prevara u braku

Je ne verujem u horoskop, verujem da čovek ima slobodu da odlučuje o svojim postupcima, i da ta sloboda za sobom povlači i odgovornost.

sloboda????.....eh, nekad tako zavara....neke ljude i situacije jednostavno nismo u stanju da izbegnemo.....tako nas vuku sebi, kao virovi....:).....uvek sam za preporuku ne igrati se sa vatrom jer nikad ne znas ko sedi preko puta stola i koliko je harizmatican...takve situcije treba sasecati u korenu, to je najsigurnije.....

Potrebna mi je pomoc jer ne znam kako da se postavim i da prekinem tajnu vezu u kojoj sam. Takodje mi je potrebno da znam i da li je to pametno.
U braku sam 7 godina i imam sina od 2. Brak mi je stabilan, ali u muza vise nisam zaljubljena. Muz od kako je osetio da sam se odljubila od njega (to nema veze sa upoznavanjem novog coveka) je ispravio neke svoje osobine koje su mi smetale. Sve je to funkcionisalo u redu dok se nisam zaljubila u takodje ozenjenog coveka koji je u vrlo slicnoj situaciji. U tajnoj vezi smo oko godinu dana, iako sam se ja dugo neckala. Od tada, on je postao centar mog zivota. Muza i dete sam zapostavila i srecna sam samo u trenutcima kada smo zajedno. Ostalo se svodi na cekanje telefonskih poziva i cekanje da se vidimo. Ne mogu da se skoncentrisem ni na sta drugo. Mrzim taj osecaj i pokusavala sam to da prekinem razgovorom, ali nisam imala dovoljno snage. Mislim da niko od nas nije u stanju da se razvede. Ja zbog svog i njegovog deteta, muza koji mi je veliki prijatelj, mojih roditelja... On takodje...
Molim vas pomozite mi i recite kako ovo da prekinem ili sta uopste da radim...Nikom ne mogu da se poverim o ovome pa mi je jos teze. Pod strasnim sam stresom
Lepo je sve to, baš lepo, hajde zamisli da se razvedeš i odeš sa "švalerom", svaki tvoj odlazak će biti okarakterisan kao švrljanje, jer kada si mogla muža da varaš sa njim, možeš i njega sa drugim, i što je najlepše to će biti obostrano jer je i on varao. Želim ti ovu varijantu, ne zato što mislim da će ti biti lepo, već zbog toga što ti želim da to iskusiš, čisto da vidiš kako je... Niko od nas nije cveće, i niko nema pravo da kritikuje bilo koga, pa opet, postoji samo jedna stvar koju ne iko ne bi smeo da prekrši, dete je svetinja i obaveza koja se ne sme ni po koju cenu zaobići, a kresanje je tu samo zbog tvog ega, čak ni zbog potrebe, samo zbog ega... Nemam savet, samo želju da te to sačeka pa da čujemo eto jednostavno kako ti je....

Lepo je sve to, baš lepo, hajde zamisli da se razvedeš i odeš sa "švalerom",
Evo ga sudija, to jest JA. Motrim ovde kao pauk i vrebam žrtvu da mu jedem dušu i nagrizam mozak. Upravo sam tebe spazio :eek:
Ma šalim se. Ali ne veruj mi. Ovo mi samo treba da suprotstavim ideju ideji.
svaki tvoj odlazak će biti okarakterisan kao švrljanje, jer kada si mogla muža da varaš sa njim, možeš i njega sa drugim, i što je najlepše to će biti obostrano jer je i on varao.
Zar je bitno kako će ko da bude okarakterisan. Mišljenje ove i ovakve sredine odavno je izgubilo kredibilitet i oreol moralnosti, tako da svako takvo mišljenje može a priori dobiti status licemerja i malograđanštine.
Želim ti ovu varijantu, ne zato što mislim da će ti biti lepo, već zbog toga što ti želim da to iskusiš, čisto da vidiš kako je...
Stiče utisak, iako to otvoreno ne kažeš, da već znaš šta će se desiti i daješ ton mističnosti a sebi ulogu prorka koji ćuti.
Aaa? Jesam li ovo dobro sročio? :per:
Međutoa, ne postoji univerzalan recept i šablon u dešavanjima.
Niko od nas nije cveće, i niko nema pravo da kritikuje bilo koga,
Pa to ti kažem...
...pa opet, postoji samo jedna stvar koju niko ne bi smeo da prekrši, dete je svetinja i obaveza koja se ne sme ni po koju cenu zaobići,
Da, to znaju i oni koji rade suprotno.
Ali čemu onda služi ta fraza? Da glumimo pametnjakoviće? Ona je već ofucana koliko je tačna. I ona je samo preporuka i vrednost koja je na nivou razuma. Međutim, snage nerazuma i jake želje iz mračnih dubina naših prete da pokose razum i pređu crtu. Oni koji tu silinu prirode u sebi osete shvate sopstvenu nemoć. I zato žena (uzročnik ove teme), na samom početku poruke vapi: "Potrebna mi je pomoc". A veruje li neko da smo mogli da joj pomognemo. Odavno je ona tu poruku napisala tako da je pomoć u ovom pisanju izgubila smisao, ali naoštrimo vijuge i ako već ne možemo pomoći ni drugome ni sebi, barem razumimo prirodu i sudbinu svoju i svojih bližnjih.
a kresanje je tu samo zbog tvog ega, čak ni zbog potrebe, samo zbog ega...
E sad, možda ti poznaješ ženu pa ovako pišeš.
Ja se ne bih usudio da ovako pišem ako hoću da budem ozbiljan u svojim izjavama. Jer motiv svakoga je najčešće teško dokučiv čak i kada osobu dobro poznajemo.
Nemam savet, samo želju da te to sačeka pa da čujemo eto jednostavno kako ti je....
Pa, kao što rekoh, savet i nije potreban jer je pitanje davno postavljeno i već zastarelo.
Ali ne može se reći da to nije adekvatan završetak, jer sam postavljač teme i nije više bitan već poruka i ideja koju ta poruka nosi i pretstavlja mnoge koji traže isti odgovor.
U svakom slučaju, svi koji budu ušli u ono u šta je postavljač teme ušao, treba da znaju šta rizikuju i kakva ih borba čeka. To je igra sa sirovom i surovom snagom prirode nastalom davno pre nego se razum i začeo.

