Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma oni tasteri na koje stiskas da aktiviras sirenu.Oni su u sklopu sa air bag-om i od znoja ruke i kilometraze ta guma na njima se raspadne i onda da bi to bilo lepo moras da kupis nov air bag.

Ovo gore je ta Zafira koja mi se nudi a ovo dole je moja Zafira pa sad vidite razliku u volanu i zato pitam dali po vama vredi dati vise 950 eura da bi dobili auto sa 220k km manje a istog godista?
]
Vredi, i vise.Aj mi nadji neku 406ticu, da je malo presla, a za malo para.:D Vodim u kafanu.
Al da nije bezveze neka boja.

Fernando dobra je 406-ica ali sa 2.0 HDI 90ks motorom ako si mislio na dizela.
A sto se tice benzinaca jedini koji se meni lepo pokazao u praksi je 1,6 16V 110 ks a sa tim motorom sam prekjuce prodao 307. 406 jos uvek drzi cenu zato sto se dobro pokazao ali ja nekako ne volim Pezo pa to ti je.
Imao sam onog 406 Coupe koji izgleda fenomenalno al nije mi to to a mnogo se lepse osecam u autu koji svi pljujemo tj VW-u.
Kad sam imao nedavno 206 kao iz salona jedan Polo u solidnom stanju ga je sahranio koliko je bolje izolovan,ima bolji menjac,lepse se vozi,vise mesta.Zato sam i uzeo opet Polo racunajuci da ako ga ne prodam da ga ostavim zeni pa nek joj razbijem mit o 206 jer zene balave na taj auto.
Danas su mi se nudila neka kola i medju njima i Golf 1,9TDI Sport Line,BMW 320D,Pasat 1,9TDI karavan crni sa krem kozom i jos par kola ali nijedan nije da kazes-ala je doooobarrrr.
A 406 se ne secam kad sam video na nekom kamionu a kamoli da u tom silnom neimanju jos nadjem dobar za tebe.
Znas koja je verovatnoca da jedan koji se pojavi bude dobar?:D
Treba pregledati oglase a izbegavati one iz Holandije posto imaju uglavnom vise od 300k km mada za taj motor to nije nista jer moze da predje jako puno.Naime ima jedan C5 u NS koji sad ima preko 700k km i jos nije diran motor.:eek:
Mada obicno im na 500k km mora glava ici dole i treba zameniti vodjice ventila,teflone i ostalo a blok je ,za neverovati,obicno na fabrickoj meri. Motor nije neki trkac i prilicno je dosadan ali zato traje.

Fernando dobra je 406-ica ali sa 2.0 HDI 90ks motorom ako si mislio na dizela.
A sto se tice benzinaca jedini koji se meni lepo pokazao u praksi je 1,6 16V 110 ks a sa tim motorom sam prekjuce prodao 307. 406 jos uvek drzi cenu zato sto se dobro pokazao ali ja nekako ne volim Pezo pa to ti je.
Imao sam onog 406 Coupe koji izgleda fenomenalno al nije mi to to a mnogo se lepse osecam u autu koji svi pljujemo tj VW-u.
Kad sam imao nedavno 206 kao iz salona jedan Polo u solidnom stanju ga je sahranio koliko je bolje izolovan,ima bolji menjac,lepse se vozi,vise mesta.Zato sam i uzeo opet Polo racunajuci da ako ga ne prodam da ga ostavim zeni pa nek joj razbijem mit o 206 jer zene balave na taj auto.
Danas su mi se nudila neka kola i medju njima i Golf 1,9TDI Sport Line,BMW 320D,Pasat 1,9TDI karavan crni sa krem kozom i jos par kola ali nijedan nije da kazes-ala je doooobarrrr.
A 406 se ne secam kad sam video na nekom kamionu a kamoli da u tom silnom neimanju jos nadjem dobar za tebe.
Treba pregledati oglase a izbegavati one iz Holandije posto imaju uglavnom vise od 300k km mada za taj motor to nije nista jer moze da predje jako puno.Naime ima jedan C5 u NS koji sad ima preko 700k km i jos nije diran motor.:eek:
Mada obicno im na 500k km mora glava ici dole i treba zameniti vodjice ventila,teflone i ostalo a blok je ,za neverovati,obicno na fabrickoj meri. Motor nije neki trkac i prilicno je dosadan ali zato traje.
Zato sam ja bas trazio 2.0 a ne onaj 1.4 hdi, jos ovih 90 na laganu 206-icu piih

