Препоруке за куповину возила

Taj Duster, mislim da je 1.0, ima komsija. Ma boli ga uvo za lezece, rupe i td. Leti preko njih. Za divno cudo, ne ide lose. Kada smo samo nas dvojica, oseti se da povuce.
E sada oko potrosnje. Da li je bilo neko muvanje sa gorivom u vreme korone, desavalo se da na mali uspon pokaze na bordu 20 i kusur litara. Kada stisne gas. Bas se bio zacudio. Inace njemu jedan rezervoar otprilike mesec dana traji. Vecinom za od do po BG-u, neke nabavke po Lidlu, pijaci i nekoliko puta mesecno do Save. Skretanje kod Veloga u Zelezniku.
Tako da je zadovoljan. Kaze ne cima mnogo po gradu. Do sada za 3 god. koliko ga ima nije imao nekih kvarova. Sem redovnih servisa isao je u servis da vide zasto ne greje u kabini, ubrzo kada krene. Malo je problematicno bilo dok sam ga ubedio da zatreba i do 5km, dok se motor ugreje. Kada je to ukapirao, isavsi do Save nekoliko puta i obracavsi paznju, skapirao je.
 
Dark Moon je u pravu. Alfe voze uglavnom ludaci koji motor ne vade iz crvenog. Pregriju, ostanu bez ulja jer ga motor poloče na visokim obrtajima...
Znaju Italijani napraviti motor.
Sva sportska auta su takva .Jedistavno kad sednes u njih trazi da ga pritisnes ..Tako je i na motorima.. Kad sednes auto 1,2l ne stisces ga jer znaš da osim potrosnje i buke tu nema nista specijalno ..Sto de tice italijana oni vole taj sportski osecaj i njihovi motori se geralno vrte vise od ostalih sto svakako utiče na životni vek motora .. Održavaje se ne veze za marku već za vlasnika.
 

Prilozi

 • 20240228_120738.jpg
  20240228_120738.jpg
  182,1 KB · Pregleda: 7
 • 20240228_120621.jpg
  20240228_120621.jpg
  182,1 KB · Pregleda: 7
ako su ga udarali kamencici ili ona mjesavina sto posipaju zimi, a pritom auto nije pran onda se desavaju ovakve stvari. sem toga, ko ce znati koliko je presao taj audi
Udara i u druge automobile, pa nisu ovakvi. Auto je od kolege sa posla, presao nesto preko 200k km. Dugo je kod njega, kupio ga je mladog, sa malo km. Ceo u prvoj boji, osim sto sada ima udaren branik, pa je zato malo pobeglo krilo.
 

Kredit ili lizing - šta je bolja opcija za kupovinu automobila u Srbiji?​

U 2023. godini, automobilska industrija u Srbiji doživela je značajan preporod, beležeći impresivan rast od 11,65% u prodaji novih putničkih automobila u odnosu na prethodnu godinu. Ukupno 25.422 vozila našla su svoje vlasnike. Isporučeno je ukupno 30.651 vozilo, što predstavlja značajan skok od 6,3% u odnosu na isti period prethodne dve godine. Bavarski gigant "BMW" predvodio je listu najprodavanijih luksuznih brendova, a na tržištu su takođe primećeni "Maserati", "Ferrari" i "Tesla".

Najprodavaniji brend među putničkim vozilima ostaje "Škoda", koja je isporučila impresivnih 5.533 vozila. Ovaj brend je nastavio da dominira tržištem, ostavljajući iza sebe konkurente kao što su "Toyota", "Hyundai" i "Volkswagen". Prodaja putničkih automobila zabeležila je rast od 2.637 vozila u poređenju sa prethodnom godinom.
Uzimajući u obzir obe kategorije vozila i putnička i laka komercijalna vozila "škoda" je neosporno vodeći brend ."Toyota" i "Volkswagen" slede na drugom i trećem mestu.