@PROMETEJ
Jesam li ti rekao da mi ne veruješ.

sloboda????.....eh, nekad tako zavara....neke ljude i situacije jednostavno nismo u stanju da izbegnemo.....tako nas vuku sebi, kao virovi....:).....uvek sam za preporuku ne igrati se sa vatrom jer nikad ne znas ko sedi preko puta stola i koliko je harizmatican...takve situcije treba sasecati u korenu, to je najsigurnije.....

To što kažeš da treba uraditi, i što bi ti (ako misliš da treba) uradila, upravo to je sloboda o kojoj govorim. Slobodna si da načiniš izbor, da tvoja svest nadvlada podsvest, i učiniš onako kako misliš da je najbolje.

To što kažeš da treba uraditi, i što bi ti (ako misliš da treba) uradila, upravo to je sloboda o kojoj govorim. Slobodna si da načiniš izbor, da tvoja svest nadvlada podsvest, i učiniš onako kako misliš da je najbolje.

ma naravno, treba znaci razmisljati gornjim mozgom i ne dozvoliti da donji prevlada....ali, suocila sam se sa situacijama gde sam precenila svoje mogucnosti i usla u varijantu koja je prosto bila neodoljiva....nie da se kajem, jer daleko je to od prevare u braku ili tako necega...samo kazem, treba biti izuzetno pazljiv u takvim situacijama i saseci mogucnosti u korenu....cudo kako neki ljudi znaju da zavedu....:D...pa sad, ko voli da se igra sa vatrom, nek izvoli....

ma naravno, treba znaci razmisljati gornjim mozgom i ne dozvoliti da donji prevlada....ali, suocila sam se sa situacijama gde sam precenila svoje mogucnosti i usla u varijantu koja je prosto bila neodoljiva....nie da se kajem, jer daleko je to od prevare u braku ili tako necega...samo kazem, treba biti izuzetno pazljiv u takvim situacijama i saseci mogucnosti u korenu....cudo kako neki ljudi znaju da zavedu....:D...pa sad, ko voli da se igra sa vatrom, nek izvoli....

Uvek ću te voleti :aha:

Lepo raščlanjeno, podvedeno pod posebne celine i onda pokazano da eto nije to tačno niti istina.... Lepo, negde sam čuo da rasklopljena puška ne može nikoga da ubije, nijedan njen deo nije opasan zasebno, pa opet je toliko ljudi ubijeno baš puškom, čudno zar ne? Slažem se da mišljenje sredine nema kredibilitet, ono na kraju krajeva i nije toliko bitno mada na njega svi obraćamo pažnju, bitno je mišljenje koje sami imamo o sebi,nemojte mi samo reći da ste ikada bili ponosni što varate nekoga, razočaraćete me.... I inače nisam prorok, tu si u pravu, ali sa druge strane šablon postoji, sve što ikada uradimo, kažemo, smislimo, poželimo ili osetimo je već toliko puta bilo pre nas, toliko ljudi je isto to činilo i osećalo da ne postoji izlizaniji šablon i pokušati pripisivati sebi nešto što eto "niko drugi nije nikada..." je malo egocentrično i mnogo prepotentno, i nema tu mistike, niti je ja želim. Pa opet sve ovo je nebitno, sve ovo pisanje je čisto nadmudrivanje, jedino lepo primećeno je da žena traži pomoć, a jedini način da pomogneš nekome ko mora sam da donese odluku je da mu ukažeš na sve uglove problema i na moguće posledice i na taj način mu omogućiš da vidi ono što možda ne bi uspeo drugačije da sagleda.... Direktan savet "uradi ovo ili ono" je medveđa usluga jer oslobađa onoga ko treba da odluči dileme i daje mu makar podsvesno opravdanje za to što želi da uradi, a ja to ne želim da radim, želim da pomognem ako mogu i ovo je moj izbor načina na koji ću pomoći, oštar, neprijatan ali iskren i ispravan....

