Htela bih da napisem par recenica o ovoj temi.Od kako znam za sebe bolujem od hiperhidroze.Imam 24 godine.Svakim danom bilo mi je sve gore,niz ruke su mi lili potoci znoja,kao i niz tabane.U poslednje vreme povecano lucenje znoja pocelo je i ispod pazuha.Zivot mi je bio pakao.Bila sam onemogucena da uradim bilo kakav posao.Bilo da je to obicno popunjavanje uplatnice do drzanja u autobusu za sipku.Velike neprijatnosti.Nema sta nisam probala i kod kog doktora nisam isla,ali uzalud.Pre tri godine moj dermatolog mi je predlozio operaciju u Kamenici.Mnogo sam se raspitivala,preko foruma.Bilo je mnogo utisaka,koliko dobris,toliko losih.Stalno sam odlagala odlazak u Kamenicu,imala sam veliki strah.To je bila velika greska.Ovog letra sam presekla.Rekla sam sebi idem,pa sta bude,gore mi ne moze biti.Otisla sam na razgovor,tamo su mi sve objasnili.Rekli su mi sve iskreno,za bol koji me ocekuje kao i za moguce posledice.I pored toga,odlucila sam da se operisem.Bila sam na listi cekanja,cekala sam oko 4 meseca.Operacija je kratka i jednostavna.Nije prijatno biti u bolnici,ali bolje biti 2 dana i za ceo zivot se resiti velikog problema.Kada sam se probudila,osecala sam jak bol u grudima.Moram reci da je bol uzasan,imala sam utisak da se gusim,nisam mogla da disem,ali to je samo takav utisak.Rane su male i nisu me ni bolele.Ne usivaju,nego lepe nekim lepkom koji otpadne za 5 dana.Bolovi su intenzivni 3 dana,ali su izdrzljivi uz analgetike.Posle pet dana imala sam utisak da je sve bio san.Vec pri budjenju,znojenja nije bilo.Ruke mi se vise ne znoje,tabani vrlo malo,a pazusne jame tek pomalo.Kompezatorno znojenje mi se nije javilo.Mnogo sam srecnija,sigurnija u sebe i zadovoljnija.Sada mi je sve lepse.Ovim putem bih porucila svima koji imaju isti problem,da n9i jednog trena ne oklevaju i da urade to za sebe.Znam koliko je to veliki problem,jer samo mi koji smo to preziveli to mozemo i da razumemo.Mislim da i u ovoj dugoj poruci nisam sve napisala.Ako bilo koga zanima neki detalj sa operacije,neka me slobodno pita,sve cu odgovoriti.Znam koliko je to meni bilo bitno.