Krediti i lizing su dva osnovna načina finansiranja kupovine automobila koji imaju svoje prednosti i mane. Evo detaljnijeg pregleda prednosti kredita i prednosti lizinga:


Prednosti kredita za kupovinu automobila:​

 • Vlasništvo: Kupovinom automobila putem kredita odmah postajete vlasnik vozila, što znači da možete slobodno koristiti automobil, modifikovati ga ili prodavati kad god želite.
 • Fleksibilnost izbora: Krediti omogućavaju veću fleksibilnost u izboru automobila jer niste ograničeni na određene modele ili marke koje nudi lizing kompanija.
 • Bez ograničenja kilometraže: Kada kupite automobil putem kredita, nema ograničenja kilometraže, što znači da možete voziti koliko god želite bez brige o prekoračenju kilometraže.
 • Vrednost preostalog duga: Nakon otplaćivanja kredita, automobil postaje vaša potpuna imovina, a ne morate platiti dodatne naknade ili otkupnu cenu kao što je slučaj kod lizinga.


Prednosti lizinga za kupovinu automobila:​

 • Niži početni troškovi: Lizing obično zahteva manju početnu uplatu, što olakšava pristup novom automobilu bez potrebe za velikim iznosom novca na početku.
 • Lakše planiranje troškova: Mesečne rate lizinga su često stabilne tokom celog perioda ugovora, što olakšava planiranje budžeta jer znate koliko će iznositi mesečna rata tokom celog ugovora.
 • Poreske olakšice: U nekim zemljama, lizing mesečne rate mogu biti deo poslovnih troškova i mogu biti odbijeni od poreza na dohodak, što može biti korisno za preduzetnike ili firme.
 • Servisiranje uključeno: Kod nekih lizing ugovora, servisiranje i održavanje automobila mogu biti uključeni, što smanjuje dodatne troškove vlasništva nad automobilom.
Konačan izbor između kredita i lizinga zavisiće od vaših individualnih finansijskih potreba i ciljeva. Pre donošenja odluke, preporučuje se da pažljivo razmotrite sve opcije i konsultujete se sa stručnjacima za finansije.

Keš krediti i kupovina polovnjaka​

Tržište polovnih automobila u Srbiji je dinamično i vitalno. Ogroman je izbor dostupnih marki, modela i godišta, tako da kupci imaju obilje opcija prilagođenih njihovim potrebama i budžetu. Ova raznolikost omogućava kupcima da pronađu vozilo koje odgovara njihovim potrebama bilo da traže pouzdani automobil za svakodnevnu vožnju ili specifičan model koji zadovoljava njihove zahteve. Potražnja za polovnim automobilima je velika iz nekoliko razloga. Prvo, polovni automobili su pristupačnija opcija u poređenju sa novim vozilima, takođe, polovni automobili pružaju priliku za štednju na porezima i osiguranju, što dodatno privlači potrošače.
Pored toga, keš krediti su popularan način finansiranja kupovine polovnih automobila, omogućavajući kupcima da odmah postanu vlasnici vozila i da se oslobode dugoročnih obaveza. Ova fleksibilna opcija pruža slobodu izbora vozila i olakšava proces kupovine.


Dinamična priroda tržišta polovnih vozila daje kupcima priliku da redovno pregledaju različite opcije i pronađu vozilo koje najviše odgovara njihovim potrebama.
Brojni auto placevi nude kupovinu automobila pomoću keš kredita bez odlaska u banku, tu su i online platforme za prodaju vozila i specijalizovani agenti. Ova raznovrsnost u kanalima prodaje omogućava kupcima da pronađu najbolju ponudu i olakšava proces kupovine.
Uzimajući sve to u obzir, tržište polovnih automobila u Srbiji ostaje vitalan deo automobilske industrije, nudeći širok izbor vozila i pružajući pristupačne opcije za sve potrošače. izvor teksta
 
Odličan.
Došao i kod mene u grad.
Zanosim se mišlju....
Pametno, ukoliko bi ponudili beskamatni kredit vozis se mesecno za 120-150 evra rate, posle isti das za ucesce i u krug. Alternativa istom je da vozis drtinu 20 godinu staru i ostavljas svake godine 1k evrica lokalnim "majstorima" secikesama. Juce mi taksista kuka da je ulozio brdo para u sinovljev 308 da bi motor rekao kaput, vec ga vidim na PA uz opis sipaj vozi.
 

Back
Top