prevara u braku

to će da splasne spontano, misim...ta zaljubljenost u švalera...osim ako u međuvremenu suprug ne sazna, pa se stvari dodatno zakomplikuju...
...a to što dete trpi zbog nekog tamo, to je velika sramota za tebe...

Šta?
Treba da čeka da emocije splasnu?
Što nisu splasnule za ovih godinu dana?
Pa,vidiš da se pojačavaju!?
Ako sazna muž,kakva će biti reakcija?
Vidiš da su pune novine sačekivanja pred firmom
gde žena radi i "prangijanja"!!!
Čuo si za termin "ubistvo iz strasti" !?
Eto,to ti je to.Ne povlači on oroz,već sujeta...
Kako si ti naivan i neiskusan,čudo jedno!!!

Majka sam dva decaka i vrlo dobro znam kakva je to vrsta ljubavi:)
U prevarama zaista nemam nikakvog iskustva tako da mogu samo da pretpostavim sta i kako bi bilo najbolje.

Neguj svoje dečake,
nek su živi i zdravi na radost tvoju i supruga!!!
Ovaj primer koji komentarišemo,krajnje je ozbiljan.
Posebno,jer je preljubnik žena,
koja ima malo dete.....!

Ovo moram da prokomentarišem.
Pa možda i hoće, ali sutra. A surta može da ne dočeka.
Pa normalna žena, traži muškarčinu. Je-beš čoveka koga niko neće sem tebe. A to treba i praktično potvrditi.

Da li bi tako pisao
da je u pitanju tvoja žena?
Jel' bi im'o razumevanja za njeno traženje "muškarčine"!?
Uvek šamar manje boli na tuđem obrazu....!!!

A da je muškarac?
Ili žena, sa starijim detetom?
Da li se išta menja?

Ne menja se ništa.....
Stvari treba dovesti u red,
a ne igrati se opasne "ćorave bake".
Sesti,konstatovati činjenice i razići se.
E,sad...
Nakon tog razlaza,ne mogu svi biti "srećni".
Uvek neko pati.
Ali,takav je život....
Vreme ublažava te patnje,saživimo se da nemamo
nekog na koga smo navikli.
To ne važi za dete.
Njemu je izvršena trajna amputacija,
a da ni za šta nije krivo.Iznedrila ga nekadašnja ljubav...
Ono pati uvek...!!!

Ne menja se ništa.....
E,sad...
Uvek neko pati.
Ali,takav je život....
To ne važi za dete.
Ono pati uvek...!!!

Teško da je treća osoba uzrok, obično biva posledica već narušenih odnosa. Lakše je ostati u lošem braku i varati nego se razići, tako obično i biva... nađe se već neki izgovor za ostati, ali nijedan dovoljno jak za otići. I nekako je u ljudskoj prirodi da lažući druge lažu i sebe. Ništa neuobičajeno... Razvod je drugi padež, a za fer odnos i "sesti i konstatovati činjenice" treba imati i malo dostojanstva i hrabrosti.

Razvodom dete ne gubi nijednog roditelja, i to mnogima nije jasno... takođe im nije jasno da izgovori tipa "radi dece" znače "sve što ne moram danas, odložiću za sutra"... kad porastu, kada shvate. Jedino što će dete vremenom shvatiti je da je ono možda nečim doprinelo, što je i najgori scenario... da je krivo za razvod, ili pak za trpljenje i ostajanje u braku, takoreći "žrtvovovanje" roditelja za njega. Paradox...
Dete pati u lošem braku. Dete pati ako je upućeno u privatne stvari roditelja, ako recimo, najčešće to rade majke govore detetu da je tata sa tamo nekom tetom i voli tu neku tetu više nego mamu, ili pak to dete... i pati ako je zapostavljeno zbog temo nekog. Dobra organizacija može da reši poslednji problem. Ali, na žalost, na prva dva se obično žumuri i ostaje zarad deteta, a dete potcenjivati i misliti da je naivno, je najveća greška... zato, bolje što se to desilo dok ima 2 godine, nego da recimo čekau na razvod kada bude imalo više. Što je starije, teže će se prilagoditi.

Teško da je treća osoba uzrok, obično biva posledica već narušenih odnosa. Lakše je ostati u lošem braku i varati nego se razići, tako obično i biva... nađe se već neki izgovor za ostati, ali nijedan dovoljno jak za otići. I nekako je u ljudskoj prirodi da lažući druge lažu i sebe. Ništa neuobičajeno... Razvod je drugi padež, a za fer odnos i "sesti i konstatovati činjenice" treba imati i malo dostojanstva i hrabrosti.

