Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svaki auto prica za sebe! Ja sam kupovao vanove iz uvoza(c3,clio,punto3 i 2) i imao sam lepih iskustava i dobro prodao.Moras da gledas svaki auto posebno ne da generaslizujes kao lose ili dobro.Vidi kako je lep clio 08 za 3i nesto sa full opremom ili grande punto van za isto para sa klimom.Njihovo vreme tek dolazi i bice interesantni a mogu se naci sa malom km,inace imas puno auta koji su ili bili vanovi i to sa 5vrata i karavani i u boji,bela nije pravilo! ako sumnjas gledaj entyerijer dali je isti,koliko je pohaban,obicno pozadi ima rupa za pojaseve,nisu isti tapaciri,cak i zadnje sediste nemora da bude fabricko. U c3 ide od kadetta original,u punto od stojadina itd....

Jokoono: Naravno da necu uzeti VAN, skeptican sam na sve automobile bele bolje, pun sam predrasuda prema njima, to sam mislio. :)
Dule021: I 307-cu sam gledao ali oni su skuplji, jedino to sto kazes da gledam neki stariji primerak, zato me zanima koja je bolja solucija.

U principu, zainteresovan sam sledece modele: Opel Corsa C, Grande Punto, Peogeot 307, Opel astra G (ili H ali za nju mi treba jos kinte :)), Fiat Stilo sa 3 vrata (mnogo mi se svidja ali su ga napljuvali) i tako to. Mislim da ste ukapirali koju kategoriju vozila trazim.:D

Hvala u svakom slucaju, "obadvojici" ;)

@daliborhes
Za tih 4500-5000 neces moci da uzmes toliko mlad auto kao Grande Punto jer npr ovaj 307 je 2001 a ja ne mogu sve i da hocu da ga dam ispod 3500 sto znaci da vec samo godinu dana mladji kosta oko 4000 a 2006 je preko 6000.Tako imam i preterano sacuvan Polo 2004 kog ne mogu da dam ispod 4300 a to ti je vec cifra koju si zamislio.Znaci ili nesto starije pa da bude veca klasa ili mladje ali onda ces dobiti nesto skromnije.
A danas su mi italijani potvrdili da sam kupio onu Toyotu RAV4 tako da je s nestrpljenjem ocekujem.:) Pregledao je nas covek tamo i rekao da je u odlicnom stanju i zato je potvrdjena jer inace nisam hteo da je uzmem dok se ne pregleda jer sam se par puta opekao na njihove lazi i prevare "kao nov" a kad dodje ono bas i nije tako.

@daliborhes
Za tih 4500-5000 neces moci da uzmes toliko mlad auto kao Grande Punto jer npr ovaj 307 je 2001 a ja ne mogu sve i da hocu da ga dam ispod 3500 sto znaci da vec samo godinu dana mladji kosta oko 4000 a 2006 je preko 6000.Tako imam i preterano sacuvan Polo 2004 kog ne mogu da dam ispod 4300 a to ti je vec cifra koju si zamislio.Znaci ili nesto starije pa da bude veca klasa ili mladje ali onda ces dobiti nesto skromnije.
A danas su mi italijani potvrdili da sam kupio onu Toyotu RAV4 tako da je s nestrpljenjem ocekujem.:) Pregledao je nas covek tamo i rekao da je u odlicnom stanju i zato je potvrdjena jer inace nisam hteo da je uzmem dok se ne pregleda jer sam se par puta opekao na njihove lazi i prevare "kao nov" a kad dodje ono bas i nije tako.

Ovaj Pezo sa slike dajes za 3500e?

Slazem se Dule. I ja mislim da za tu cifru ne mogu da nadjem mladji i bolji auto od Grande Punta. A posto planiram da auto koji kupim vozim najmanje 4-5 godina (mozda i duze :)), mislim da je ipak to najbolja solucija. Kapiram da auto koji je 2001.god. npr, star je vec 10godina i da ce poceti polako da otkazuju pojedine stvari (pre ili kasnije), a ako uzmem mladji auto (solidno ocuvan) da ce tu problemi biti odlozeni tek za koju godinu. Naravno sve zavisi od stanja i odrzavanja automobila vlasnika pre mene, predjene kilometraze i tako tih stvari ali sam uvek pristalica da je bolje kupiti "novi a manje dobar" predmet od "boljeg a starijeg", figurativno receno. :D Cestitke za Toyotu i hvala jos jednom na odgovorima.

Hvala ti puno,znaci mi dosta iz prve ruke misljenje.Sto se tice vesanja i ogibljenja kod kie verovatno cu se naviknuti..ostlo je ok.
Zanima me samo koliko je startan u trenicma tipa preticanja 3u 4 ili 2 u 3brzinu...koad pezoa sam imao problema oko toga?I naravno potrosnja?

Garancija je u svakom slucaju prav prednost Kie u odnosu na druga vozila!
moj model je 1.4 sa 109ks i preticanje mu jeste problem, pogotovu ako voziš na gas kao ja. da bi nekoga obišao imaš posla sa menjačem, u gradu ti otprilike treba II a napolju III za obilaženja. To mu je slaba tačka zato sam i rekao 1.6 obavezno a dizel svakako nema tih problema.
ovaj moj do 100 za 11,2s što ovako nije loše, ali se ipak oseti neka tromost i mora se terati na visoke obrtaje da dobiješ performanse. Kad voziš trećom npr 40, i daš gas = ništa :lol: tu je mrtav. i sad paradoks - kada voziš 120 u V i daš gas, on kida. i tako nastavlja da kida sve do nekih 185 gde mu se smanji ubrzanje, ali ne prestaje, ja sam dogurao do 200 dalje nisam pokušavao (zbog murije) mogao je još koji kilometar.

