prevara u braku

Koju mudrost?
Oš se kačiš?
A od svega što sam napisao odabrao si ono što je tebi najprimerenije i što ti pada u oči.
A pitanje govori o sferi razmišljanja i domenu tvoga interesovanja.
Ali neću ti odgovoriti i zadovoljiti tvoju radoznalost. Ostaviću da te kopka ta vrlo važna informacija.

Moracu nekako da produzim dalje. Moram nauciti da zivim sa tim kopkanjem.

Imaš divno dete i muža koji ti je veliki prijatelj, nadam se da shvataš koliko si srećna, i nadam se da ću i ja imati takvu sreću u životu.
Zaljubljenost je za klinke, kada se udaješ, treba naravno imati i dozu zaljubljenosti. Ali strast je i potrosna roba, u bračnom drugu treba imati partnera na kojeg možeš da se osloniš, jer LJUBAV JE ONO ŠTO OSTANE KADA STRAST SAGORI.

Imaš divno dete i muža koji ti je veliki prijatelj, nadam se da shvataš koliko si srećna, i nadam se da ću i ja imati takvu sreću u životu.
Zaljubljenost je za klinke, kada se udaješ, treba naravno imati i dozu zaljubljenosti. Ali strast je i potrosna roba, u bračnom drugu treba imati partnera na kojeg možeš da se osloniš, jer LJUBAV JE ONO ŠTO OSTANE KADA STRAST SAGORI.

Ili ravnodušnost. Ili netrpeljivost. Ili mržnja.
Ma svašta tu nešto može da ostane...

Ovo moram da prokomentarišem.
Pa možda i hoće, ali sutra. A surta može da ne dočeka.
Pa normalna žena, traži muškarčinu. Je-beš čoveka koga niko neće sem tebe. A to treba i praktično potvrditi.

Grešiš... ili ja nisam normalna sa tog aspekta. :lol:
Poenta nije da li njega neko hoće, ili neće... nego da ne uzima sve što mu se nudi... "muškarčinu" ne čini kvantitet.

Grešiš... ili ja nisam normalna sa tog aspekta. :lol:
Poenta nije da li njega neko hoće, ili neće... nego da ne uzima sve što mu se nudi... "muškarčinu" ne čini kvantitet.
More, ništa ne fali kvantitetu. Od viška glava ne boli. Možda nešto drugo boli, ali ne glava.
I naravno da ne uzima sve što mu se nudi. Čovek ima pravo da bira.
Pa recimo koku, heroin i sl. ne mislim da treba uopšte da uzima.
Bre što si ti sebična. Ti bi svog đuvegliju samo za sebe. Kad bi mogla u kuticu (kutijicu) da ga metneš pa samo izvadiš po potrebi. Pa nije ti to uložak ili tampon (šta već koristiš).
Drugo ste vi ženske, iz prostog razloga zato što niste muškarci. Ili možda jeste? Pa mislim svaaarno.
Šta tu nije jasno?

Potrebna mi je pomoc jer ne znam kako da se postavim i da prekinem tajnu vezu u kojoj sam. Takodje mi je potrebno da znam i da li je to pametno.
U braku sam 7 godina i imam sina od 2. Brak mi je stabilan, ali u muza vise nisam zaljubljena. Muz od kako je osetio da sam se odljubila od njega (to nema veze sa upoznavanjem novog coveka) je ispravio neke svoje osobine koje su mi smetale. Sve je to funkcionisalo u redu dok se nisam zaljubila u takodje ozenjenog coveka koji je u vrlo slicnoj situaciji. U tajnoj vezi smo oko godinu dana, iako sam se ja dugo neckala. Od tada, on je postao centar mog zivota. Muza i dete sam zapostavila i srecna sam samo u trenutcima kada smo zajedno. Ostalo se svodi na cekanje telefonskih poziva i cekanje da se vidimo. Ne mogu da se skoncentrisem ni na sta drugo. Mrzim taj osecaj i pokusavala sam to da prekinem razgovorom, ali nisam imala dovoljno snage. Mislim da niko od nas nije u stanju da se razvede. Ja zbog svog i njegovog deteta, muza koji mi je veliki prijatelj, mojih roditelja... On takodje...
Molim vas pomozite mi i recite kako ovo da prekinem ili sta uopste da radim...Nikom ne mogu da se poverim o ovome pa mi je jos teze. Pod strasnim sam stresom

Nemam komentara, naisla kriza i ti brze bolje u ruke drugom. Mislim da je najbolje da ti muza i dete ostavis na miru, bice im bolje. Ovako ih samo blamiras. Ejjjj...kakav mozak moras da budes da bi zapostavila sopstveno dete. Sad jos samo fali da prekines tu svaleraciju, ne pricas nista i nastavis zivot kao da se nista nije desilo. Nisi ih vredna

Ниси ни прва ни последња која се нашла у таквој ситуацији... Принцип је исти, све су остало нијансе, што би рекли... Сви се данас швалеришу, само се праве блесави... Подмири ти потребе породице, буди што више са својим дететом, а себи слободно дај одушка у швалерацији. Тако раде паметне жене, и сви мирни и задовољни... Веруј, исти тај твој муж сутра да нађе неку другу и заљуби се, шутнуо би и тебе и дете... Мислиш да би ти рекао хвала...? Зато памет у главу и уживај. Једном се живи!

