Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čini mi se da uz kožu idu grejači, ne može rastavljeno.
Izmasiraj, ispeglaj malo to sa strane, neka kremica i biće super.

To zavisi od trzista i u Italiji ces retko naci uz kozu i grejace jer je kod njih topla klima i ne trebaju im grejaci.
Sto se tice poredjenja A6 iz 2005 i Insignie naravno da je bolja kupovina mladjeg auta a pogledajte tu klasu koja za 4-5 godina ima blizu 200k km pa se zapitajte koliko onaj Audi ima sada jer je 2009 imao blizu 200k.
Logika sama odgovara da ako je sad uvezen ima blizu 400k mada nije i obavezno ukoliko ima originalnu servisnu knjizicu.
Ja sam za to malo sto sam provozao Insigniu skontao da je bas ozbiljan auto a uostalom to se cuje kad se otvore i zatvore vrata.Ima onaj tup i dubok zvuk kakav imaju ozbiljna kola.

To zavisi od trzista i u Italiji ces retko naci uz kozu i grejace jer je kod njih topla klima i ne trebaju im grejaci.
Sto se tice poredjenja A6 iz 2005 i Insignie naravno da je bolja kupovina mladjeg auta a pogledajte tu klasu koja za 4-5 godina ima blizu 200k km pa se zapitajte koliko onaj Audi ima sada jer je 2009 imao blizu 200k.
Logika sama odgovara da ako je sad uvezen ima blizu 400k mada nije i obavezno ukoliko ima originalnu servisnu knjizicu.
Ja sam za to malo sto sam provozao Insigniu skontao da je bas ozbiljan auto a uostalom to se cuje kad se otvore i zatvore vrata.Ima onaj tup i dubok zvuk kakav imaju ozbiljna kola.

Na severu Italije odakle vama uglavnom stizu vozila je zimi hladna klima jer oni su ispod Alpa/Dolomita :)

Taj tup zvuk imaju vrata koja su zvucno izolovana dynamatom ili nekim drugim zvucno izolacionim materijalom

Kaze mi surak video se sa likom koji radi za Autosystems iz Kraljeva, to je veliki plac ti si za njih dule sitna riba, rekao mu kaze, moze da uradi koju god hoces servisnu knjizicu, sa sve pecatima samo mu treba broj sasije i model :)

Insignia jeste ozbiljan i dobar auto

Poslednja izmena:
Jao Tihi dosad smo ustanovili zilion puta da moze da se servisna napravi a pogotovo kad kola stignu sa praznom servisnom i koju samo pecatiras i ispises sta hoces ali.......... kad odes u ovlasceni i po broju sasije pitas kad su radjeni servisi a oni ti odgovore da nema servisa u bazi onda znas na cemu si.
I ne uvozi se samo sa severa Italije jer ja sam imao kola i iz Kalabrije i Sicilije a zato sto se sever pocistio jer je vecina tu kupovala.
Imao sam Sorento i Rexton sa kozom i nisu imali grejace a bili su u najjacim paketima i koliko samo njih koji ih takodje nisu imali.

Iskreno Insignia mi se ne sviđa jer je jako tesna a i gepek je mali.Takođe posle pređenih 200000km trapovi se razdrndaju.

A koliko trap treba da traje? :)
Izgleda da ne treba nikad da crkne a on je tu ustvari da amortizuje udarce od rupa i mora da ode kad tad.
Na klraj krajeva to je potrosni deo tj. delovi koji se zamene i opet budes miran veoma dug period.
Plus sto sve to i nije tako skupo jer ovo nije auto od 1000€ gde ces da places kad radis trap od 200€.
Tesna mozda jeste ljudima od 2m ali meni je daleko veca od Alfe 159,BMW-a 3,Audi-ja A4 pa cak ako je uporedim sa Audi A6 napred je malo manja a nazad je svakako Audi veci mada i Insignia ima poprilicno mesta.
Uporedio sam je sa ovim automobilima zbog cene jer je ona jeftinija za koju neku hiljadarku a veca je.

pametan covek :)

- - - - - - - - - -

Meni kad bi trajao trap 200 kkm, ja bih pevao od sreće leba mi.
Prosečnom srbinu je to svakih 20 godina da menja trap, neprosečnom svakih 6-7 godina.

ja sam sa raznim autima za zadnjih 10 godina presao oko 220-250.000 km i ne znam dal sam neverovatan srecnik ili sam samo dobro kupovao auta ali za 10 godina sam promenio 5 auta i ni na jednom nisam dirao nista na samom trapu osim na Hondi Accord gornju jabucicu sto sam zamenio. Na Mitsubishiju sam 2005 menjao zadnje amortizere i to je to do sad.

Na Grand Cherokee u na trapovima nisam dirao nista tu je sve bilo kako treba.

Poslednja izmena:
Pazi tihi, da vozi E500, pa ok, takva kola se ovde voze svakodnevno. Posao, prodavnice, putovanja. Pa da razumem ako metno plin, koji je ovde 85 centi, blizu minhena u nemačkoj na jednom mestu čak 65 centi na jednoj pumpi. Neverovatno.
Ali vikend auto i to 63amg, ne 55amg? To nije u redu.
Podržavam maximalno plin, čak i planiram kao drugi auto u budućnosti merdžana w210 šestak sa plinom ako ga nadjem, ali u te blage egzotike ne ide plin leba mi.

