prepoznajete li ga?

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta da vam kazem kad sve vec znate. ;) :lol:
Evo malo o rasi:
Temperament: Laboreiro je veoma hrabar i zastitnicki nastrojen cuvar stada ili krda. Inteligentan, veoma dominantan i neustrasiv. Veran i poslusan prijatelj svojih vlasnika ali ponekad agresivan sa strancima. U ovog psa mozemo imati poverenja i veoma je tolerantan sa decom iz svoje porodice. Sve one koje ne poznaje smatra sumnjivim i ne veruje im tako da ce ih stalno drzati na oku. Ovi psi prihvataju naredjenja samo od svojih vlasnika i nece tolerisati ako stranac pokusa da im se nemetne i da im kaze sta da rade. Psi ove rase instiktivno patroliraju svojom teritorijom i ne dozvoljavaju da se nepoznati ljudi ili zivotinje priblize. Najcesce pronalaze svoje mesto negde na visini odakle ce moci dok se odmaraju da nadgledaju teritoriju. Ovo nije lajava rasa i ako oni laju znaci da nesto definitivno nije u redu. Ova rasa zahteva veoma dominantnog vlasnika i pas mora nauciti od najmladjih dana da postuje vlasnika, ali ne da ga se boji. Grube metode dresure ne uspevaju kod ove rase. Ali oni jesu malo tezi za kontrolisanje tako da im je potreban vlasnik koji se razume u rasu i ume da se nametne na pravi nacin.
Visina: i za muzijaka i za zenku 51-60cm ; Tezina: 45-75kg
Zivotna sredina: Ova rasa nije predvidjena za zivot u stanu. Potrebno joj je makar veliko dvoriste.
Eto toliko o tome, a inace znam i koja su rase ova dva malisana ali me mrzi da pisem standard 8) . Tako da cu sacekati malo pa nek neko drugi pogodi. :p ;)

A ova mala? :)

Prilozi

• Picture 008.jpg
    Picture 008.jpg
    75,6 KB · Pregleda: 10
Ja се извињавам, била сам на одмору па је зато тема "потонула". Хвала ти, Данице, што је подижеш.

Дакле, ајде, идемо ..... нико не зна ко су ови малецки, тј. нико неће да напише? Није проблем да ја напишем стандард, само погађајте.

juliette:

Личи на средњеазијског овчара.

Иначе, сама ауторка теме је замолила да слике не постављају остали, да се не би правила конфузија, а пошто постоји договор између мене и ње да ја преузмем њен "посао", замолићу вас да се убудуће уздржите од тога.
Овако сте добродошли за дружење и ако желите, да препознате одређену расу за коју још нико није дао одговор.
Поздрав!

Mili:
Личи на средњеазијског овчара.

Иначе, сама ауторка теме је замолила да слике не постављају остали, да се не би правила конфузија, а пошто постоји договор између мене и ње да ја преузмем њен "посао", замолићу вас да се убудуће уздржите од тога.
Овако сте добродошли за дружење и ако желите, да препознате одређену расу за коју још нико није дао одговор.
Поздрав!

Jeste kavkaski ovcar i ja se izvinjavam sto sam stavila fotke :) nisam mislila da je to zabranjeno

Posto ne znam nikog ko ima boston terijera, a nisam nikad nijednog pomazila, napisacu samo osnovni standard, pa ako neko zna vise o ovoj rasi, molim nek me dopuni.

Visina 25 do 40cm.
Boje je mrke i crne sa belinama.
Dlaka je kratka i glatka.
Ovi terijeri su zivahni i inteligentni.
Sa decom i dugim kucnim ljubimcima se odlicno slazu. Spadaju u prave porodicne pse.
Kao cuvari su dobri, lajace na svakog nepoznatog ko udje u njegovo dvoriste.
Lako i brzo uci nove komande. Dovoljne su im redovne setnje, ili igra u dvoristu, da bi ostali u dobroj kondiciji. Vrlo su aktivni.
Dobro su i za zivot u gradu.
Zdravstveni problemi mogu biti: katarakta kod mladih pasa, problemi sa disanjem zbog kratke njuske. Okot zenke je cesto tezak zbog velikih glava stenaca, pa se cesto poradjaju carskim rezom.
Zive u proseku od 12 do 14 godina.
U leglu imaju od 3 do 4 steneta.
Poticu iz SAD.
Rasa je stvorena oko 1900. godine, nastali su ukrstanjem francuskog buldoga i engleskog belog terijera. Iako su nekada korisceni za borbu, ovi psi ne bi trebalo da pokazu bilo kakvu agresiju prema coveku.

Preuzeto i prevedeno sa sajta puppydogweb.com

Back