Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ova moja u gradu oko 5.5 litara, kad je otac vozi, naravno. Motor je 1.2, 75ks.

Pun stvari sam bio, komplet gepek pun, morao sam da skinem i pregradu gepeka, zatim zadnje sedište kompletno puno do plafona, plus iza sedišta i 160 km/h sam je vozio. Baš je u super stanju, volan, ručica menjača, apsolutno sve. Motor mnogo fino radi. Zamenjeno mu je ulje i filteri. Kupio sam mu i diskove i pakne za napred, to će uskoro da se menja.

Pozadi udarena, zamenio sam gepek i napred naprsao branik i malo ulubljena hauba. Hauba ostavljena kako jeste, branik zakrpljen. Koštao je 560 eura, komplet servisna knjiga od prvog dana u ovlašćenom Opelovom servisu, a sredjenog i prevedenog sa strpljenjem, sa ovom opremom (digitalna klima, abs, servo, 4x erberg) i sa ovakvim stanjem sam mogao da izvučem oko 3000 eura.

oboje imaju auta ( pre nego stosu se uzeli ) opel corsu 1,7 sa 125 ks auto je jako dobar i mali potrosac , i bmw 318 i benzin mada njega bas nevoze nemoze

daga napoje , problem sto oba auta sa 3 vrata , i resili da oba prodaju i kupe porodicni auto , ta meriva 1,7 ima 101 ks i deluje im kao ok , od nase familije

i preijatelja bas niko nije imao opela pa neznamo stada kazemo deci ,

mozda sto u igri samo dizel dolazi u obzir plus nemac , ova corsa po gradu trosi oko 6-7 l , a meriva pretpostavljam tuje negde , benzin neverujem da moze

ispod 10 l , po BG

sve zavisi u kom gradu, BG Je nenormalan grad i tu mislim da skoro nijedan auto ne moze da potrosi ispod 10 po gradu

Dizelas tu oko 7-8

Kad dodas da odrzavanje dizelasa kosta mnogo vise to ti sve u svemu izadje manje vise isto.

- - - - - - - - - -

Eto ja cekam naseg sveznalicu Tihi-ja da pomogne i kaze poneku rec za tu Merivu.
Zato se i ne javljam cekajuci da covek pomogne ali ocigledno zna samo da hvali japance,pljuje po nemcima i nista drugo. :)

Dule dal znas da je skoro bilo istrazivanje o pouzdanosti motora i ispalo da su Hondini motori najpouzdaniji na svetu sa ispod 0.01% kvarova , dok su najgori Audijevi motori sa preko 3% kvarova :D

Za Merivu nemam nista da kazem ni dobro ni lose. Klasican auto i prosecan auto u moru takvih slicnih, bezlican auto

Znam da sam gledao na RTS-u jednog coveka koji je kupio novu Merivu kod nas , pa mu crkle dizne posle samo 10tak hiljada km , i on se zalio , trazio da mu ih zamene u garanciji a ovlasceni predstavnik odbio da to uradi.

Kad smo kod Merive, ova Meriva B koja se proizvodi od 2010- , totalno mi je zanimljiva sa ovim zadnjim vratima koja se otvaraju suprutno od standardnih :D I deluje mi da se pod vecim uglom otvaraju nego standardna, ili mi se to mozda samo tako cini :think:
Ali definitivno jedan od automobila koje bih uzeo u razmatranje kada bih kupovao neki za manju porodicu. Koliko se secam, osvajala je i brojne nagrade u Evropi.

Vrata se otvaraju pod vecim uglom, mislim da je 84°. I prednja se isto prilicno siroko otvaraju pa ludo izgleda kada otvoris i prednja i zadnja vrata, kao da ulazis u nesto ogromno. Malo je zeznuto kada parkiras auto paralelno sa drugim automobilima i onda kada si otvorio prednja vrata i hoces istovremeno da otvoris i zadnja (da na primer udje dete nazad) nadjes se u cudu, jer nema sanse da istovremeno otvoris vrata da bi usli i vozac i putnik pozadi. Malo je zbunjujuce i to mi je jedina zamerka sa tim vratima.

Da je porodican auto, bas i nije. Zavrsava poslove po gradu i ako krenes na kraci put bez prtljaga. Napred ima iznenadjujuce dosta mesta za auto te klase, a mozes da mu napravis i nazad malo vise mesta pomeranjem zadnje klupe, s tim sto onda gepek trpi. Ako ides na kraci put bez prtljaga onda je ta ponuda mesta super. Ne znam kakvi su dizeli, ako uzimas benzinca i ako volis agilniju voznju onda nista bez osnovnog turba od 120KS. Atmosferski benzinac je pravljen za umerenu voznju, s njim nema kurrcenja niti prestizanja kad kod bi to hteo.

