Prevara ( kada svi varaju)

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
32.009
Dragi "krstaši"
Evo jedne teme iz realnog života, pa kome je mnogo dosadno u životu neka napiše po koju reč,...ali da bude stilski lepo napisano, gramatički ispravno, što više može produhovljeno , e.t.c.😁
'elem,...svi smo svedoci toga da živimo jedno veliko ludilo, lepo ja kažem da posle korone više nismo isti ljudi ( ko veruje ok, ko ne veruje uveriće se). Da ne dužim više,...tema je o tome :
Da li je prevara, ukoliko neko da pristanak?
Tipa, muž vara ženu, ona se ne protivi da ima ljubavnicu i obrnuto, ...mlađa populacija izlazi i viđa sa po pet osoba istovremeno i sl. Sigurno ste mili ili nemili svedoci ovakvih pojava i kako na ovaj moderni trend gledate? Da li je to napredak u muško- ženskim odnosima ili smo jednostavno i blago rečeno "otišli u tri lepe".
Hvala.😘

Skoro sam čuo priču da je lik uspešno godinama vozio tri dobre drugarice, bio je sa svima istovremeno i uspeo u tome da nijedna ne posumnja da je i sa drugima.

Pritom lik izgleda kao da ga je Dunav izbacio, a priču sam čuo od jedne od tih žena, kad su ga provalile. Pritom, jedna od njih je bila udata za njegovog druga u vreme kad je bila i s njim.

Tako da svašta ima pod kapom nebeskom.

Dragi "krstaši"
Evo jedne teme iz realnog života, pa kome je mnogo dosadno u životu neka napiše po koju reč,...ali da bude stilski lepo napisano, gramatički ispravno, što više može produhovljeno , e.t.c.😁
'elem,...svi smo svedoci toga da živimo jedno veliko ludilo, lepo ja kažem da posle korone više nismo isti ljudi ( ko veruje ok, ko ne veruje uveriće se). Da ne dužim više,...tema je o tome :
Tipa, muž vara ženu, ona se ne protivi da ima ljubavnicu i obrnuto, ...mlađa populacija izlazi i viđa sa po pet osoba istovremeno i sl. Sigurno ste mili ili nemili svedoci ovakvih pojava i kako na ovaj moderni trend gledate? Da li je to napredak u muško- ženskim odnosima ili smo jednostavno i blago rečeno "otišli u tri lepe".
Hvala.😘
Jer ti govoris o poliamoriji?
Ako da taj sam

Prevara je kad prevaris - znaci jedno pricas drugo radis. Dakle ovo sto si rekla - nije prevara jer nema tog presudnog momenta.

A da li je to napredak ili smo otisli u tri lepe - ni jedno ni drugo.

Takvi smo oduvek, samo je danas era neverovatnog protoka podataka, tako da češće čuješ takve slučajeve nego što je to bilo moguće pre samo 25 godina.

Dakle isti smo kao i oduvek, samo sto je protok podataka toliki da tajne maltene i ne postoje vise :)

Dragi "krstaši"
Hvala.😘
Ako je iskreno ,mislim da je napredak. Nije prevara ako imas pristanak ,zasto bi bila,koga varas u tom slucaju ? Mladje generacije rade ono o cemu su stare sanjale ali nisu mogli.

Prevara jeste, ali ovo ljubav nije.
Nije se promenio način gledanja na "pevaru" (baš ne volim ovu reč), već se više ne vole.
Lažu se oni i život.
Zasto ,moze da bude hiljadu razloga zasto to ljudi rade, np libido jednog partnera je daleko veci ili zbog zdravstvenih razloga jednan partnrr ne moze da ima sex ili u svemu se slazu i imaju super zivot samo u sexu ne.

A sta ako je neka nesigurna osoba koja pristane na to samo da te ne izgubi.

I dalje nije prevara jer nema tog elementa "jedno pricam drugo radim".