Ниси ни прва ни последња која се нашла у таквој ситуацији... Принцип је исти, све су остало нијансе, што би рекли... Сви се данас швалеришу, само се праве блесави... Подмири ти потребе породице, буди што више са својим дететом, а себи слободно дај одушка у швалерацији. Тако раде паметне жене, и сви мирни и задовољни... Веруј, исти тај твој муж сутра да нађе неку другу и заљуби се, шутнуо би и тебе и дете... Мислиш да би ти рекао хвала...? Зато памет у главу и уживај. Једном се живи!

otprilike tako nekako
samo ovaj deo oko muza da li bi joj rekao hvala ili ne....o tome ne treba ni da razmislja...zaljubiti se u nekog drugog dok si u vezi braku je nesto sto se desava...i sto moze svakome da se desi....i postoji niz otezavajucih okolnosti da se brak prekine.....uglavnom su to deca materijalna sigurnost i da ne nabrajam
kad ti se to vec desilo..a nemas snage da sa brakom zavrsis..nemoj sebi da dozvolis da dete ispasta....jer po meni..zena je kad ima decu prvo majka a potom sve ostalo
u svakoj od nas su dve osobe..majka i zena
odricanem ljubavi prema tom coveku u tebi ce umreti samo zena ali ce majka ostati ziva
ako se odreknes dela osobe koji je majka....posle izvesnog vremena ces umreti i kao zena
pokusaj da sagledas situaciju...da vidis da li postoji buducnosti za brak ili ces ako u njemu ostati biti previse nesrecna..ako mislis da ces biti nesrecna..onda znas sta ti je ciniti
ali ako mozes da opstanes u braku...onda tu svoju ljubav prema drugom coveku pokusaj da nekako organizujes da tebi bude lepo...znam da si u haosu....ali dobro razmisli....da ostanes u braku a da ipak imas svoj neki tajni svet koji te ispunjava
znam da je to sa moralne tacke neprihvatljivo...laganje i varanje....ali sta je danas moralno
da li je moralno da nasi politicari zbog zivota koji vode nemaju pojma koliko je ljudi na ivici egzistencije...pa cak i da znaju to ih ne sprecava da svaki dan sednu u dzip i marisu lovu na sve strane i kupuju stanove bahato se ponasaju ...i kojesta jos i lazu narod da se mora ovako ziveti jer je kriza i da nas ebu sa svih strana
samo pamet u glavu...pokusaj srcu da objasnis da za razmisljanje ipak treba da se koristi mozak

Poslednja izmena:
Meni i dalje nije jasno kako može neko da zapostavi dete. Kako je moguće da i sama postavljačica a i većina ovde vidi samo prevaru? Meni je od prevare daleko bitnije kako je mogla da zapostavi dete? Prevara je moguća. Ljudi nisu roboti. Ali zapostaviti dete? Kako?

Ма добро... Шта значи то: запоставила дете? Не можемо о томе да коментаришемо, нити да судимо јер нигде не пише како је она то "запоставила" дете... Вероватно осећа грижу савест што вара, и што јој је притом лепо, па је себе убедила да није добра мајка. Ја сам имала осећај кривице, када сам почела да радим, а дете ми кренуло у први разред, и нисам могла да му се нађем у новонасталој ситуацији...И дан данас ми се то врзма по глави... Глупо, али тако је...

Ne znam kako, ali sama kaže da je dete zapostavila. Dakle, zapostavila je. Nije bitno kako. Mogla je da bude odsutna pri igri. Da ne razmišlja o detetu, pošto misli na njega. Kaže čeka da telefon zazvoni. Da li je vama zapostavljanje samo kada ne date jelo, ne presvučete? Nadam se da nije mislila na takvo zapostavljanje, već pretpostavljam da nije bila dušom i mislima sa detetom, a to mi nije jasno. Kako može neko ili nešto da zaokupi čoveka u toj meri da kada gleda svoje dete ne prebaci kanal u mozgu? Stvarno ne razumem.

