Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa vidi smeća imaš svugde da kupiš, ali ja ne pričam o smeću, već o tome da su u srbiji marže duplo i više veće nego u eu gde se zna (mnogo više) reda.
ovde na pijacu donose ljudi iz mađarske svega, i koliko oni plate to tamo kad je meni isplativo da to kupim od njih na pijaci nakon što se u to ugradila mađarska prodavnica i oni koji su to prevezli...nemojte pričati koješta, ovo je rupa dno dna. mi ćemo tek za 5 godina prosperiteta dotaći dno života odozdo.

Od nove godine rekose da ce vlada uredbom da ogranici marze na osnovne zivotne namirnice na 10%.
Mozda ti sad iz tog ugla deluje da je njima tamo lepo, odgledaj film "Tezina lanca" Borisa Malagurskog pa ces videti sta nas ceka :)

Od nove godine rekose da ce vlada uredbom da ogranici marze na osnovne zivotne namirnice na 10%.
Mozda ti sad iz tog ugla deluje da je njima tamo lepo, odgledaj film "Tezina lanca" Borisa Malagurskog pa ces videti sta nas ceka :)
i kad izračunaš nove cene sa tom maržom, vidiš da je dosad marža bila ~50%. ko je tu lud posle... imaju veće plate od nas, a hrana i uopšte ono što se kupuje ih manje košta. pritom u mađarskoj veći porez nego ovde.

i kad izračunaš nove cene sa tom maržom, vidiš da je dosad marža bila ~50%. ko je tu lud posle... imaju veće plate od nas, a hrana i uopšte ono što se kupuje ih manje košta. pritom u mađarskoj veći porez nego ovde.
OK, ako ti poznaješ ljude koji žive tamo i da im je dobro. Oni koje ja znam uopšte ne žive dobro, imaju plate do 300 evra i mnogo su nezadovoljni životom koji im je nametnut od pre par godina.

OK, ako ti poznaješ ljude koji žive tamo i da im je dobro. Oni koje ja znam uopšte ne žive dobro, imaju plate do 300 evra i mnogo su nezadovoljni životom koji im je nametnut od pre par godina.
znam. i važi pravilo da ko se školovao i ko hoće, taj će vrv i uspeti. a ko neće, njegov izbor. dok u srbistanu nema garancija po bilo kom pitanju. odavde samo treba ići i ostaviti naci ološ da pljačka samog sebe.

Jedna prijateljica psihijatar, prijatelj koji drži export import firmu, jedan kafandžija, jedna porodica zlatara... to su sve njihove priče, pa ako oni lažu mene i ja lažem tebe. Svi žive u Pešti ili bliže Austriji, ne u pograničnim zonama.
A slažem se da ovde nema garancije nizašta, samo, kad već imaš nešto ovde, bezveze je ići i ponovo sticati isto to negde tamo.

i ja ti kažem da oni s*** jer da je tako loše bili bi ovde a ne tamo.
tako i oni gastarbajteri u beču, aaa kao srbija majka ostala si na drugoj planeti blablabla kosovo.... koga vi bre zaje8avate na 6h ste autom od te srbije, kad ste tolki domoljubi dođite pa jedite g***a s nama, a ne iz austrije da srbujete ko da vas je neko tero da idete i ko da vam neko brani... eee ali standard.

Sig, 90'-tih smo imali kesa a rafovi su nam bili prazni dok sad nemamo kesa ali ima svega.Tako ti je i u Madjarskoj i ti mislis da je njima osvanulo ali sve je to sto vidis uzeto na kredit.
Jesi li skoro bio na njihovim medjugradskim putevima? E pa vidis ja sam bio i rekao da je bolje u Srbiji nego kod njih jer imaju jos gore puteve a vozni park vidis kakav ni kod nas nema tj kola stara po 30 i vise godina.
Ono sto vecina vidi je autoput,veliki gradovi poput Budimpeste i Segedina i trzne centre.
Tako i kod nas prave puteve koji ce zaobilaziti gradove a trznih centara je sve vise.Hrana koju jedemo sa pijaca je takva da je madjari ne kupuju i uglavnom je samo mi koji smo zeljni jeftinog i kupujemo.
Pa sta ti mislis kako su se oni za tako kratko vreme uzdigli a jos u 90'-tim su vozili trabante i wartburge? Kredit i zaduzeni poprilicno.

50% minimum. Recimo, Nutela je u Nemackoj 1.5 evra za 750 gr, a kod nas 6 evra! Kecap Hainz je kod nas 4 puta skuplji itd.

Jeste, idu cak i do 50%... U proseku su od 15 do 30% ali ima i ekstrema.
Daleko smo mi od Madjarske, nas moze EU samo da unisti jos vise.

Ako mislis na krem Mister Chock (valjda se tako pise), to je nemacka marka, tacnije Lidl-ova marka i mogu da kazem da imaju puno prehrambenih proizvoda koji su jeftini, a odlicni. Tegla (staklena) tog krema od 750gr u Grckoj kosta oko 1,5eu, a sto imaju dobre kroasane, isti kao 7 Days, cak je i ambalaza slicna (namerno), a duplo su jeftiniji od doticnih.

hhahahah. pa amonijače oni su okupirali deo kine u 2.sv.r. a što se tiče sje8avanja, neće nas eu sje8ati, mi smo sami sebe davno, i još uvek to radimo i za 95% stanja ovde smo mi krivi niko drugi.
trapist 300din/kg, ementaler 900, žilet mah3 4 noža 800din, 1240g govedine za psa 80din,.. u prodavnici mešovite robe, SVE je jeftinije bar 15%, tehnika pogotovu. džeftiniji je i benzin, gas je isti.
vozni park je mešovit, ima i koja lada riva a ima i normalnih kola. išao sam putem iz kelebije za segedin onaj m55, koji je tu oko kelebije loš i podseća na onaj partizanski put na fruškoj.

Stigla danas jedna Zafira koju mi nude ali vec na slikama sam video da su joj sirene ispucale-mana kod opela i sad kad sam ja uzeo moju sa pravih 142k km svi su mi govorili da sam je preplatio a ovu danas dobijam za 950 eura manje nego moju ali je ova presla 360k km!
Dali moja vredi tih 950 eura vise sto je presla 220k km manje?
Naravno i kad se ta sa 360k km bude usminkala imace mozda 150-200k km na satu i prodavace se za koju stotku jeftinije od ostalih tako da se uzme i to u obzir.:)

Ma oni tasteri na koje stiskas da aktiviras sirenu.Oni su u sklopu sa air bag-om i od znoja ruke i kilometraze ta guma na njima se raspadne i onda da bi to bilo lepo moras da kupis nov air bag.

Ovo gore je ta Zafira koja mi se nudi a ovo dole je moja Zafira pa sad vidite razliku u volanu i zato pitam dali po vama vredi dati vise 950 eura da bi dobili auto sa 220k km manje a istog godista?

Poslednja izmena:
Ma oni tasteri na koje stiskas da aktiviras sirenu.Oni su u sklopu sa air bag-om i od znoja ruke i kilometraze ta guma na njima se raspadne i onda da bi to bilo lepo moras da kupis nov air bag.

Ovo gore je ta Zafira koja mi se nudi a ovo dole je moja Zafira pa sad vidite razliku u volanu i zato pitam dali po vama vredi dati vise 950 eura da bi dobili auto sa 220k km manje a istog godista?

Vredi dati vise para :)
A koliko kosta zamena air baga?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back