Razvodom dete ne gubi nijednog roditelja, i to mnogima nije jasno... takođe im nije jasno da izgovori tipa "radi dece" znače "sve što ne moram danas, odložiću za sutra"... kad porastu, kada shvate. Jedino što će dete vremenom shvatiti je da je ono možda nečim doprinelo, što je i najgori scenario... da je krivo za razvod, ili pak za trpljenje i ostajanje u braku, takoreći "žrtvovovanje" roditelja za njega. Paradox...
Dete pati u lošem braku. Dete pati ako je upućeno u privatne stvari roditelja, ako recimo, najčešće to rade majke govore detetu da je tata sa tamo nekom tetom i voli tu neku tetu više nego mamu, ili pak to dete... i pati ako je zapostavljeno zbog temo nekog. Dobra organizacija može da reši poslednji problem. Ali, na žalost, na prva dva se obično žumuri i ostaje zarad deteta, a dete potcenjivati i misliti da je naivno, je najveća greška... zato, bolje što se to desilo dok ima 2 godine, nego da recimo čekau na razvod kada bude imalo više. Što je starije, teže će se prilagoditi.

Treća osoba je tu nebitna.
Totalni autsajder.
Ona je štaka za bolesnu nogu....
U ovoj priči akteri su njih dvoje.
I niko vše.
Najveći stradalnik - dete (deca).

Ниси ни прва ни последња која се нашла у таквој ситуацији... Принцип је исти, све су остало нијансе, што би рекли... Сви се данас швалеришу, само се праве блесави... Подмири ти потребе породице, буди што више са својим дететом, а себи слободно дај одушка у швалерацији. Тако раде паметне жене, и сви мирни и задовољни... Веруј, исти тај твој муж сутра да нађе неку другу и заљуби се, шутнуо би и тебе и дете... Мислиш да би ти рекао хвала...? Зато памет у главу и уживај. Једном се живи!

A sto bi onda uopste ualzila u brak :hahaha:? Mozda je jednostavno lakse da ne budes u braku huh?!

A sto bi onda uopste ualzila u brak :hahaha:? Mozda je jednostavno lakse da ne budes u braku huh?!
Када се удавала, вероватно је волела свог изабраника... Али пошто се не зна шта носи дан, а шта ноћ... десило се то што се десило... Па није убила никога, ако је преварила мужа...

Када се удавала, вероватно је волела свог изабраника... Али пошто се не зна шта носи дан, а шта ноћ... десило се то што се десило... Па није убила никога, ако је преварила мужа...

Nije "ubila" nikoga....
Sad si rekla jednu grandioznu budalaštinu!
A,to što "nije ubila nikoga",do kakvih posledica
može dovesti?
Jesi li se pitala,možda?
Šta će biti ako muž otkrije neverstvo
a ima kratak "fitilj" ?
=========================
Saznaćemo iz novina....
daleko bilo!!!

Nekako je poštenije razići se... mene je grizla savest, ne zbog prevare, već zbog kukavičluka da odem. A i nisam umela da pećutim, ebi ga... uvek sam bila iskrena, i kad treba i kad ne treba.
U tome sam videla neki izlaz... u stvari, još jedan zid, koji ne možeš ni srušiti, ni zaobići, ni preskočiti. Treba samo otići, ne komplikovati ni sebi, ni drugome.

Nekako je poštenije razići se... mene je grizla savest, ne zbog prevare, već zbog kukavičluka da odem. A i nisam umela da pećutim, ebi ga... uvek sam bila iskrena, i kad treba i kad ne treba.
U tome sam videla neki izlaz... u stvari, još jedan zid, koji ne možeš ni srušiti, ni zaobići, ni preskočiti. Treba samo otići, ne komplikovati ni sebi, ni drugome.
Iskrena, saosecajna, dobordushna, - nisi ti dorasla jednom djavolu da budesh nevesta :D

Nego smatram da priznati prevaru niti je iskreno niti posteno, ako nekog grize savest(ne mislim na tebe, vec bilo kog) ima da trpi, a ne da opterecuje nevinog partnera.
'Prevara' za moje poimanje je glupost i besmislemost, no ako neko zeli da igra tu igru posteno je da je igra sam.

Iskrena, saosecajna, dobordushna, - nisi ti dorasla jednom djavolu da budesh nevesta :D

Nego smatram da priznati prevaru niti je iskreno niti posteno, ako nekog grize savest(ne mislim na tebe, vec bilo kog) ima da trpi, a ne da opterecuje nevinog partnera.
'Prevara' za moje poimanje je glupost i besmislemost, no ako neko zeli da igra tu igru posteno je da je igra sam.