@amonijak
Da,dajem taj 307 za 3500 a danas treba da mi dodje kupac koji ga ceka vec nedelju dana da dodje.Cena je medju nizim u Srbiji ali ja ga prodam i ni oglas ne stavljam ili ako ga i stavim ode brzo a to je trenutna matematika za one koji hoce da rade i da se ne zale na prodaju.
@nikola todorovic
Ugradnja plina kosta u Novom Sadu 430 eura u servisu Lu Car i koji ga ugradjuju veoma kvalitetno.
Imam drugara koji je presao preko 40k km i nikakvih problema nema a ugradio ga je kod njih.

moj model je 1.4 sa 109ks i preticanje mu jeste problem, pogotovu ako voziš na gas kao ja. da bi nekoga obišao imaš posla sa menjačem, u gradu ti otprilike treba II a napolju III za obilaženja. To mu je slaba tačka zato sam i rekao 1.6 obavezno a dizel svakako nema tih problema.
ovaj moj do 100 za 11,2s što ovako nije loše, ali se ipak oseti neka tromost i mora se terati na visoke obrtaje da dobiješ performanse. Kad voziš trećom npr 40, i daš gas = ništa :lol: tu je mrtav. i sad paradoks - kada voziš 120 u V i daš gas, on kida. i tako nastavlja da kida sve do nekih 185 gde mu se smanji ubrzanje, ali ne prestaje, ja sam dogurao do 200 dalje nisam pokušavao (zbog murije) mogao je još koji kilometar.

To je zato sto ima slab max obrtni momenat, svega 137 Nm na 5000 rpm. Zato mora da se tera u obrtaje. 1.6 CRDI ima dve varijante, jedna je 90 hp, verovatno stariji model, a druga 115 hp. Ova sa 115 hp ubrzava od 0-100 za isto vreme kao i 1.4 benz, a sa 90 ks ima par deseteinki slabije ubrzanje. 1.6 benz ima 122 ks, i 154 Nm na 4200 rpm.

Slazem se Dule. I ja mislim da za tu cifru ne mogu da nadjem mladji i bolji auto od Grande Punta. A posto planiram da auto koji kupim vozim najmanje 4-5 godina (mozda i duze :)), mislim da je ipak to najbolja solucija. Kapiram da auto koji je 2001.god. npr, star je vec 10godina i da ce poceti polako da otkazuju pojedine stvari (pre ili kasnije), a ako uzmem mladji auto (solidno ocuvan) da ce tu problemi biti odlozeni tek za koju godinu. Naravno sve zavisi od stanja i odrzavanja automobila vlasnika pre mene, predjene kilometraze i tako tih stvari ali sam uvek pristalica da je bolje kupiti "novi a manje dobar" predmet od "boljeg a starijeg", figurativno receno. :D Cestitke za Toyotu i hvala jos jednom na odgovorima.
http://forum.krstarica.com/showthread.php/403642-Stariji-a-bolji-ili-mladji-a-losiji :)

odo sutra u madyarsku.
bosch bušilica 50€, edamer 5€/kg, neki kaput snižen sa 65€ na 5€... i posle ja treba da ne ulazim u EU nego da patriotski 'ranim miškovića...!#($/!$!"$(!%&(
Preporuka za kupovinu svega, pa i vozila.
Nije to baš tako. Živim na desetak km od Mađarske a tamo odem samo u Morahalom na kupanje. Godinama ne kupujem ništa. Ono što je jeftino, nije preporučljivo za ishranu, na primer šunkarica koja košta 3 evra kg je takva da ako je ostaviš otvorenu u frižideru mesec dana, imaće isti ukus kao i prvog dana. Inače, Mađari mnogo loše žive tamo, svi su se uvalili u kredite, mnoge firme su zatvorene, pogotovo one proizvodne. Nisu baš srećni u toj evropskoj guziji.
A vozila...pa ima ih jeftinijih, onih koja su skinuta sa lizinga zbog nemogućnosti otplate, ali ništa baš primamljivo.

pa vidi smeća imaš svugde da kupiš, ali ja ne pričam o smeću, već o tome da su u srbiji marže duplo i više veće nego u eu gde se zna (mnogo više) reda.
ovde na pijacu donose ljudi iz mađarske svega, i koliko oni plate to tamo kad je meni isplativo da to kupim od njih na pijaci nakon što se u to ugradila mađarska prodavnica i oni koji su to prevezli...nemojte pričati koješta, ovo je rupa dno dna. mi ćemo tek za 5 godina prosperiteta dotaći dno života odozdo.

Nije to baš tako. Živim na desetak km od Mađarske a tamo odem samo u Morahalom na kupanje. Godinama ne kupujem ništa. Ono što je jeftino, nije preporučljivo za ishranu, na primer šunkarica koja košta 3 evra kg je takva da ako je ostaviš otvorenu u frižideru mesec dana, imaće isti ukus kao i prvog dana. Inače, Mađari mnogo loše žive tamo, svi su se uvalili u kredite, mnoge firme su zatvorene, pogotovo one proizvodne. Nisu baš srećni u toj evropskoj guziji.
A vozila...pa ima ih jeftinijih, onih koja su skinuta sa lizinga zbog nemogućnosti otplate, ali ništa baš primamljivo.

Kinezi će nas sve pojesti, svojom ekonomijom, a našom nemoću.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back