[font=Comic Sans MS, cursive]
Evo i mene!
[/font]
Hajde da još jednom pojasnim.[/font]
Tema “prepoznajete li ga” nastala je u vreme kada sam preuzela uređivanje “kućnih ljubimaca”, po sličnoj temi na jednom drugom podforumu sa ciljem da podigne popularnost i broj postova na “ljubimcima”. Iskreno, nisam se nadala da će toliko trajati. Naravno da je Forum javno mesto i naravno da svi imaju pravo učešća. Kad je ova tema u pitanju, iskustvo je pokazalo da je mnogo bolje da pitanja postavlja samo jedna osoba. Iz praktičnih razloga dobro je da to bude moderator. [/font]
Navešću (još jednom) neke od razloga za to: [/font]
1. Osoba koja postavlja pitanja je dobro upućena u temu i zna koje rase su već obrađene. Neko ko se tek uključuje bi najpre morao da prelista svih... ne znam ni ja koliko stranica, pa tek onda da počne sa postavljanjem pitanja (što je Mili uradila, te sam odatle i dobila ideju da je zadužim da to dalje radi).[/font]
2. Ako pogledaš početak teme, videćeš da sam najčešće ja davala i podatke o rasi, nakon što je neko dao tačan odgovor, jer nisu uvek svi bili voljni (niti raspoloženi, niti stizali...) da to rade. Ako svi postavljaju pitanja, ko će "naterati" bilo koga da daje podatke. Kako "isključiti" iz teme onoga ko ne poštuje ta pravila? [/font]
[font=Comic Sans MS, cursive][/font]
3. Kako da odredimo ko “ima pravo” da postavlja pitanje? Neko slučajno uleti na temu, postavi fotku i nikad više se ne pojavi da potvrdi odgovor. Ili se pojavi za dva meseca? Šta onda? Da ne pominjem kako može biti ostavljena i fotlka psa koji uopšte nije rasan, pa hajde da se ubijemo nagađajući i analizirajući pasminu koja je neki preslatki mešanac?![/font]
4. U slučaju da dopustimo da svi postavljaju pitanja, vrlo verovatno bismo uskoro imali gomilu pitanja i ni jedan odgovor. Ili bi se i pojavio po neki odgovor, ali bismo imali problem da ga “vežemo” za pitanje.[/font]
5. Niko ne sprečava bilo kojeg člana foruma da postavi temu onako kako želi i kako je zamišlja. Meni deluje interesantno da počnemo sa pogađanjem rasa tako da osoba koja pogodi postavlja novo pitanje. Tu se ne mora previše pisati o rasi, samo fotkice i idemo dalje. Ali, ova tema je zamišljena malo drugačije, hajde da se usudim da kažem “ozbiljnije” i ja kao autor iste najbolje znam kako sam je zamislila. Sa te strane, složićeš se, dajem sebi za pravo da odlučujem o tome kakva su pravila. Da sam ih dobro odredila, govori broj postova na ovoj temi i interesovanje koje za nju vlada. [/font]
Ima toga još, ali se nadam da smo se razumeli. 
[/font]