Nisam ni saosećajna, ni dobrodušna. :)

Da je partner nevin po bilo kom osnovu, kontam da do prevare ne bi ni došlo.

realno jedino pametno iz cele ove teme je zakljucak sve zene/devojke na ovom forumu su seksualno opterecene i kranje nemoralne . Meh dzabe sma citao temu znao sam to jos odavno
'Krajnji nemoral' je OK, jedino je vazno da ne bude nasilja, da sve bude dobrovoljno i da svi uzivaju,
a onaj 'sexualni teret' cemo rado pomoci nositi svakoj 'opterecenoj' forumashici, sve dok ne postane lagan ko perce :D

Ne menja se ništa.....
E,sad...
Uvek neko pati.
Ali,takav je život....
To ne važi za dete.
Ono pati uvek...!!!

svi patimo zbog necega....i nema tu sazaljenja....kao roditelj duzan si da procenis i odaberes manje zlo....jer, naruseni odnosi se osecaju i vide na svim frontovima a to je mnogo gore za dete....da u svom gnezdu nema svoj mir i sigurnost....a i majka je tada nesredjena i neskoncentrisana.....ako se razvod odradi kao treba sa fokusom na dobrobit deteta, sasvim fin sklad se moze odrzati i povremenim vidjanjem oca....

Da li bi tako pisao
da je u pitanju tvoja žena?
Jel' bi im'o razumevanja za njeno traženje "muškarčine"!?
Uvek šamar manje boli na tuđem obrazu....!!!
A šta muškarcu daje pravo na nasilje?
To što je jači?
Možda ima tapiju na ženu? Ona je njegovo vlasništvo?
Svako ima osnovno pravo na svoj život.
Hoće li muškarac batinama naterati ženu da ga voli ili nema odnose sa još nekim?
Ima li žena pravo na svoju prirodu, svoje želje i nagone?
Neka su te njene želje i lude, ali da li je jedna sujetna "muškarčina" kompetentna da procenjuje da li je luda ili ne?
A ako se i dokaže da je luda, ne može se primenjivati nasilje već ima pravo na lečenje.
Ako nikoga ne ugrožava ima pravo i da se ne leči.
Da li su muškarci pametniji od žena i imaju veća prava samo zato što su fizički jači?

I na kraju moj odgovor.
Ja ne mogu da posedujem svoju ženu kao stvar i lično vlasništvo već priznajem kao ličnost. I ona ima pravo na tu ličnost sviđalo se to meni ili ne.
Razumevajući ljudske porive, razumeo bi ih i kod svoje žene. Ako je zaista volim učiniću ono što mogu da bude srećna pa ma šta to značilo. I znam da bi to cenila. Moja bi cenila druga možda ne bi. Ali niko nije obavezan da bude onakav kako se to nekome drugome sviđa. Ako mi je žena i luda, ona je moja i moja obaveza dok mogu i želim da budem sa njom.
Na kraju, ako mi se ne sviđa i ne mogu da podnesem zajednicu sa njom, možemo da se raziđemo mirnim putem.
Ovo posedovanje o kome pišem ne važi samo za muški već i za ženski rod. Ali je nasilje izraženo sa muške strane jer je fizički jači pa junak može da nameće svoje mišljenje, stavove i ako mu nešto nije po volji da bije i maltretira. Za mene su to muške gnjide, slabići i primitivci. Prvenstveno psihički slabići i glupaci kojima treba jedno dobro prevaspitavanje.

Mozemo mi biti ne znam kako zdravorazumski raspolozeni ali definitivno postoje trenuci kad osecaju vladaju nama...pravog saveta nema..samo ti znas odgovor....da li zelis biti veciti zanesenjak ili neko ko zna za snove ali zivi u realnosti...

Mozemo mi biti ne znam kako zdravorazumski raspolozeni ali definitivno postoje trenuci kad osecaju vladaju nama...pravog saveta nema..samo ti znas odgovor....da li zelis biti veciti zanesenjak ili neko ko zna za snove ali zivi u realnosti...

Kad se kaze 'razum', uglavnom se misli na to sto smo danas i juce slusali na vestima, naucili u skoli i culi u crkvi.
'Zdrav razum' drugacije ce opisati Srbi, drugacije Ameri a sasvim drugacije indijanci.
Pa kojeg onda 'zdravog razuma' da se pridrzavamo? Osim naseg licnog 'najzdravijeg' :D

Back