Solidan auto, meni nije ni ruzan i sigurno je bolja kupovina nego 500L.

neko rece gore da mu korsa benzinac trosi 5.5 litara u gradu, dakle buahahahahahahaahahaha
meni ova jedna fiesta 1.25 uzima oko 10-11, kataloski trosi 9.
evo kazu ovde 8.2, znaci ispod 9 ne uzima
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=2100
Tebi fiesta troši kao mazda 6 benzinac od 150 ks, a mazda je teža od fieste 2 puta. Samo lud bih je vozio, bacio bih je u smeće da mi troši to malo smeće toliko. U neki kamenjar, litru benzinac i kresivo.
što se tiče potrošnje corse kod mog oca, ne zanima me oš verovat ili ne. Ne vidim jedan jedini razlog da bih lagao. Provereno je bilo od čepa do čepa.
Isto tako na relaciji od 1400 km prepun stvar, baš prepun, dve osobe u kolima, klima non stop radila, sa prljavim filterima i 35-40 000 km starim uljem trošio je 6.5 litara, brzina je bila 140-150 km/h, nekad i više, al ne ispod toga.

1,9 TDI 2006 SportLine
25qay45.jpg

jeste loša, i to 200 000 km više loša i loša za frontalni udarac.
U holandiji se tera i tera prika.

On ga ceni 6900 eura.
Dovezao ga je za 500 eura.
Carina i porez za ovaj auto, tog godišta, barem 1500 eura.
ostalo je 4900 eura. Da zaradi jedno 500-600 eura... dolazimo do cifre od 4000 eura.

Mercedes E klasa 2005. godište za 4000 eura u Holandiji je moguće, ali sa kilometražom:

http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/...2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr

Možda i nije, ali kada bih ja kupovao auto, obišao bih ga.

Dule, što ne reče da ti stiže golf, mogao sam ovog priku da nabedim da je a3 za matore, a G5 za mlade, ambiciozne, dobrog izgleda... pa da napraviš posao

Tebi fiesta troši kao mazda 6 benzinac od 150 ks, a mazda je teža od fieste 2 puta. Samo lud bih je vozio, bacio bih je u smeće da mi troši to malo smeće toliko. U neki kamenjar, litru benzinac i kresivo.
što se tiče potrošnje corse kod mog oca, ne zanima me oš verovat ili ne. Ne vidim jedan jedini razlog da bih lagao. Provereno je bilo od čepa do čepa.
Isto tako na relaciji od 1400 km prepun stvar, baš prepun, dve osobe u kolima, klima non stop radila, sa prljavim filterima i 35-40 000 km starim uljem trošio je 6.5 litara, brzina je bila 140-150 km/h, nekad i više, al ne ispod toga.

Tu njemu definitivno nesto nije kako treba. Meni Lancia sa svojih tonu i 800 kila po gradu ne trosi vise od 15 litara benzina i 17 litara plina sta god da joj radis i kako god da je vozis a od te njegove Fieste jaca jedno dobrih 3x :think:

ne vozim mnogo auto, tako da mi odgovara potrosnja.
i ne vidim neku logiku da fabrika napise vecu potrosnju od realne. manje je moguce.
fiesta ima 1100kg, i mali motor, to je normalna potrosnja. burazov mondeo 2.0 16v trosi 12.5-13l, a u savrsenom je stanju.
isao sam proslo ljeto sa skodom fabiom 1.2, 3 klipa, 2013 godiste, na otvorenoj cesti lagane voznje trosi oko 4.5-5 litara, ali u gradu 10.

Više me pogodilo to što je ispalo da lažem, a apsolutno ne vidim razlog zašto bih lagao. Ta Korsa ima visoko Nm, ali vozim je po gradu do 2000 rpm. Morao sam prijatelja u auto da odvučem i pokažem mu da nema potrebe preko 2000 rpm da se ide. Ponavljam, auto je u odličnom stanju, motor sada nešto oko 105 000 km valjda, nisam siguran.

Je l to Thesis 2.0t srče 15 kila benzina?

Ne znam šta bih ti rekao na to prikane. Kod mene ti je ono: stra' me od mrak, stra' me od thesis.
To je auto vrlo visoke klase, koji je redak. Dovoljno je rečeno. Preskupo za održavanje, koje, čini mi se je češće od ostalih podjednako jakih marki tog segmenta.
ima i neke šuntave amortizere čini mi se, nešto skupo ko oko.
Od motorizacije bih verovatno izabrao 2.0t plin, jer 2.4 jtd jeste najbolji izbor, al trošio bi po gradu jedno 12 kila nafte, što dodje skoro 25 kila plina. Naravno manuelni menjač, ne automatik
A i ti taj motor dobro poznaješ.

Vidi ovog, nema ogrebotine:

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/5506288/lancia-thesis

Više me pogodilo to što je ispalo da lažem, a apsolutno ne vidim razlog zašto bih lagao. Ta Korsa ima visoko Nm, ali vozim je po gradu do 2000 rpm. Morao sam prijatelja u auto da odvučem i pokažem mu da nema potrebe preko 2000 rpm da se ide. Ponavljam, auto je u odličnom stanju, motor sada nešto oko 105 000 km valjda, nisam siguran.

