Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Treba proveriti koju kodnu oznaku nosi motor tog Pasata jer mu je godina kriticna i obicno su iz te godine imali BKP oznaku a to je znacilo da suimali lose Siemens dizne i problem sa glavama. Ako ima BMP motor onda je dobro.
Porediti Pasat sa Mondeom i modelima drugih brendova je smesno jer sto npr nisi poredio cenu sa cenom BMW-a ili Audi-ja?
Voziti se u predlozenim kolima je skroz druga prica u odnosu na Pasat pa samim tim "koliko para toliko i muzike" se slobodno moze reci.
Aajde malo da presecem one benzince.:)
4.jpg

Prilozi

• 3.jpg
    3.jpg
    89,3 KB · Pregleda: 6
Treba proveriti koju kodnu oznaku nosi motor tog Pasata jer mu je godina kriticna i obicno su iz te godine imali BKP oznaku a to je znacilo da suimali lose Siemens dizne i problem sa glavama. Ako ima BMP motor onda je dobro.
Porediti Pasat sa Mondeom i modelima drugih brendova je smesno jer sto npr nisi poredio cenu sa cenom BMW-a ili Audi-ja?

prva recenica pokazuje da je pasat kao i svaki drugi auto. ima vrlina i mana

druga recenica pokazuje da je pasat mnogo bolji od mondea

slazem se sa prvom ali sa drugom ne.

vozio sam se u mondeu 2005 , vozio sam se u audiju a8 2012

i razlike su vrlo male a taj audi je klasa vise i od mondea i od pasata

vozila sa slicnim motorom i slicnog medjuosovinskog rastojanja se skoro isto ponasaju u voznji

nego ima izvikanih auta cija je cena neopravdano visoka

E svasta cu procitati ovde.:D
A8 2012 je slican kao i Mondeo 2005?
:hahaha:
Ma gtde slican? Mondeo je bolji!!!!:hahaha:
Koiliko neki nemaju smisla za auto govori eto upravo izjava ovakvog tipa koja to i dokazuje.
Ne zameram im ja za to jer eto moj brat nema pojma o kolima i njegovo je samo da upali a ja moram da mu napominjem kad da radi servise jer njemu je to sporedna stvar.
Novi Mondeo je vec nesto drugo ali taj iz 2005 sa TDCI motorom koji je fordov motor je dobar auto ali ispod Pasata a kamoli od A8 koji je u vrhu automobilske industrije.
Kod Mondea nema kodnih oznaka ali ljudi beze od tog TDCI motora jer mu odlaze dizne i plivajuci zamajac koji je skuplji u odnosu na ostale konkurente.
Sama voznja u takvom Mondeu je dobra ali nije na nivou Pasata B6 koji je finiji i motor mu lepse radi dok taj TDCI traktorise i ima uvek i redovno neke priglupe zvukove.
Otud je taj Mondeo tako jeftin kako kod nas tako i preko.
Mondeo novije generacije je vec nesto drugo jer ima PSA motor i iako se i dalje zove TDCI to je sasvim druga prica a i ne samo motor nego i sasija i ja bih taj auto uzeo pre nego Pasat B6.
A tek najnoviji Mondeo.:worth:
Taj bih pre uzeo nego Pasat B7.
Bruka kako dobro izgleda i kako je skockan.

Opet to nije isto jer Oktavia je napravljena na sasiji Golfa.
Dobar je auto ali nije u klasi Pasata.
Tek ova novija od 2009 je pocela da lici na ozbiljniji auto i enterijer je mnogo ozbiljnije odradjen.
Kao sto vidis ja nisam zadrti balkanac pa da mi je samo nemac u ustima ali moramo priznati da je ponekad nesto sto je na ceni zaista i bolje.
Eto koliko samo Pasata ima u Nemackoj a gde su sve ostale zapadne drzave.
Jel su i oni zadrti balkanci koji pojma o kolima nemaju?
Pa naravno da nisu i znaju oni jako dobro sta je dobro i zato daju pare.
A to sto se kod nas uvoze kola sa 500k km pa se voze kao da su nova je balkanski sistem iako su otvorene granice i moze da se dotera samostalno auto.

