prepoznajete li ga?

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja stvarno ne znam odgovor, ali uzivam u ovoj temi i fasciniran sam znanjem i poznavanjem rasa mnogih ucesnika.
Malopre me je iziritirala klinka sa svojim decjim hirovima i jeftinim stosevima, pa sam morao da reagujem tamo.
Vas sve pozdravljam i molim vas da ne prekidate ovako lepu i uspesnu temu.

Бобане, потпуно те разумем! Мој први пост је, чини ми се, био баш управо овде и то на раси "вендејски басет грифон"! Ево, и дан-данас се сећам тога, а било је пре скоро 2 године. Јако сам волела ову тему и стално сам "мољакала" Смех да поставља нова питања, уживала сам у сјајном дружењу а и у феноменалним текстовима. Преко ове теме сам и упознала њу и то је један од најлепших тренутака у мом животу. Зато што је сјајна особа.
Што се тиче "оне" теме, ја сам била против ње, али пошто је Смех дозволила да опстане, моје је само да испоштујем њену одлуку.
Наравно, са овом настављамо, планирам још једном детаљно да је прегледам, да постављам задатке и да мало "мучим" учеснике! :)
Пуно поздрава и теби и хвала ти на свему.

А сад, да се вратимо теми ....

Ох, ох ... да ли је могуће да сам вам закомликовала задатак? Није фински шпиц, чак има и неки чудан назив та раса. Хоћете ли и даље да погађате или се "предајете"?

Mili:
Ох, ох ... да ли је могуће да сам вам закомликовала задатак? Није фински шпиц, чак има и неки чудан назив та раса. Хоћете ли и даље да погађате или се "предајете"?
A da nam daš još neki podatak?
Visinu, zemlju porekla, fotku kad poraste? Ili nešto od toga ;) ?

VOLPINO ITALIANO

Istorijat: Vodi poreklo od evropskih špiceva koji su naseljavali Evropu još u bronzanom dobu i čiji su fosilni ostaci ugledali svetlost dana pored pobožnih seoskih vlastelina. Prema tome volpino se uzdigao do svojih predaka, nemačkih špiceva, čiji nije potomak već srodnik. U Italiji je bio cenjen već u prastaro doba, imonovao je vlastelinima u njihovim palatama, a takođe i u čatrljama u narodnim kvartovima, gde je bio naročito prihvaćen zahvaljujući svom čuvarskom instiktu i požrtvovanosti. Bio je pas anđela Mihajla i u XVIII veku neumorni saputnik kočijašima Toskane i Lacije, uvek spreman da bučno najavi svakog stranca koga sretne na putu.
Opšti izgled: Mali špic, vrlo kompaktan, skladan, prekriven dugom i odstojećom dlakom.
Karakter: Vrlo je vezan za svoje okruženje i svoju porodicu, naglašenog temperamenta, živahan, vedar i razdragan..
Uši: Kratke, trouglaste, uspravne, sačinjene od tvrde hrskavice, njihova unutrašnja strana je okrenuta napred.
Dlaka: Gusta, vrlo duga i odstojeća. Oštra je kruta i nikad polegla. Treba i da je odstojeća kada je nema mnogo (kada nije gusta).
Boja: Jednobojna bela, jednobojna crvena, a šampanj boja je dozvoljena ali je nepoželjna.

Back