prevara u braku

moja deca su sa mnom i ja sa tim nemam problema..
ne pokušavam nikoga da opravdavam,već sve treba sagledati sa više strana a ne samo iz jednog ugla..
a šta ako je muž,na pr.ucenjuje tim isti detetom...
kaže "ti idi,dete ne dam"..šta onda..ona ne ode,i sve se nastavi po starom..
da li će detetu tako biti bolje????
neće sigurno..
detetu podjednako trebaju i otac i majka ako su uslovi idealni..
a uostalom to dete ima i oca..šta fali da ostane sa ocem?!

nije se odnosilo na tebe ono "pokupi decu..." i ostalo... uopsteno sam rekla

pa lepo pokupis dete i odes, pobegnes, iskoristis priliku kad nije tu i odes sa detetom
ili za pocetak ga ostavis kod oca pa se onda snadjes nekako i nadjes nacina da dodjes do deteta
ima mnogo nacina...izbor je na tebi
i opet ovo "tebi" nije upuceno tebi nego uopsteno

a u sadasnje vreme je ovo vec sve mnogo lakse otici od muza sa detetom

nikada ali nikada za mene ni jedna majka nece imati opravdanje kada ostavi dete mozes sad da mi izvlacis koje god hoces primere ni jednim neces opravdati taj cin...ovo vazi za mene...ostali nek misle kako hoce

nije se odnosilo na tebe ono "pokupi decu..." i ostalo... uopsteno sam rekla

pa lepo pokupis dete i odes, pobegnes, iskoristis priliku kad nije tu i odes sa detetom
ili za pocetak ga ostavis kod oca pa se onda snadjes nekako i nadjes nacina da dodjes do deteta
ima mnogo nacina...izbor je na tebi
i opet ovo "tebi" nije upuceno tebi nego uopsteno

a u sadasnje vreme je ovo vec sve mnogo lakse otici od muza sa detetom

nikada ali nikada za mene ni jedna majka nece imati opravdanje kada ostavi dete mozes sad da mi izvlacis koje god hoces primere ni jednim neces opravdati taj cin...ovo vazi za mene...ostali nek misle kako hoce

Bravo,bravo,bravo! Metla na vestici mi se sve vise dopada! :klap::klap::klap:

pa ne treba ali prosto svi mi imamo neke svoje principe
za mene je odvratno i to sto je prevarila muza i to sto je zapostavila dete
i to su moja razmisljanja i moji principi...
i ne mozes da me ubidis da i jedan i drugi cin mogu da se dese svakome, da i jedan i drugi cin mogu da imaju neko opravdanje

za prevaru je manje diram iz prostog razloga sto radi jednu goru stvar od prevare a to je zanemrivanje deteta

moja deca su sa mnom i ja sa tim nemam problema..
ne pokušavam nikoga da opravdavam,već sve treba sagledati sa više strana a ne samo iz jednog ugla..
a šta ako je muž,na pr.ucenjuje tim isti detetom...
kaže "ti idi,dete ne dam"..šta onda..ona ne ode,i sve se nastavi po starom..
da li će detetu tako biti bolje????
neće sigurno..
detetu podjednako trebaju i otac i majka ako su uslovi idealni..
a uostalom to dete ima i oca..šta fali da ostane sa ocem?!

Ne moze on da je ucenjuje,postoji sud koji ce odluciti kome dete pripada ako vec ne mogu da se dogovore! A sta ako sazna da ga vara pa na sudu kaze da ga je varala,nije brinula o detetu i sl. onda ce sve biti gore po nju! A najgluplja mi je njena konstatacija ne bih se razvela od muza zato sto mi je dobar prijatelj,toliko je dobar da ga vara! :hahaha:

TEBI SVAKA CAST,POSTUJEM I DIVIM SE TAKVIM ZENAMA! :klap:

HVALA,HVALA! :hvala:

Moja profesorka srpskog znala je da kaze deco Ana Karenjina je zrtva ljubavi! A ne ona je odvratna kucka! :super:

Bez uvrede,ali Tolstojevi romani nisu pisani poput slikovnice. Niti bilo koji. To nisu jednostavni likovi,jednostavne situacije,jednostavni ljudi....romani,i likovi u njima,obicno nisu to,i nervira me kako neki ljudi uhvate tako neko povrshno stanovishte. ne treba sve shto citash da shvatish bukvalno.
Karenjina je tezak lik,iz mnogo razloga.

P.S. Vronski nije slomio kobili kicmu,vec je u trci pao sa konja,i kobila je u padu slomila kicmu,i odluceno je da je ubiju da ne bi patila.Nije ni Vronski ubio konja. Get your facts straight :roll:

Poslednja izmena:
Bez uvrede,ali Tolstojevi romani nisu pisani poput slikovnice. Niti bilo koji. To nisu jednostavni likovi,jednostavne situacije,jednostavni ljudi....romani,i likovi u njima,obicno nisu to,i nervira me kako neki ljudi uhvate tako neko povrshno stanovishte. ne treba sve shto citash da shvatish bukvalno.
Karenjina je tezak lik,iz mnogo razloga:

:super: Meni je Karenjina i dalje odvratan lik,ne podnosim ljude koji glume zrtve a u stvari to nisu! Ali nije bitno svako ima svoje vidjenje stvari!