naravno da ce nemac kupovati nemacki automobil

kvalitetni su i njihovi

pa i ako nemac da malo vise na ime brenda razumem ih

ali ne razumem da srbin da 55oo umesto 3500

a razlika u kvalitetu je mozda 500 evra

izmedju mondea i pasata tog godista iz ove perspektive i 2016 godine

- - - - - - - - - -

ako su dobri na isti nacin

dobri motori , trapovi i limarija

1500 je samo znak

Ti Pasati su bar presli toliko i preci ce jos toliko a ta Epica moze da sanja te kilometraze.
Vec sam izdeklamovao kakav je to motor u Epici i kako su ga napljuvali u radionici Cubi gde redovno stize na generalke.
Ko pamti pamti a ko ne sta cu mu ja.

i ne kvare se :D :lol: :hahaha:

Evo ga dule na snimku - prava prica VW-ovaca. Ne kvari se nista a menjali pola auta :D

svaki drugi dan gledam te "das auto" sto se ne kvare na kanalu i dizalici kod suraka

Poslednja izmena:
naravno da ce nemac kupovati nemacki automobil

kvalitetni su i njihovi

pa i ako nemac da malo vise na ime brenda razumem ih

ali ne razumem da srbin da 55oo umesto 3500

a razlika u kvalitetu je mozda 500 evra

izmedju mondea i pasata tog godista iz ove perspektive i 2016 godine

- - - - - - - - - -

ako su dobri na isti nacin

dobri motori , trapovi i limarija

1500 je samo znak

Nemac je prvo pre svega ekonomski nacionalista i patriota. On ce kupiti nemacko uvek cak i kad ne valja i ako je mnogo skuplje jer zna da tako prima platu njegov komsija Hans npr.

Po toj logici svi bi mi Srbi trebali da vozimo Fiat 500L sto bi i trebalo , jer taj 500L nista nije losiji od bilo kog Golfa a prostraniji je.

E sad mi to tako ne radimo zato i propadamo. Uvke nam je sladje tudje strano gomno od domaceg kajmaka i pavlake.

Za te pare, ja bih gledao Megana 3, Lagunu 3 i slicno.

u toj klasi ja mislim da su najbolji Ford, Chevrolet, KIA, Hyundai.

Francuzi isto nisu losi ali problem je kod nas sto su vecina tih auta na trzistu izvozeni krsevi doterani iz zapadne Evrope.

Moj brat od ujaka radi u jednoj firmi velikoj i kaze mi da su izmenjali od auta u firmi sve i svasta, i sam znas kako je to kad je auto firmin, to gazi jase kako ko hoce ne cuva niko, i kaze najbolje im se od svih auta pokazali Hyundai Accent i Elantra.

A Hyundai Elantra npr 2005 moze da se uzme i za 1500e evo dokaz

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8657909/hyundai-elantra

Jeste sad ovaj auto zapusten, malo korozije na rubovima ima , ali brate za 300e moze da sredis sve te nedostatke trenutne . I ima plin

A npr nova Hyundai Elantra bas izgleda moderno i kosta 14.000e

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8369475/hyundai-elantra-style

I daju 7 godina garancije na nju

Pogledaj koliko ima prostora na zadnjoj klupi

fbde774973c5-800x600.jpg

A evo Passat koliko ima prostora pozadi

F_and_R_Seating1.jpg

Al Srbin voli da preplati na brend pa makar crko. Zato kupuju Passate i ako kostaju duplo vise para jer nose VW znak.

A pogledaj Hyundai Elantra ja ne mogu da verujem da ovaj auto ima ovoliko prostora pozadi. Jeste sada sediste prednje na ovoj drugoj slici malo pomereno vise napred nego kod Passata ali opet je ovo ekstra za ove pare

IMG_1262-e1394765545940.jpg

Svaka im cast

I sve to za 14.000e

Poslednja izmena:
Evo nasao sam karakteristike na sajtu www.thecarconnection.com prostora za noge kod Honde Accord sedan, VW Passata, Hyundai Elantra i Toyota Corolle

Evo podataka

Front Leg Room (in) prostor za noge na prednjim sedistima

VW Passat 42.5
Honda Accord 42.4
Hyundai Elantra 42.2
Toyota Corolla 42.3

Second Leg Room (in)
VW Passat 38.5
Honda Accord 39.1
Hyundai Elantra 35.7
Toyota Corolla 41.4

Napred svi manje vise isto a pozadi bas interesantni rezultati. Najvise prostora i to dosta ubedljivo na zadnjoj klupi ima Toyota Corolla! A auto je u compact sedan klasi. Drugo mesto Honda Accord, trece passat, a najmanje, za mene ocekivano Hyundai Elantra.