P.S. Nije ovo kritika, nemam na to ni pravo niti želju, ovo je samo još jedno moje razmišljanje i podložno je svakoj kritici koja će ga možda promeniti, naravno prvo me moraju ubediti u to.... A usput "mužjaku" - i nisam poverovao....

Lepo raščlanjeno, podvedeno pod posebne celine i onda pokazano da eto nije to tačno niti istina.... Lepo, negde sam čuo da rasklopljena puška ne može nikoga da ubije, nijedan njen deo nije opasan zasebno, pa opet je toliko ljudi ubijeno baš puškom, čudno zar ne? Slažem se da mišljenje sredine nema kredibilitet, ono na kraju krajeva i nije toliko bitno mada na njega svi obraćamo pažnju, bitno je mišljenje koje sami imamo o sebi,nemojte mi samo reći da ste ikada bili ponosni što varate nekoga, razočaraćete me....
Ne vidim svrhu priče o pušci. Naravno da ne ubija deo već celina koja je od tih delova sačinjena.
I da se nadodam, nema razloga za ponos ni ako nekoga ne varate. Nadam se da se slažemo? Najbitnije je da prvo sebe ne varate, bez obzira šta ćete preduzeti. Ali prosto čovek ume sebe da vara jer je on sam prevaren i vaspitan pogrešno. Pa postoje i kvazivrline i kvaziporoci. Teško se izdići i iznad sebe i iznad sredine.

I inače nisam prorok, tu si u pravu, ali sa druge strane šablon postoji, sve što ikada uradimo, kažemo, smislimo, poželimo ili osetimo je već toliko puta bilo pre nas, toliko ljudi je isto to činilo i osećalo da ne postoji izlizaniji šablon i pokušati pripisivati sebi nešto što eto "niko drugi nije nikada..." je malo egocentrično i mnogo prepotentno, i nema tu mistike, niti je ja želim. Pa opet sve ovo je nebitno, sve ovo pisanje je čisto nadmudrivanje, jedino lepo primećeno je da žena traži pomoć, a jedini način da pomogneš nekome ko mora sam da donese odluku je da mu ukažeš na sve uglove problema i na moguće posledice i na taj način mu omogućiš da vidi ono što možda ne bi uspeo drugačije da sagleda.... Direktan savet "uradi ovo ili ono" je medveđa usluga jer oslobađa onoga ko treba da odluči dileme i daje mu makar podsvesno opravdanje za to što želi da uradi, a ja to ne želim da radim, želim da pomognem ako mogu i ovo je moj izbor načina na koji ću pomoći, oštar, neprijatan ali iskren i ispravan....
Nisam napisao, ako si tako shvatio da nešto tuđe želiš da pripišeš sebi. I to što pišeš jeste tačno. Ako bolje pogledaš, ne sporim se ja sa tobom. Zamerka je jedino bila na nedorečenosti tamo gde nije ni moglo da bude dorečeno, a izgledalo je kao da ti znaš istinu a nećeš da je kažeš. Malo mistično.
E sad, upravo pišeš da treba ukazati na sve uglove i probleme. To ti želim reći. Da treba ukazati na sve uglove i probleme, ali za to je potrebno napisati knjigu. I ti zapravo i ne ukazuješ na probleme, već mistifikuješ, ali stvaraš prizvuk opasnosti. Naravno, teško je išta ukratko a previše pametno ukazati. I ne vidim da si oštar i neprijatan.
Po meni samo treba u ovakvim slučajevima biti na određenoj distanci, jer mi ne znamo stvarne okolnisti, gde leži nečija sreća i koliko šta će biti pogubno u konkretnom slučaju.
P.S. Nije ovo kritika, nemam na to ni pravo niti želju, ovo je samo još jedno moje razmišljanje i podložno je svakoj kritici koja će ga možda promeniti, naravno prvo me moraju ubediti u to.... A usput "mužjaku" - i nisam poverovao....
Imaš pravo na kritiku. Ko ti brani da kritikuješ. Treba imati u vidu da kritika može biti i pozitivna i negativna, ali mi smo skloni da tome pridajemo samo negativnu konotaciju. To samo po sebi nije neispravno, ali govori o tome kako smo indukovani.
Tako, na kraju, moje citiranje tebe nema za cilj ni potvrđivanje ni osporavanje, već više uopotpunjavanje i prikaz, a naravno i ono najvažnije, ubijanje dosade, gubljenje vremena i samozadovoljavanje intelektualnim perverzijama (dake, intelektualno drrkanje).