. 406 jos uvek drzi cenu zato sto se dobro pokazao ali ja nekako ne volim Pezo pa to ti je.

Treba pregledati oglase a izbegavati one iz Holandije posto imaju uglavnom vise od 300k km .

Znam sve to, ne volim ga ni ja al mislim da je ovaj jedan od najboljih polovnjaka a za te pare mozda i najbolji izbor.307,407 npr. ne bi uzo nikad.
ALI posle gledanja i uporedjivanja ovde i preko, zakljucio sam da nijedan nije dobar.Cena dobro ocuvanog [sa malo km] je svuda preko 4.000,negde i 7 z:shock: + transport,carina i zarada.A ovde su tu negde oko 4, a najcesce i manje.
To su oni sa 350.000+ km za 2-2.500e a pise 120-160.000km.
Oglase pratim vec godinu dana, znam ih sve z:lol: i cini mi se da je najbolje uzeti onaj koji je kupljen u srbiji,ne mogu da prezalim jednog, iz NS 2004. 2.0hdi 6.000e je trazio i prodao ga brzo i jos jedan iz Vranja 5.800.
Ovi drugi su benzinci i vec imaju po 200 iljada sto nije malo, to je cak gore nego dizel sa 350?!

Sta da pricas sa ovim likom
http://www.polovniautomobili.com/oglas1727446/peugeot_406_20hdi_kao_nov/

kad te on pravi budalom u startu.Ovo pise za SVAKI koji je doterao
"auto je 2001.[2,3] godina 12 mesec a model je za 2002.[3,4] godinu"

Ali ovaj je pobednik, upropastio auto a trazi 7 iljada
udri-1.gif

big_3956795-9a89.jpg

Jos neko vreme cu da teram FAP masinu.z:D , pa kad naleti stvarno dobar, uzimam.

Vidim da smo se sa mađarskih sireva vratili na kola... :) Šala mala Sig, i ja planiram da odem do Segedina da vidim da li se isplati šta tamo kupovati, makar što se garderobe tiče. Hrana mi je nešto sumnjiva, tako da ću da preskočim.

Jel neko zna koliko bi izašla putarina od NS-a do Pirota?
garderobe možeš i ne moraš naći koja valja, tu nije neki velik izbor, veći je u parndorfu u austriji u outletima. Od 'rane imaš svega, hajncov kečap 100 i koji dinar, umesto oko 250 kolko je ovde... sirevi su dosta jeftiniji i ima veeelik izbor, ima i onih dobrih pickovih salama, isplati se kupovati stvari tipa sir, salama, sok, slatko... kažem isplati zbog drastične razlike u cenama, na nekim stvarima i nije tolka razlika. Do segedina se ne plaća putarina za autoput, a ja sam tamo išao preko kelebije, manja gužva na granici, al sam se vraćao avtoputem. Ako imaš nekih pitanja tu sam, a ako prvi put ideš onda me obavezno pitaj :D

štaš u pirotu? još nisam čuo da neko ide u pirot :D taj grad postoji samo na karti, i vizit karti TIGAR guma, inače nigde više ne čuješ za nj. u pirotu nema nikad protesta, ovoga onoga...

Društvo, treba mi savet.