Ako ti kazem "daj mi 100 evra, necu da ti vratim" i ti mi das, bez obzira na tvoj razlog zbog kojeg si mi ih dao, ne mozes posle da kukas da te "fredi prevario za pare", kad fredi nije ni rekao da ce da ti vrati :D

Skoro sam čuo priču da je lik uspešno godinama vozio tri dobre drugarice, bio je sa svima istovremeno i uspeo u tome da nijedna ne posumnja da je i sa drugima.

Pritom lik izgleda kao da ga je Dunav izbacio, a priču sam čuo od jedne od tih žena, kad su ga provalile. Pritom, jedna od njih je bila udata za njegovog druga u vreme kad je bila i s njim.

Tako da svašta ima pod kapom nebeskom.
one danas zive i zdrave a on mirise ljubicice ozdo.

I dalje nije prevara jer nema tog elementa "jedno pricam drugo radim".

Ako ti kazem "daj mi 100 evra, necu da ti vratim" i ti mi das, bez obzira na tvoj razlog zbog kojeg si mi ih dao, ne mozes posle da kukas da te "fredi prevario za pare", kad fredi nije ni rekao da ce da ti vrati :D
sto se kaze pare se ne pozajmljuju nego daju.

moral i vaspitanje onoga koji prima je da li oseca obavezu da je to dug koji mora da vrati.

zapad je ustanovio to pravilo das pare i zaboravis. lakse od bogatog pozajmiti 20 soma evra nego 100, jer 100 zna da mu nes nikad vratiti a za 20 soma ima da ti se naebe svega ako mu ne vratis.

Nije prevara ali otišli smo u četri lepe a ne u tri. I veliko Rimsko carstvo kad se rušilo, radili su sve i svašta i svaki moralni princip više nije važio.
Nije slučajno da engleski vojni ekspert David Betz sa kraljevskog koledža u Londonu tvrdi da je gradjanski rat u Engleskoj i Francuskoj neizbežan.
Neko će reći, nema veze sa temom ali itekako ima.

Svojim očima sam gledao engleski program u kom dve engleske devojke koje su bile na odmoru na Ibici, pričaju pred kamerama da su se takmičile koja će da pohebe više lokalnih momaka i drugih turista u te dve sedmice. Koliko se sećam jedna 15 a druga 10, tako nešto.
Sad zamislite stanje svesti tih koje to javno pričaju pred kamerama, stanje svesti tih koji snimaju i prikazuju i većine onih koji to gledaju i slegnu ramenima, moderna vremena, ništa čudno.

Mislim da ti otvoreni odnosi mogu funkcionisat samo kod ljudi koji se ne vole zaista nego ih vežu različiti interesi, bilo materijalni, bilo da imaju zajedničku djecu ili možda posao.

Nedavno sam gledala film na tu temu gdje su dva para u filmu sve sebi zakomplikovali 'otvarajući' odnose. Splitsville.

Tako da.. ako se ne zna, jeste prevara. Ako je unaprijed dogovoreno, onda nije.

Prevara je kad prevaris - znaci jedno pricas drugo radis. Dakle ovo sto si rekla - nije prevara jer nema tog presudnog momenta.

A da li je to napredak ili smo otisli u tri lepe - ni jedno ni drugo.

Takvi smo oduvek, samo je danas era neverovatnog protoka podataka, tako da češće čuješ takve slučajeve nego što je to bilo moguće pre samo 25 godina.

Dakle isti smo kao i oduvek, samo sto je protok podataka toliki da tajne maltene i ne postoje vise :)
Slazem se. Izraz 'Zivicarka' nije bas iz naseg vremena, vec od ranije. Prijateljica studira pedagogiju/socijalni rad i spominje kako je u staro vrijeme Grcke bilo i istopolnih veza i orgija. Ako sam dobro zapamtila, nisam to istrazivala.
Ja to gledam da svako ima svoje lekcije koje treba savladati, i dok ne savlada ostaje u tim situacijama. Licno mi je to odbojno, vise sam za monogamiju, iskrenost i postovanje. Zato sam jos sama 😅. Ali, dace Bog.

Back