Fernando dobra je 406-ica ali sa 2.0 HDI 90ks motorom ako si mislio na dizela.
A sto se tice benzinaca jedini koji se meni lepo pokazao u praksi je 1,6 16V 110 ks a sa tim motorom sam prekjuce prodao 307. 406 jos uvek drzi cenu zato sto se dobro pokazao ali ja nekako ne volim Pezo pa to ti je.
Imao sam onog 406 Coupe koji izgleda fenomenalno al nije mi to to a mnogo se lepse osecam u autu koji svi pljujemo tj VW-u.
Kad sam imao nedavno 206 kao iz salona jedan Polo u solidnom stanju ga je sahranio koliko je bolje izolovan,ima bolji menjac,lepse se vozi,vise mesta.Zato sam i uzeo opet Polo racunajuci da ako ga ne prodam da ga ostavim zeni pa nek joj razbijem mit o 206 jer zene balave na taj auto.
Danas su mi se nudila neka kola i medju njima i Golf 1,9TDI Sport Line,BMW 320D,Pasat 1,9TDI karavan crni sa krem kozom i jos par kola ali nijedan nije da kazes-ala je doooobarrrr.
A 406 se ne secam kad sam video na nekom kamionu a kamoli da u tom silnom neimanju jos nadjem dobar za tebe.
Znas koja je verovatnoca da jedan koji se pojavi bude dobar?

Treba pregledati oglase a izbegavati one iz Holandije posto imaju uglavnom vise od 300k km mada za taj motor to nije nista jer moze da predje jako puno.Naime ima jedan C5 u NS koji sad ima preko 700k km i jos nije diran motor.

Mada obicno im na 500k km mora glava ici dole i treba zameniti vodjice ventila,teflone i ostalo a blok je ,za neverovati,obicno na fabrickoj meri. Motor nije neki trkac i prilicno je dosadan ali zato traje.