Jel neko zna jel ima kamera na uglu Bul. Cara Lazara i Šekspirove kod Limanske pijace?
Čekao sam na semaforu koji nikako da se promeni na zeleno, tj. za pešake je treptalo zeleno, kao i za poprečnu ulicu i tako jedno pet minuta. Pošto sam mislio da je semafor pokvaren, prošao sam na crveno i negde na pola ulice vidim da se svetlo menja u žuto. Znači da se ili zaglavio privremeno ili ako se manuelno kontrolišu neko je "otkočio" semafor.
Ako dobijem poziv za sudiju za prekršaje, jel mogu da se izvadim na to da sam mislio da je semafor pokvaren, jer nije normalno da više od 3 puta treperi svetlo? Sa mnom je bila trudna supruga.

Hvala. :)

Društvo, treba mi savet.

Jel neko zna jel ima kamera na uglu Bul. Cara Lazara i Šekspirove kod Limanske pijace?
Čekao sam na semaforu koji nikako da se promeni na zeleno, tj. za pešake je treptalo zeleno, kao i za poprečnu ulicu i tako jedno pet minuta. Pošto sam mislio da je semafor pokvaren, prošao sam na crveno i negde na pola ulice vidim da se svetlo menja u žuto. Znači da se ili zaglavio privremeno ili ako se manuelno kontrolišu neko je "otkočio" semafor.
Ako dobijem poziv za sudiju za prekršaje, jel mogu da se izvadim na to da sam mislio da je semafor pokvaren, jer nije normalno da više od 3 puta treperi svetlo? Sa mnom je bila trudna supruga.

Hvala. :)

Ako te pozovu kazi to sto je stvarno bilo. Trazi i snimak, naravno ako postoji kamera, tu ce se videti koliko si stvarno cekao. Verovatno te ne spasava kazne, ali imas kao neko moralno opravdanje, pa dobijes minimalnu. Mozda i namerno to rade, ne bi me iznenadilo, ipak treba popuniti budzet. Drugim recima, presipanje iz supljeg u prazno! 50% ljudi prima platu iz budzeta, i sigurno jos 30% zivi zahvaljujuci njima, tako da ti uzmu ono sto ti daju. Ja sam prosao na crveno u Bg-u, pokvario se semafor, pa je stajalo crveno, i ja cekao i cekao, i poceo je da svira trubacki orkestar, i ja na crveno i orkestar zamnom :)

Poslednja izmena:
@brajan koen
Ček, ali i rad semafora je propisan nekim pravilnikom. Semafor ako se ne varam radi zeleno, žuto, crveno, ili zeleno, trepćuće zeleno x3, žuto, crveno. Ne može ni semafor da radi napamet.

@botr
Da li rade namerno - ne znam. Da li realno mogu da opovrgnem moju krivicu zbog neispravnosti svetlosne signalizacije? Bio sam malopre da pogledam raskrsnicu i nema kamera na banderama od semafora niti na onima od rasvete. Barem se nadam.

@brajan koen
Ček, ali i rad semafora je propisan nekim pravilnikom. Semafor ako se ne varam radi zeleno, žuto, crveno, ili zeleno, trepćuće zeleno x3, žuto, crveno. Ne može ni semafor da radi napamet.

@botr
Da li rade namerno - ne znam. Da li realno mogu da opovrgnem moju krivicu zbog neispravnosti svetlosne signalizacije? Bio sam malopre da pogledam raskrsnicu i nema kamera na banderama od semafora niti na onima od rasvete. Barem se nadam.

Tesko. Bilo je upaljeno crveno svetlo. Da nije bilo nikakvog, a ovako..........