Pazi tihi, da vozi E500, pa ok, takva kola se ovde voze svakodnevno. Posao, prodavnice, putovanja. Pa da razumem ako metno plin, koji je ovde 85 centi, blizu minhena u nemačkoj na jednom mestu čak 65 centi na jednoj pumpi. Neverovatno.
Ali vikend auto i to 63amg, ne 55amg? To nije u redu.
Podržavam maximalno plin, čak i planiram kao drugi auto u budućnosti merdžana w210 šestak sa plinom ako ga nadjem, ali u te blage egzotike ne ide plin leba mi.

e znas li ti da ja kad sam bio u Austriji pre 2 godine na skijanju, i u Austriji nigde na autoputu nema da se sipa gorivo i ima jedan onaj deo autoputa Salzburg Insbrug sto ide kroz Nemacku i tu stanem na pumpu i pise cena 85 centi. I ja sta cu sipam, ucinilo mi se skupo , al nemam gde i napunim rezervoar .

I posle sam sa tim rezervoarom plina presao verovao ili ne 600 kilometara sa 42 litra plina!

A sa nasim plinom predjem 350-400!

Ispalo da mi je potrosnja plina bila 6.5 7 litara, sto mi je bilo totalno nemoguce i neverovatno a ovako mi je 10

Znaci tacno nas kradu u Srbiji na kvalitetu, jer plin smesa dva gasa , propana i butana, butan je kaloricniji jaci a propan slabiji. I tamo u nemackoj vi imate verovatno tipa 70% butan 30% propan a mi u Srbiji obratno, i znaci ja kad sipam litar taj litar je u stvari skoro pola litra ovog nemackog plina.

Neverovatno

A koliko trap treba da traje? :)

Izgleda da ne treba nikad da crkne a on je tu ustvari da amortizuje udarce od rupa i mora da ode kad tad.

Na klraj krajeva to je potrosni deo tj. delovi koji se zamene i opet budes miran veoma dug period.

Plus sto sve to i nije tako skupo jer ovo nije auto od 1000€ gde ces da places kad radis trap od 200€.

Tesna mozda jeste ljudima od 2m ali meni je daleko veca od Alfe 159,BMW-a 3,Audi-ja A4 pa cak ako je uporedim sa Audi A6 napred je malo manja a nazad je svakako Audi veci mada i Insignia ima poprilicno mesta.

Uporedio sam je sa ovim automobilima zbog cene jer je ona jeftinija za koju neku hiljadarku a veca je.

Dal su trapovi ili amortizeri ne znam,par mojih kolega su uzimali Insignije da bi ih vozili kao taksi,i kad počnu da se približavaju 200kkm unutra tuče samo tako,čak i po malim neravninama ono kao da nema amortizere.A i automatski menjači se nisu nešto pokazali na njima.

Moj brat je vozio bas takvu Merivu (2004, isti motor) neko vreme, takva situacija bracni par, dva mala deteta. U njegovom posedu je bila godinu dana, i nije imao nikakvih zamerki. Nikakav vandredni servir, jedino je koliko se secam sredjivao prednji trap ali mi se cini da to nije bila neka skupa investicija. Sve u svemu, po njegovim recima bio je jako zadovoljan auticem. :)

Kad smo kod Merive, ova Meriva B koja se proizvodi od 2010- , totalno mi je zanimljiva sa ovim zadnjim vratima koja se otvaraju suprutno od standardnih :D I deluje mi da se pod vecim uglom otvaraju nego standardna, ili mi se to mozda samo tako cini :think:
Ali definitivno jedan od automobila koje bih uzeo u razmatranje kada bih kupovao neki za manju porodicu. Koliko se secam, osvajala je i brojne nagrade u Evropi.

1,6 2004 benzin.:whistling:
25fu0w7.jpg

Ti megafavor imas sportske ambicije i tebi ce i 2.0 HDI biti slab. Ovo je porodicni auto gde nema trka i obilazenja i postoje i takvi vozaci koji hoce sigurno i bezbedno da stignu od tacke A do tacke B. Inace ovaj Picaso ima 220k km a benzinac je pa sad zamislite koliko ima ovaj BMW dizelas stariji 4 godine.
Ja stvarno ne znam ko jos moze da poveruje u tu kilometrazu. 180k km podeljeno sa 15 godina je 12k km godisnje.
Pa to je za smejanje a pogotovo sto imam kola koja su mnogo mladja pa imaju vise km.
Evo jednog u sportskoj boji.:D 1,8 TDDI 90 ks 2002
2nusv1h.jpg

Ja doterao tati korsu 2003. godište sa pravih 100 000 km, vozila baba.
Moguće je, ali za dizel bemvea karavana sumnjam. To se vozi, tera. Te korsice i slični mali autići se koriste kao drugi u kući, a često ovde mahom služe da se po lošem vremenu koriste, dok se audiji, bembare, merdže parkiraju u garaže.
Ma nisam dule toliko sportskog karaktera, al 1.6 je stvarno malo za njega. 90 ks sa dosta Nm je super, uzbrdo u preticanje, bez obzira koliko ima stvari i putnika.

taj fordić iz NL stigao?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back