:super: Meni je Karenjina i dalje odvratan lik,ne podnosim ljude koji glume zrtve a u stvari to nisu! Ali nije bitno svako ima svoje vidjenje stvari!

U redu,u pravu si,imaju :) ja samo skocila kad si optuzila ovog za konja,ostalo sam nadodala :)

Verovatno su te terali da čitaš lektiru a tebi se išlo na sankanje....:lol:

Malo je klinački suditi o književnom liku kao o komšinici sa petog sprata.....posebno ako se u obzir uzme činjenica da u knjizi najmanje je bitno ono što Ana hoće i želi, a mnogo važnije i bolje oslikano je ponašanje i mišljenje ljudi oko nje...Na stranu što je knjiga hladno mogla da nosi naziv Ljevin i njegov pogled na svet.....
Ono što meni golica oko u uvodnom postu je osećaj kajanja koji prosto vrišti iz napisanog. Borba između "treba" i "želim"......"mogu" i "snevam"...... Teško je meriti tuđe odluke na sopstvenom kantaru. Mi nismo plesali u njenim cipelicama i nisu nas nažuljale. Dođemo, osudimo je, okrenemo prst na dole i viknemo "bacite je lavovima!" mirno nastavimo sa sopstvenim životom. Ona je ta koja treba da odluči, koja se koprca, i očajnički vapi da joj se pomogne, mada dobro zna da samo sama sebi može da pomogne....A odluka nije laka....kao da vam traže da odlučite da li bi da vam amputiraju desnu ili levu nogu....Jer bez jedne (bilo koje), hodati nećete moći......

nema osudjivanja, niko ne moze da mi kaze da to ne moze da mu se desi, kada coveka ponesu odredjene emocije i secanja tu nema razuma. Nisi kriva sto se tako secas ali svakako da trebas da shvatis da u svemu tome nisi ti zrtva nego tvoje dete i pre ili kasnije bice ti zao sto si njega zapostavila. Sto se tice muza trebas pod hitno da mu kazes jer ce ti biti sve gore. Ako mislis da mozes da probas da poravis stvari sa njim onda to ucini ako ne onda predlozi razvod. Ako ga dozivljavas samo kao prijatelja a ne i kao ljubavnika onda to vise nije brak. A sto se tice tog coveka sa kojim varas svog muza, ako je on u stanju da vara svoju zenu gde je garancija da to nece jednog dana da ucini i tebi sto znaci da ako se upustis u nesto ozbiljnije sa njim a pri tom zapostavis dete i on te prevari kasnije izgubices SVE i osecaces se veoma glupo i kao da si promasila zivot.

nema osudjivanja, niko ne moze da mi kaze da to ne moze da mu se desi, kada coveka ponesu odredjene emocije i secanja tu nema razuma. Nisi kriva sto se tako secas ali svakako da trebas da shvatis da u svemu tome nisi ti zrtva nego tvoje dete i pre ili kasnije bice ti zao sto si njega zapostavila. Sto se tice muza trebas pod hitno da mu kazes jer ce ti biti sve gore. Ako mislis da mozes da probas da poravis stvari sa njim onda to ucini ako ne onda predlozi razvod. Ako ga dozivljavas samo kao prijatelja a ne i kao ljubavnika onda to vise nije brak. A sto se tice tog coveka sa kojim varas svog muza, ako je on u stanju da vara svoju zenu gde je garancija da to nece jednog dana da ucini i tebi sto znaci da ako se upustis u nesto ozbiljnije sa njim a pri tom zapostavis dete i on te prevari kasnije izgubices SVE i osecaces se veoma glupo i kao da si promasila zivot.

Steta sto si zensko,udala bih se za tebe! :zag: Bravo za ovo sto si napisala!:klap:

Potrebna mi je pomoc jer ne znam kako da se postavim i da prekinem tajnu vezu u kojoj sam. Takodje mi je potrebno da znam i da li je to pametno.
U braku sam 7 godina i imam sina od 2. Brak mi je stabilan, ali u muza vise nisam zaljubljena. Muz od kako je osetio da sam se odljubila od njega (to nema veze sa upoznavanjem novog coveka) je ispravio neke svoje osobine koje su mi smetale. Sve je to funkcionisalo u redu dok se nisam zaljubila u takodje ozenjenog coveka koji je u vrlo slicnoj situaciji. U tajnoj vezi smo oko godinu dana, iako sam se ja dugo neckala. Od tada, on je postao centar mog zivota. Muza i dete sam zapostavila i srecna sam samo u trenutcima kada smo zajedno. Ostalo se svodi na cekanje telefonskih poziva i cekanje da se vidimo. Ne mogu da se skoncentrisem ni na sta drugo. Mrzim taj osecaj i pokusavala sam to da prekinem razgovorom, ali nisam imala dovoljno snage. Mislim da niko od nas nije u stanju da se razvede. Ja zbog svog i njegovog deteta, muza koji mi je veliki prijatelj, mojih roditelja... On takodje...
Molim vas pomozite mi i recite kako ovo da prekinem ili sta uopste da radim...Nikom ne mogu da se poverim o ovome pa mi je jos teze. Pod strasnim sam stresom

U ovoj priči nešto se baš i ne uklapa najbolje.