Poslednja izmena:
Potrebna mi je pomoc jer ne znam kako da se postavim i da prekinem tajnu vezu u kojoj sam. Takodje mi je potrebno da znam i da li je to pametno.
U braku sam 7 godina i imam sina od 2. Brak mi je stabilan, ali u muza vise nisam zaljubljena. Muz od kako je osetio da sam se odljubila od njega (to nema veze sa upoznavanjem novog coveka) je ispravio neke svoje osobine koje su mi smetale. Sve je to funkcionisalo u redu dok se nisam zaljubila u takodje ozenjenog coveka koji je u vrlo slicnoj situaciji. U tajnoj vezi smo oko godinu dana, iako sam se ja dugo neckala. Od tada, on je postao centar mog zivota. Muza i dete sam zapostavila i srecna sam samo u trenutcima kada smo zajedno. Ostalo se svodi na cekanje telefonskih poziva i cekanje da se vidimo. Ne mogu da se skoncentrisem ni na sta drugo. Mrzim taj osecaj i pokusavala sam to da prekinem razgovorom, ali nisam imala dovoljno snage. Mislim da niko od nas nije u stanju da se razvede. Ja zbog svog i njegovog deteta, muza koji mi je veliki prijatelj, mojih roditelja... On takodje...
Molim vas pomozite mi i recite kako ovo da prekinem ili sta uopste da radim...Nikom ne mogu da se poverim o ovome pa mi je jos teze. Pod strasnim sam stresom

Prvo , da sednes sama sa sobom i izanalziras sve godine provedene sa suprugom. Sta je tosto te drzalo 7 godina za njega i kada je dosao momenat da ne osecas nista prema njemu.Da li si svoje nezadovoljstvo probala da resis razgovorom ili ste sve probleme stavljali pod tepih, pa se to gomilalo ...... Svaki brak ima i uspona i padova, i to je normalno. Najvise me jezi kada ljudi kod prve prepreke pobegnu od partnera , pa makar i bio virtualni flert. To je najlakse. Sednemo i pokusamo uz kaficu da resimo problem. Treba se boriti a ne napustati olako brak >to je najlakse
Nemam prava da te osudjujem, pa sve i da si mi rod najrodjeniji. Majka sam i meni je moje dete svetinja i nista mi ne moze biti vaznije od njega, ali isto tako, ako nema vise ni B od braka,i ako si sve dala da uspe, a ono nista, lepo se razidjete kao ljudi, dete ne sme da bude razlog ostajanja u braku jer ono najvise trpi.

Vishe puta sam komentarisao na ovoj temi a da nisam ni procitao uvodni post.
Pa da ovo navedeno nije ljubav vec opsesija, koja ako uzme maha neminovno vodi u propast i brak i venbracni ljubavni odnos.
Ljubavna prevara je vec nesto sasvim drugo, mislim na prava ljubav kad je u pitanju, pa onda kad varamo jedni druge ;)

Zar dete od dve godine može i treba da se zapostavi zbog bilo koga?:dash:
Aman ženo,trgni se malo,beš i muža i švalera dete je centar svega i ne treba da trpi ništa od toga što pišeš.

Zar dete od dve godine može i treba da se zapostavi zbog bilo koga?:dash:
Aman ženo,trgni se malo,beš i muža i švalera dete je centar svega i ne treba da trpi ništa od toga što pišeš.

e ovo kad cujem.. Nije dete centar svega, vec je roditelj centar svega. Radjas dete zbog sebe uglavnom, a ne zbog njega samoga.. Ljudi ne trebaju da se zavaravaju i tome slicno,svi imamo potrebe..

OVAKO POČINJE SVAKA PREVARA.

:) e kako ti nemas pojma....ja sam ovde na netu vec godinama i nisam se sa nikim petljala kad sam bila slobodna niti planiram sad kad zivim sa nekim....a ljubavi ima raznih, ovo je prava forumska....niti znam kako se covek zove niti me zanima....ali, zanima me sta pise....:)....lose je generalizovati, ipak nismo svi TOLIKO isti.....

Back