Nisam vređala, već rekla svoje mišljenje. Ja govorim o zapostavljanju, a vi o gledanju filma. Ili ne znate šta je zapostavljanje, ili se glupirate i izvlačite po sopstvenom nahođenju reči pa donosite glupave zaključke. Cilj takvog ponašanja je provokacija. Dakle, ako neko ovde pokušava da vređa, to ste vi.

Letimicno sam procitala vecinu odgovora i stvarno bre,trucate nevidjeno.Zena je figurativno napisala da zapostavlja svoje dete,jer da je zaista tako ne bi ni jedne sekunde razmisljala vec bi ostavila muza i detence i otisla.Mozda ona oseca da ga na neki nacin zapostavlja jer voli drugog coveka,jer ima tajnu,jer jednostavno nije sretna u svojoj porodici.
Da je zadovoljna svojim brakom,nikada ne bi stupila u bilo kakvu vezu sa nekim drugim.Zasto da ostane s njim?Zbog deteta?To su budalastine.
Relativno je kratko u braku i moze da joj bude samo gore.Treba to prekinuti na vreme.

Potrebna mi je pomoc jer ne znam kako da se postavim i da prekinem tajnu vezu u kojoj sam. Takodje mi je potrebno da znam i da li je to pametno.
U braku sam 7 godina i imam sina od 2. Brak mi je stabilan, ali u muza vise nisam zaljubljena. Muz od kako je osetio da sam se odljubila od njega (to nema veze sa upoznavanjem novog coveka) je ispravio neke svoje osobine koje su mi smetale. Sve je to funkcionisalo u redu dok se nisam zaljubila u takodje ozenjenog coveka koji je u vrlo slicnoj situaciji. U tajnoj vezi smo oko godinu dana, iako sam se ja dugo neckala. Od tada, on je postao centar mog zivota. Muza i dete sam zapostavila i srecna sam samo u trenutcima kada smo zajedno. Ostalo se svodi na cekanje telefonskih poziva i cekanje da se vidimo. Ne mogu da se skoncentrisem ni na sta drugo. Mrzim taj osecaj i pokusavala sam to da prekinem razgovorom, ali nisam imala dovoljno snage. Mislim da niko od nas nije u stanju da se razvede. Ja zbog svog i njegovog deteta, muza koji mi je veliki prijatelj, mojih roditelja... On takodje...
Molim vas pomozite mi i recite kako ovo da prekinem ili sta uopste da radim...Nikom ne mogu da se poverim o ovome pa mi je jos teze. Pod strasnim sam stresom

Uh,sestro!!!
To sa prekidom neće ići tako lako...
Veza u kojoj si traje godinu dana (!!!)
To je popriličan ljubavno-tajno-zabranjeni staž.
Vidi se da imaš jaku grižu savesti i da bi da prekineš.
Odmah i smesta.
Ali,isto tako se vidi iz tvog texta da si zaljubljena
k'o šiparica.
Zapostavila si muža,delimično si zapostavila i dete...
Ti tako intenzivno voliš da čak iz texta izbija vrelina...
Ne zameram ti što voliš,a ne bi smela.
Ne na tome,
To je instinkt,tu razum igra sporednu ulogu,
srce komanduje i odlučuje,srce je zapalilo vatru u tuđem zabranu,
čije gašenje će vrlo teško biti uspešno...
Rekoh,to što si zagrizla zabranjeno voće nije sudbonosni problem.
Nisi ni prva ni poslednja.
Ide to i od Eve,naše pramajke...
Ako sam se upustio u davanje komentara,onda ću ti iskreno reći -
osetila si da je ljubav prema mužu splasnula,
morala si biti svesna da si i dalje udata,bez obzira na
gornju činjenicu,
morala si računati da imaš dete,a to je već
prilično ozbiljna okolnost.....
Kada si se upustila u novu vezu i osetila svu slast
zabranjenog voća,
MORALA SI ULOŽITI NAPORE DA DOZIRAŠ EMOCIJE,
bez obzira na sve.
Nisi smela da se "zatalambasaš" kao da si sama,jedina,čedna
i slobodna...na ovom svetu i da možeš, i smeš, beskrajno dugo i svom silinom
ljuljuškati se na talasima "dara sa neba"....
Veruj mojim rečima,sud o tvom slučaju govorim ti na osnovu
sopstvenog iskustva identičnog tvome.
Ne pitaj me koju sam golgotu preživeo ???
Nekako sam preživeo jer sam muškarac,
pa su i raspleti drukčiji.
I dan danas razjeda me griža savesti,jer sam proizveo
patnju više bića,apsolutno nedužnih.
Ali,tu današnju mučnu grižu savesti,
koja se teško nosi i razjeda dušu,k'o sona kiselina,
valjda je kazna za sve užitke na koje,u jednom periodu života,
nismo imali pravo.
Prema tome,sestro,lično sam skeptičan u tvom slučaju...
Bila bi sasvim druga "pesma" da se ti nisi zaljubila.
Ali,ti se jesi zaljubila...
Mnogo.To nije dobro.
Otaljavati na silu život u kući i podrediti sve iščekivanju da
zazvoni telefon...
Pa,ima li smisla komentarisati bilo šta !'
Od srca ti želim da iz ovog "požara" izađeš nepovređena,
ali.....ne znam,baš...!!!