Tako da realno gledano sa strane prakticnosti Toyota Corolla je best buy i nova kosta kod nas 16.000e

Hyundai Elantra je najjeftinija nudi najmanje prostora pozadi , ali kosta najmanje i nudi najduzu garanciju. No to je 7 cm manje nego kod Passata na zadnjoj klupi.

A evo prostora u gepeku

Toyota Corolla 13 kubnih feeta
Hyundai Elantra 14.4 kubnih feeta
VW Passat 15.8 kubnih feeta
Honda Accord 15.9 kubnih feeta

Najveci gepek ima ko sto vidimo Accord. A vidi se iz rezultata da Corolla ima najvise prostora za noge pozadi na ustrb gepeka a Elantra ima veci gepek od Corolle ali manje prostora pozadi za noge

Sad da mi neko objasni zasto bih kupio VW Passata i dao 10-12.000 evra vise u odnosu na recimo Corollu, kad Corolla ima vise prostora pozadi od Passata, a napred svi isto? Tacno Corolla ima najmanji gepek al ako mi treba veci gepek, ja kupim krovni kofer za 300e od 500 litara i resen problem.

Jedino sto je na strani Passata u ovom slucaju je bolje ubrzanje i veci gepek . Ali ako mene pitate 1 sekundu brzi auto, i 100 litara veci gepek ne vrede 10-12.000 evra doplate...

Za tu razliku u ceni se moze uzeti za malo pa jos jedna nova Hyundai Elantra od 14.000e sa 7 godina garancije...

Zato za porodicne ljude - ko ima malu decu - Hyundai Elantra. Ko ima veliku decu - Toyota Corolla.

VW Passat ne bi kupio nikad jer je ko sto vidimo izuzetno precenjeno vozilo za to sto nudi.

Prakticno za cenu jednog VW Passata mozete kupiti pa za malo dva auta - npr sebi Toyotu Corollu a zeni Hyundai Elantru . Ili dve Hyundai Elantre skoro se kupuju za cenu jednog VW Passata

A da izvinu VW-ofili , za iste pare u dve elantre mogu da tovarim mnogo vise nego u jednog Passata u gepeku, plus mogu da vozim 10toro ljudi umesto 5toro :D

Poslednja izmena:
Sad da mi neko objasni zasto bih kupio VW Passata i dao 10-12.000 evra vise u odnosu na recimo Corollu
Tihi ovde se pricalo o Pasatu iz 2005 godine kao i Mondeu iz iste godine.
A kao i obicno dokazujes da si srpski gedza jer je kod tebe misaona cinjenica za Pasat da je dizelas pa nam poredis cenu korejskih benzinaca sa cenom Pasata dizelasa.
Pogledaj malo cenu Pasata benzinca i obratno pa onda piskaraj tvoje nebuloze.
I te gluposti sa americkih sajtova o mestu i velicini gepeka nadi u evrposkim izvestajia pa ce sda vidis ko ima veci gepek i vise mesta na zadnjoj klupi jer to je izmisljotina koja se u praksi lako obori jer sam imao priliku da sedi i u jednom i drugom automobilu i pricati o komforu u Accordu je suludo. Za toliku karoseriju taj auto ima extra malo mesta kao i Alfa 159.

Tihi ovde se pricalo o Pasatu iz 2005 godine kao i Mondeu iz iste godine.
A kao i obicno dokazujes da si srpski gedza jer je kod tebe misaona cinjenica za Pasat da je dizelas pa nam poredis cenu korejskih benzinaca sa cenom Pasata dizelasa.
Pogledaj malo cenu Pasata benzinca i obratno pa onda piskaraj tvoje nebuloze.
I te gluposti sa americkih sajtova o mestu i velicini gepeka nadi u evrposkim izvestajia pa ce sda vidis ko ima veci gepek i vise mesta na zadnjoj klupi jer to je izmisljotina koja se u praksi lako obori jer sam imao priliku da sedi i u jednom i drugom automobilu i pricati o komforu u Accordu je suludo. Za toliku karoseriju taj auto ima extra malo mesta kao i Alfa 159.

pa ja sam gledao na polovnim automobilima

zadao sam tipa hyundai elantra 2016 godiste, vw passat 2016 godiste itd. Najjeftiniji passat je malo manje od 28.000 evra sa 2.0 TDI motorom i comfort line opremom.

I da poredis sa benzincem opet ne moze da izadje ispod 25.000 evra sa nekom normalnom opremom tipa dvozonska klima i tako to.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back