Prvo, dete je imalo oko godinu dana, u periodu kada si se nećkala i na kraju rešila da se prepustiš čarima zabranjenog voća.
Dete od godinu dana i dalje ne spava noću, plače, treba mu posebno spremati hranu, okupira pažnju supružnika i danju i noću.
Kako je moguće da si imala vremena i snage:) za nekog trećeg.
O emocijama da i ne govorim.

Drugo, muž ti je prijatelj, trudi se da ispravi ono što je primetio da ti smeta. Kakav si to čovek , kada si izdala ne samo ljubavnika, već i prijatelja kojeg imaš u njemu?

Nemam ti trunku saosećanja za tebe, ni za tvog patetičnog ljubavnika. Oboje ste slabići i kukavice, koji na najgori način zadovoljavaju svoje niske potrebe, nema tu ni ljubavi ni bilo čega drugog, sem sebičluka najgore vrste i trajaće sve dok vas neko ne otkrije, a otkriće jer takve stvari se uvek saznaju. Onda će on pokunjen da se ulizuje ženi da mu oprosti, jer mu to ništa nije značilo, a tvoj muž će te šutnuti iz vaše male stabilne zajednice.

Da je priča glasila drugačije,možda bih i mogla da te razumem, sem dela o malom detetu, to nikada neću shvatiti...
da si prestala da voliš muža, da si zavolela drugog čoveka, valjda je čovečno i normalno da to i prvo kažeš svom najboljem prijatelju- mužu,
pa onda hrabro kao što si imala hrabrosti da lažeš i varaš, kreneš u novi život sama, jer trubadur ljubavnik neće koračati sa tobom, to moraš da shvatiš-očigledno je pogrešan čovek za taj poduhvat, nimalo vredan da postane bilo čiji centar sveta.

aj sto razaras svoj zivot...nego razaras zivot svog deteta, svog muza
ne samo da razara svoju porodicu vec i tudju
rekorderka :lol:

a kako je imala vremena, nema je da se javi mozemo samo da mastamo...al moguce da je baka postalala mama

U braku 7 godina,dete 2 godine! Znaci 5 godina nisu imali dece i bila je zaljubljena u muza verovatno e cim su dosle obaveze pa nije ona u prvom planu jadna se odljubila! I nasla nekog samozivog kao sto je i sama da povredjuju druge ljude!

Da zapostavi svoje dijete zbog shvalera? to je strashno...na to sam i mislila...

ma joj,ne znam...aj da kaze prevarila je muza jednom....vara muza sa par likova povremeno...shta ja znam...ali da je zapocela vezu josh jednu... :roll: ako imash muda za to...imaj muda pa se razvedi...

E sta joj to govoris,nikad se ozbiljne price ne ostavljaju zbog neozbiljnih..........a da se gusi u tom braku ,to je ocito.......zato je i potrazila malo adrenalina,da prezivi..........
Ja nemam savet,ipak nikad ne znas sta donosi novi dan...........i ljudi se menjaju,i situacije se namestaju............:think:

E sta joj to govoris,nikad se ozbiljne price ne ostavljaju zbog neozbiljnih..........a da se gusi u tom braku ,to je ocito.......zato je i potrazila malo adrenalina,da prezivi..........
Ja nemam savet,ipak nikad ne znas sta donosi novi dan...........i ljudi se menjaju,i situacije se namestaju............:think:

Ne ocito je da se ona vise ne gusi u braku,nasla je zabavu! :per: Dok dete pravi prve korake mama ceka poziv svalera! Nije li to sjajno! Kakvo je samo samoziva!

Ne ocito je da se ona vise ne gusi u braku,nasla je zabavu! :per: Dok dete pravi prve korake mama ceka poziv svalera! Nije li to sjajno! Kakvo je samo samoziva!

Pa zato sto se gusila,je nasla zabavu...........da se nije gusila,ne bi ni trazila........ocito joj dete nije dovoljan razlog za srecu,sto je za osudu..........ona je tip osobe,kojoj dete nije jedini poriv,treba joj nesto vise da bi disala punim plucima.....to je nasla.......ponasa se neodgovorno,i sama to oseca.........ali ti drugi porivi su ipak po svemu sudeci jaci.........ali ja idalje nista neosudjujem,nije ni prva ni poslednja,i takve situacije su resive..........samo nek vreme prodje...........:think:

Back