Prestaje podrška za Windows 10: Šta dalje?

Na računaru sa win10 igraju se igrice tipa "Zuma" i slične, ulazi se na Fejs i čitaju se neke online novine. I ništa više se ne radi.

Da li je potrebno menjati računar ili..
Ako te stvari koje se rade na njemu odrađuje ok , nema potrebe, kada krene to da koči.........
Problem sa neupdateovanim Windowsom budu virusi, trojanci i ostali malware…

Ja sam otišao na ono Enroll i tako dobio ESU, tako da imam još godinu dana podrške. Nešto je ažurirao i dan posle 14. oktobra, dakle šljaka.
1760565526850.png

Ali ostaje pitanje šta ću posle, pošto moj PC izgleda ne može da podrži Windows 11, iako nije toliko star (sklopljen je u septembru 2019.). Hardver je okej, ali fale mi Secure Boot i TPM 2.0. Zna li neko može li to nekako da se zaobiđe ili ću morati da uzimam, ako ne nov PC, a ono bar novu matičnu da bih mogao da pređem na Jedanaesticu?
1760565578854.png

Ja sam otišao na ono Enroll i tako dobio ESU, tako da imam još godinu dana podrške. Nešto je ažurirao i dan posle 14. oktobra, dakle šljaka.
Pogledajte prilog 1800894

Ali ostaje pitanje šta ću posle, pošto moj PC izgleda ne može da podrži Windows 11, iako nije toliko star (sklopljen je u septembru 2019.). Hardver je okej, ali fale mi Secure Boot i TPM 2.0. Zna li neko može li to nekako da se zaobiđe ili ću morati da uzimam, ako ne nov PC, a ono bar novu matičnu da bih mogao da pređem na Jedanaesticu?
Pogledajte prilog 1800895
Možda bi i @Džudi S mogla da iskoristi pogodnost? Sigurno je zainteresovana i ona.

Pogledaću, to je mamin računar, mada ona više ide na Fejs preko telefona.

Imam u kraju dobrog servisera i videćemo šta će on predložiti.
Pre toga možeš lako da proveriš to oko ESU. Odeš u Settings pa u Update & Security. Ako ti tu stoji opcija Enroll, na konju si. Ako ne stoji, onda ništa.
4223752267.png

Od čega zavisi kome će se to pojaviti a kome ne, nemam pojma. Svašta sam čuo: te važiće samo za Evropljane (ne znam je li to važi samo za EU ili ne), te moraćeš da platiš 30 dolara za to, te nećeš morati... Meni najpre nije izlazila ta opcija (kad je drugima počela da izlazi), da bi se u drugoj polovini septembra pojavila.

Back