Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeftinije ali u tvojoj glavi.
Kod V6 motora da bi se uradilo veliki servis moras da skidas prednji deo automobila tj da skidas branik i hladnjake.
I to tebi kosta isto kao i kod motora sa 4 cilindra?
A kad sam vec tu.
6.jpg

Prilozi

• 3.jpg
    3.jpg
    87,7 KB · Pregleda: 10
Poslednja izmena:
V6 je tata za sve cetvrtake

Da je registracija za sve aute ista siguran sam da bi vise ljudi vozilo npr ovako nesto nego male aute kao ta Alfa 147

maxresdefault.jpg

chrysler-300-interior-wallpaper-8.jpg

prostora pozadi fudbala da igras
Da pare nisu problem svi bi vozili limuzine i dzipove

taj chrysler je proglašen za besmisleni automobil, velik kao kuća a nosivost kao kompakt klasa!!

opet lažiraš sa slikan, nije ti isti kut slikavanja,alfa slikana preko prednji sidala a 300 tica iza prednjih sidala...

Poslednja izmena:
Sta Tihi poredi pa to je za smejanje a jos opet koristi fazone kako bi nekog uzdigao a nekog spustio a to je ovo na sta je imotski ukazao.
Pa bilo bi pravo cudo da taj Chrysler ima manje mesta a toliki je da ga ne mozes uterati u normalnu garazu.
Ali Tihi ne vidi ono za sta on nema osecaj a to je dusa automobila koju Alfa ispoljava dok je amer hladan kao les.
Nije sve u gabritima i snazi jer ja sam x puta sedao u kola i posle voznje ostajao ravnodusan a to je npr. Oktavia ili Fabia u kojima sam se osecao dosadno i bezveze dok recimo neka druga kola su ostavljala bas utisak.
I da,mrzim kad imam cvrcke u kolima a za ovaj C300 je to nepobitna cinjenica da mu enterijer cvrci dok se vozi.

sta ce kome bentli po gradu

ne samo zbog potrosnje

vozio sam nekad 123 i ford granadu ,ali tada je bilo manje guzvi

pa je opet bilo problematicno za parkiranje

po gradu veci auto od golfa ili 147 ne treba

lakse polazi , lakse staje , lakse se parkira

sta ce ti gomila mesta

neces stanovati u kolima

- - - - - - - - - -

ja vise cenim agilnost

kad je neko 20 metara od tebe da mozes da uskocis

90% oldajmera ocuvanih u fabrickom stanju su auta sa velikim motorima

tako da ja uvek biram auto sa velikim jacim motorm i spremno placam vecu cenu goriva tj potrosnje

Inace odrzavanje auta sa velikim motorima je JEFTINIJE , osim malog servisa zbog vece kolicine ulja, jer cim je motor veliki radi rasterecenije te se mnogo manje kvari

Motor se lako i relativno jeftino sredi ( za benzinca do recimo 300-500e iz mrtvih da ga dignu i da bude spreman narednih min 50 000 km).
Limarija je najveći i najskuplji deo automobila. Ne možeš čak ni da je ofarbaš za manje od 700e i to bez krpljenja, zaštite itd

Zato, samo neudaran auto sa pocinkovanim limom.

Pa nije samo u tih 0.7 sec razlike, mislim da je drugaciji menjac, a i varijator malo pegla krive obrtnog momenta i snage, :)

kakav je 2.0 twin spark motor ?

Zavisi kakav kupis, najlosiji od svih ts motora u pogledu trajnosti. Sto se tice kvarova u nekih 80% slucajeva stradaju lezajevi radilice, to je generalno slaba tacka tim motorima. Drug kupio skoro 156 2.0 SS sport pack, za male pare, a auto izgleda solidno, koza, limarijski ok, nekoliko ulubljenja, ali farba nigde skinuta, presao 200km i crkli mu lezajevi radilice. Taj sto je prodao je znao sta prodaje, zato je i bila jeftina. Motor otvoren, obradjena radilica, zamenjeni lezajevi radilice, ostatak motora fabricki, karike fabricke, sve ostalo ok, bas lepo radi i ide.

Obrada radilice 20-30 evra, ne bi morala da je nije vozio sa lezajevima koji lupaju :D, lezajevi oko 50, jedino ne znam koliko mu je uzeo majstor, to ga nisam pitao.

Ako kupis dobar, ima da se navozis, ako kupis los, ne gine ti par stotina evra ulaganja.

Trosi dosta.

@BgHiglander
Popravka od 300 evra je krpljenje, ne verujem da ce neki majstor da uzme manje od 100 evra za otvaranje i sklapanje motora, na to treba da dodas dihtunge, sto je jos 50-ak evra, za ostalo mozes da zamenis karike i jos po neku sitnicu. Realna popravka motora je oko 500-1000 evra, zavisi od auta i stanja motora, da se odradi full generalna.

