje ja imam...ne znam da li je to tocno.

Iako, kako sada stvari stoje mislim da ukrajinska vlada i ljudi u parlamentu zagijavaju motore aviona i razmisljaju o bjegu. Isto kao kada su bjezali u vrijeme kad je janukovic bjezao. Bit ce zanimljivo vidjeti kamo ce sada letjeti avioni

Poslednja izmena:
I šta točno komandosi naprave?

Roknu Poroša i Jacenkuja i usput kindapiraju Janukoviča jer on je legalni predsjednik Ukrajine? :lol:

- - - - - - - - - -

Naravno da znam koje sve oblasti ulaze u tu famoznu Novorusiju Gumi s tim sto to ne mora biti konacno resenje.

Postoji prica i o Malorusiji koja bi se nalazila severno od Novorusije i obuhvatala i Kijev. Ne treba zaboraviti da je ime cele Ukrajine jedno vreme bilo Malorusija.

Pa da, u Novorusiju ulazi LNR/DNR... i sve drugo što možemo. :lol:

Da li postoji Novorusija samo kao DNR? Recimo Ukri osvoje LNR.

Cijeli taj koncept republika kojima ne znamo broj,
i potpuni nedistatak uspostave civilne vlasti na području LNR/DNR ti govori da oni uopće ne žele biti država, nego dio Rusije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back