Je l to Thesis 2.0t srče 15 kila benzina?

meni trosi uvijek isto. vozio lagano ili ubijao je do 5-5500rpm. uvijek oko 10-11. prvo sam kontao da je zbog voznje, onda sam sipao gorivo, vozio bas lagano, pazio na ubrzanja i kocenja, i opet isto.
u principu, ja nisam ni htio tu fiestu da uzmem, ali malo je presla, i ne boli me glava, chandrkam to po gradu.
prije te fieste 10 godina vozio sam lancie y, imao 3 komada, sve bijele bile, super auto, mnogo bolji od forda. ford je poluproizvod, nije utriman kako treba.

@megafavor
U pravu si, i na Kappi i na Thesisu su boljka amortizeri i opruge. Meni su propali oni pozadi ali sam ih zamenio sve da ne razmisljam :) Za Kappu nije izalo toliko skupo dok za Thesisa stvarno ne znam koliko izlazi.
Takodje ono sto je neverovatno lose reseno kod njih je kompletan sistem centralne brave i generalno samih brava. Kad sam isao da mi poprave/zamene bravu za kontakt posto kljuc ne vraca nazad prilikom verglanja reko mi je majstor koji je mozda i najbolji u Beogradu za tu problematiku da nema od toga vajde, samo ce mi bezveze uzeti pare za novu bravu jer ne postoji auto kod koga je to losije uradjeno i gde samo ugradnja tastera spasava stvar.

Thesis je definitivno auto koji nije sa ove planete obzirom da se jos 2001 pojavio a izgleda i dan danas bolje od bilo kog novog svabe.
E sad kod njih definitivno ne postoji rec stednja, trose i benzinci, trosi i 2.4 JTD, usteda je sa te strane apsolutna nula. Zato je tu najbolje uzeti 2.0t manuelca.

@pti ber

Nešto tu ne štima. Čitao sam jednu temu od jednog lika na forumu o toj novijoj fijesti. Koliko je tu zazora i loše sklepano. Šteta, simpatičan autić, posebno u onoj ljubičanstvenoj boji.

@oskar

vidiš, tu je ono gde se italijanski inženjeri pokazuju lošim. Dizajneri u redu, ali inženjeri ne. Imao sam koktant sa 5 žabarskih inženjera i nisam ja sad neki master mozak, ali idem samo logikom i objašnjavam kako bi valjalo da se nešto uradi, ali to je takav skup idiota na jednom mestu, da je to sramota. A dnevnica im 150 eura, a ne mogu da osmisle običnu plastiku koja će da reši neku stvar za koju se javio odredjeni problem što se tiče pasivne bezbednosti u 500L. I naravno, ta vest nije procurela napolje, državna je to firma. Ali davno nisam video skuplji skup idiota.
Jednostavno ne mogu da srede nešto, pa da im život zavisi od toga.

Evo ti ferrari. Izveli ga na nurburgring vs neki porše turbo. Posle trke porše ošo na točkovima kući, a ferrari oterali u fabriku na neka doštelovavanja u motoru. Šminka samo, leba mi.
Koliko sam ispratio, od alfe tek od 159-te počeo neki kvalitet. Tu dule može da proceni, imao on valjda jednu.

2.0t i to sa plinom.

@tihi

bolje uzmi passat 2.0tfsi, na njega ne moraš da čekaš :D

Imao je Dule stosta u svom dvoristu pored te Alfe i zato mislim da sam kompetentan da nesto kazem na ovom forumu a da to pritom nisam cuo od prijatelja,rodbine i ostalih stvorova.:D
sqjzag.jpg

jjp8nk.jpg

Sto se tice Alfe vozikam je povremeno ali vise vozim 500L jer mi jeon benzinac i malo trosi a ja gorivo imam po 100 dinara a i malo da ispucam poene na nov auto jer i on ce jednog dana otici a tad vise takvog imati necu.

Bio do pre nekih mesec dana a prodavao sam ga 7 meseci u bas izuzetnom stanju i po odlicnoj ceni ali....nije imao veliku trobojnu navigaciju nego malu jednobojnu,nije imao ksenone,nije imao parking senzore i ljudi bez toga nikako nisu mogli ali bi da kupe auto sa svom tom opremom po mojoj ceni a da je ujedno presao i 150-160k km.:D
Tuga kad vidim kako dobra kola stoje po pola godine zbog nenormalnih kupaca koji hoce da imaju i bebisiterku za pare koje izdvajaju za auto.
Ove su proslogodisnje slike a ova je iz ove godine mada sam i tu pocistio taj Audi,Saab i Cromu a stize mi uskoro jos 8 komada koje sam uzeo.
99p8if.jpg

Eto taj perfektni Saab je stojao 10 meseci dok nije naisao realan i normalan covek i kupio ga je a da ga nije provozao. Inace sam najvisepoziva imao upravo za taj Saab ali sve neki nenormalni likovi su me zvali i nudili gluposti tj. bezobrazno niske ponude.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back