@brajan koen

@botr

nema tu kamere

Posle priča o sirevima, suhomesnatim proizvodima i semaforima, ja ću se vratiti na temu obeleženu naslovom.
Čisto sumnjam da ćete me shvatiti ozbiljno, jer, zaboga, ja sam žensko i verovatno nemam pojma o vozilima, ali...
Zahvaljujući ovom forumu upoznala sam Duleta koji mi je preporučio jedno od vozila koje je prodavao- Hyundai trajet. Iako smo mm i ja planirali da se upustimo u avanturu sa renault grand espace-om, čitajući forume, pa i ovaj, pokolebali smo se i mogućnost da kupimo neki drugi auto je došla u razmatranje. Skeptični prema italijanskim vozilima i dizelašima skoro da smo odbacili Duletovu ponudu.
Ali trgovci kao što jesmo, počeli smo da se raspitujemo i odlučili da ipak pogledamo i probamo to vozilo. Ovde neću pisati o Hyundaiu jer moj komentar nije ni bitan, bitno je da smo vozilom zadovoljni... pisaću o veoma korektnom i fer odnosu koji Dule ima prema kupcima.
Ako vam prodavac na početku prodaje iznese sve mane koje vozilo ima, ne umanjujući nedostatke pričom "lako ćemo, nije to ništa" nego predoči ozbiljne mogućnosti koje imate da to sredite, e to je ono što bi pre svega trebalo da se ceni.
Niko nije glup da pomisli ako je nešto vrlo povoljno, to znači i da je sve apsolutno ispravno. Pitanje je samo da li će vas prodavac zavrnuti i uvaliti vam nešto, ili postupiti kao Dule pa i organizovati ljude koji će to za pristojan iznos i proveren kvalitet odraditi.
Hvala mu na tome, jer da smo mi morali da odradimo sve što je on odradio za nas, ne bi verovatno ni ulazili u tu trgovinu , bez obzira na apsolutno nemoguću nisku cenu.
U trgovini je važno da se niko ne oseti prevarenim i izrađenim, a ako trgujete sa Duletom, taj osećaj svakako nećete imati.
I da, provozah danas prvi put Trandžu (tako ga zovemo od milja). Sinoć je došao u naše dvorište doteran, opran i namirisan kako i treba da izgleda auto (i to je Duletovih ruku delo). Za auto star 10 godina, odličan osećaj u vožnji. Stabilnost, brzina, kočnice i pogled sa visine je ono što mi je ulepšalo ovaj kišni dan.
Da rezimiram, ja ozbiljno i iskreno preporučujem saradnju sa Duletom jer je učinio sve što je u njegovoj moći da budemo zadovoljni kupovinom.

Hvala na lepim recima i preporukama!z:poz:
Moram da se potrudim da kupac bude zadovoljan a nije mi cilj da ikome uvalim neku dresinu pa da me posle pljuje.Ustvari,ako imam auto koji ima nekih mana ja se potrudim da napravim najnizu mogucu cenu da mi kupac ne bi mogao prigovarati jer je svestan da je povoljno prosao a isto tako kad imam savrsen primerak zategnem maksimalnu mogucu cenu jer sam svestan da se takav auto tesko nalazi i da postoje ljudi koji hoce da daju nesto vise novca da bi dobili ozbiljniji primerak.
Sto se tice Marge i njenog muzica sa njima sam imao veoma korektan odnos pa sam se mozda i malo vise potrudio,pogotovo po ovom hladnom vremenu, ali mi je bitno da su zadovoljni.Naravno i oni su doneli gorivo da podgrejemo rukice koje sam i malopre degustirao u drustvu sa zadovoljstvom.z:lol:
A pre pola sata sam dao drugi kljuc zadovoljnom kupcu jednog 206 koji je imao malkice ulaganja ali je zadovoljan i isto je dao preporuke.Ulaganje mu je bilo:nov akumulator i semering na malom hladnjaku sto ga je kostalo 6000 din sto realno mislim da nije mnogo a pogotovo sto je dobio auto 300 eura ispod trazene cene koju nisam morao toliko da spustim ali nisam ni hteo da propustim musteriju.
Sve u svemu zasad smo svi zadovoljni i zelim da nam tako bude i u 2012-toj kao i u narednim godinama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back