Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neznalico taj porez zavisi od države do države u mom slučaju je bio 25% ispod toga svega se krije i carina za vanevropska vozila.
Hahaha ,,Opet promasaj ,,,25% od 10k jeste 2500€ ali se tako ne racuna ,,povrat je 2000€ ako je pdv 25% jer se pdv ne racuna unazad ..Ide uvek cena pa na tu cenu pdv tako da kad vadis i racunas unazad onda je -20% od 10k a to je 2000€ ..8k +25%=10k ili 10k-20%=8k ..pitaj nekog da ti objasni pre nego se opet zapetljas :hahaha:..Lazes brt non stop ali te nisam hteo lepiti do sada

Poslednja izmena:
Hahaha ,,Opet promasaj ,,,25% od 10k jeste 2500€ ali se tako ne racuna ,,povrat je 2000€ ako je pdv 25% jer se pdv ne racuna unazad ..Ide uvek cena pa na tu cenu pdv tako da kad vadis i racunas unazad onda je -20% od 10k a to je 2000€ ..pitaj nekog da ti objasni pre nego se opet zapetljas :hahaha:..Lazes brt non stop ali tie nisam hteo lepiti
Neznalica si totalna na osnovnu cenu ide carina po stopi eu pa na sve to ide porez po stopi članice eu. Nisi nikada kupovao nov auto pa nemaš pojma i lupetaš gluposti. Dobro si i vozački položio.

Čuvajte se ovakvih preprodavaca koji ne znaju ništa a sve vole da čačkaju i kvare.

Evo ovako dat cu ti jednu od mojih faktura pa mi objasni..pdv(moms) od 25%
Screenshot_20240226_235503_Microsoft 365 (Office).jpg

Poslednja izmena:
Kolega sa posla je 2022. kupi nov 1.0. Posto je imao silnu tremu i nije znao ni da vozi, ja sam mu dovezao. Ne trosi ulje, ide solidno za tako mali motor i ne trosi puno. Cini mi se da na otvorenom trosi oko 5l, ako ne i manje.
Troši 5 litara ako ga voziš u 5oj brzini 50 kmh na ibarskoj. Sve ostalo ima ludačka odstupanja, vožnja po gradu 10 litara, vožnja na auto putu 8 litara. Ako redovno dolivaš ulje sastavi 100 tkm. Jednom zaboraviš da dospeš ulje i ćao zdravo trocilindraš.

E da u leru se trese ceo auto, vibrira čmaar na sedištu :hahaha:

Troši 5 litara ako ga voziš u 5oj brzini 50 kmh na ibarskoj. Sve ostalo ima ludačka odstupanja, vožnja po gradu 10 litara, vožnja na auto putu 8 litara. Ako redovno dolivaš ulje sastavi 100 tkm. Jednom zaboraviš da dospeš ulje i ćao zdravo trocilindraš.

E da u leru se trese ceo auto, vibrira čmaar na sedištu :hahaha:
Niti trosi toliko, niti vibrira. Radi sasvim fino, mirno i tiho. Znam da je isao na neki duzi put, 500-600km u jednom pravcu i da mu je prosek bio oko 5l, sad se ne secam tacno. Ulje ne trosi, tako da sve o tom autu pises napamet, a da nikada nisi seo u njega. Za trajnost ne znam, ima garanciju cini mi se 5 god ili 150.000, a on je mozda presao 30-ak za skoro 2 godine.

Niti trosi toliko, niti vibrira. Radi sasvim fino, mirno i tiho. Znam da je isao na neki duzi put, 500-600km u jednom pravcu i da mu je prosek bio oko 5l, sad se ne secam tacno. Ulje ne trosi, tako da sve o tom autu pises napamet, a da nikada nisi seo u njega. Za trajnost ne znam, ima garanciju cini mi se 5 god ili 150.000, a on je mozda presao 30-ak za skoro 2 godine.
Čim izađeš na auto put posrče 200 grama ulja :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back