Limarija, je jeftinija od motora, ako se prica samo o farbanju, samo farbanje moze da se zavrsi vec od 400 evra, opet zavisi od kvaliteta materijala i od toga koliko posla ima. Bitniji je deo od motora, jer direktno utice na bezbednost, ona trula se pri sudaru pokrivi kao kifla, zdrava sacuva zivote putnika. Zastita poda ide od 50 evra pa na gore, zavisi od materijala i od toga koliko je alav majstor.

Npr, ovu haubu je ofarbao majstor koji farba ceo auto za 400-500 evra.

14222309_1217887111638692_8793109833434074653_n.jpg

Mislim da je za te pare skro korektno farbanje.

Poslednja izmena:
a veca kubikaza mora vise da trosi

zakoni fizike

motor oko 1.5 je sasvim dovoljno jak a ne trosi puno

recimo http://www.cars-data.com/en/opel-astra-1.4-100hp-cosmo-specs/29030

gledam ovu astru , iste tezine kao granada koju sam spomenuo a koja je imala motor V6 2300

Tvrdim i ja.
Čak i paljevinama ne treba preko 1,6 a 1,9 i više bi trebalo dozvoliti samo kombiondžijama i slično.

- - - - - - - - - -

@BgHiglander
Popravka od 300 evra je krpljenje, ne verujem da ce neki majstor da uzme manje od 100 evra za otvaranje i sklapanje motora, na to treba da dodas dihtunge, sto je jos 50-ak evra, za ostalo mozes da zamenis karike i jos po neku sitnicu. Realna popravka motora je oko 500-1000 evra, zavisi od auta i stanja motora, da se odradi full generalna.

.

Ja imam drugačije informacije ali ok.
Možda si preskočio činjenicu da sam pričao o BENZINSKOM motoru a tu su popravke jeftinije.

Takođe, NOV fire motor od 1.2 košta 1200e pa ne znam koji je to servis i mastor kojem bi za popravku starog vredelo dati 1000e.

I ja pricam o benzinskom motoru :) Ne pravi samo Fiat 1.2 motor, ima i drugih motora. Full generalna podrazumeva mnogo toga, zamenu klipova, ventila, vodjica i gumica ventila, obradu glave i bloka, nove klipove, karike, lezajeve radilice, semeringe, i jos svasta nesto, nakupi se, + rad najmanje 100 evra, izadje bar 600, ali imas nov motor.

I da je 600 a veoma sam ubeđen da ima dosta prostora za ustedu ( npr sam odneses skinutu glavu i radilicu na obradu i skineš 50 do 100e ), kao što sam si rekao - dobiješ nov motor ( ili bar približno).

Ali nakon krpljenja i kakvog god farbanja limarije - ne dobijaš novu limariju ( posebno ne kvalitetnu kao kod pocinkovanog lima) a čak i to kod krštenog majstora sa komorom ne košta ispod 700e za mali, najmanji auto i to bez krpljenja.

Svako zna cene delova i usluga za svoj auto pa je rasprava besciljna. Pozdrav

motor se moze uraditi da bude kao nov

limarija nikad

sem ako je rec o zameni krila sa drugim krilom iste boje

cim se nesto farba , cuka , krpi to nije novo

- - - - - - - - - -

imao sam nekada bmw 520 i prodao sam ga samo zato sto je bio udaren pa uradjen

nije uticalo na voznju kad sam ga prodao ali se nikad ne zna kad ce to popustiti

a i pri sudaru ne guzva se kako je planirano

Farbanje od 400e na gore, materijal za Punto nije vise od 200e u nekoj jeftinijoj, ali ne bas najgoroj varijanti, a vecina radi sa takvim materijalima. Ostatak zavisi od alavosti majstora. Krpljenje, varenje, je druga prica, kao i ispravljanje iskrivljene sasije posle sudara.

Zamena krila, vrata, polustranice je cista estetika, ti delovi nemaju svoju funkciju u smislu bezbednosti.

Naknadno farbanje nikad ne moze da bude dobro kao fabricko, ali ce trajati bar 10 godina. Uostalom, svi polovni automobili imaju bar neki deo ofarban, kamencici rade svoje, parkinzi, neuki vozaci, itd. Samo farbanje kao neku intervenciju, ja to ne vidim kao manu, nije isto havarisan auto i ofarban zbog estetike.

BTW, onu sliku haube sto sam okacio, vidi se da je radjeno u komori, eno su filteri na plafonu :D

Ima farbanja i za manje para, komsija radio Audi jaje, bilo je malo i krpljenja, za 300 evra, ali je to daleko od nekog kvalitetnog farbanja.

Ne znam bas da l toliko majstori uzimaju da bi samo odneli delove na obradu?! Nisam nikad radio popravku motora, niti farbanje celog auta, pa bas nisam upucen u to da majstori toliko uzimaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back