Poslednja izmena:
Figurativno.
Dobro, vidim da je moguće zapostaviti svoje dete. Ima vas koji, očigledno, smatrate mogućim i ispravnim staviti strast ispred potreba (svojih i detetovih) za brigom o detetu. I to je strašno. Meni. Dete od dve godine i mlađe zaokuplja čoveka. Ako neko može da drži dete a misli o tome zašto neko ne zove... Ja i rekoh da ne mislim da ga je zapostavljala ne dajući mu da jede i "gurajući ga pod tepih". Ako želite da kažete nešto, onda dajte malo razmislite.

Letimicno sam procitala vecinu odgovora i stvarno bre,trucate nevidjeno.Zena je figurativno napisala da zapostavlja svoje dete,jer da je zaista tako ne bi ni jedne sekunde razmisljala vec bi ostavila muza i detence i otisla.Mozda ona oseca da ga na neki nacin zapostavlja jer voli drugog coveka,jer ima tajnu,jer jednostavno nije sretna u svojoj porodici.
Da je zadovoljna svojim brakom,nikada ne bi stupila u bilo kakvu vezu sa nekim drugim.Zasto da ostane s njim?Zbog deteta?To su budalastine.
Relativno je kratko u braku i moze da joj bude samo gore.Treba to prekinuti na vreme.

Luna,odmah se vidi da nemaš
mnogo iskustva.Lepo je to,bar si "čistija" u duši....
Dete se ne ostavlja tek tako.
Ljubav prema detetu, kod majki stvara novu vrstu emocije.
Ta ljubav se ne može porediti sa bilo kojom drugom.
Ni prema roditeljima,ni prema braći i sestrama.....
ljubav majke je jedinstvena i neponovljiva.
Muškarci tu vrstu ljubavi nemaju-
Ne želim da kažem da nije bilo slučajeva da zaljubljene
majke napuste decu i "zbrišu" sa ljubavnicima u nepoznato.
Ima i toga,ali retko.Takve majke imaju emotivni hendikep.
Sećam se slučaja od pre 15-tak godina,koji se dogodio u jednom
selu u Srbiji.
Majka je bacila u bunar sopstvenu decu od 3 i 5 godina,
jer je "utripovala" da su deca razlog što se ljubavnik hladi
i postepeno povlači.
To su extremi,i na sreću,veoma retki....
Prema tome,može se zapostaviti dete,a da se ne ostavi....
P.S. Jedini izlaz vidim da se sedne sa mužem,otvore karte i
najiskrenije porazgovara.
Ljubavi više nema,razvod,svako na svoju stranu....
Civilizovano.Nema tu šta da se "krpi".Ljubavi prosto nema...
Ali,ako ovako nastavi,loše joj se piše....100% !!!

Poslednja izmena:
Luna,odmah se vidi da nemaš
mnogo iskustva.Lepo je to,bar si "čistija" u duši....
Dete se ne ostavlja tek tako.
Ljubav prema detetu, kod majki stvara novu vrstu emocije.
Ta ljubav se ne može porediti sa bilo kojom drugom.
Ni prema roditeljima,ni prema braći i sestrama.....
ljubav majke je jedinstvena i neponovljiva.
Muškarci tu vrstu ljubavi nemaju-
Ne želim da kažem da nije bilo slučajeva da zaljubljene
majke napuste decu i "zbrišu" sa ljubavnicima u nepoznato.
Ima i toga,ali retko.Takve majke imaju emotivni hendikep.
Sećam se slučaja od prte 15-tak godina,koji se dogodio u jednom
selu u Srbiji.
Majka je bacila u bunar sopstvenu decu od 3 i 5 godina,
jer je "utripovala" da su deca razlog što se ljubavnik hladi
i postepeno povlači.
To su extremi,i na sreću,veoma retki....
Prema tome,može se zapostaviti dete,a da se ne ostavi....

Majka sam dva decaka i vrlo dobro znam kakva je to vrsta ljubavi:)
U prevarama zaista nemam nikakvog iskustva tako da mogu samo da pretpostavim sta i kako bi bilo najbolje.

Back