Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da,imao sam 75 2.0 CDTI sa BMW motorom i ono sto mogu da kazem je da je motor bio najbolja stvar na tom autu.
Auto je prelep i izgleda najbolje u klasi a pogotovo za te pare.Ima i delova i servisa i skuplji je u nekim stvarima zato sto su originalni delovi ali....
Meni nije legao sto sam ga duze gledao i sedio i palio a i vozio. Jednostavno ne znam zasto a isto to je i kolega govorio a ja mu nisam verovao.
Jos jedan minus je izuzetno nizak prednji kraj tako da se mora dobro paziti na ivicnjake i ostale prepreke.

Pozdrav svima...
Sta mislite o Fiat Grande Puntu? Gledao sam po sajtovima za prodaju polovnjaka i video da moze da se probere po neki primerak za 4500-5000evra (toliki mi je budzet), 2006-2007god. Auto mi se svidja vizuelno, ima 1.3 multijet dizel motor (koji gledam da kupim jer je odlican za moje potrebe a i mislim da je jako dobar i pouzdan motor).
Da li je to dobra investicija ili da gledam neki bolji auto (jaci motor) ali da bude stariji? Naravno, bitni kriterijumi su ekonomicna voznja i sto manja registracija. :)
Svaki savet i pomoc je dobrodosla :hvala:
Hvala unapred...

Za te pare mozes da uzmes samo sa 3 vrata a da bude dobar jer sa 5 sam ja prodao pa posle plakao sto sam ga dao za 5000 jer sam hteo da uzmem neki u boji (moj je bio beli).
Kod nas se dobro kotira i ljudi ne shvataju zasto je tako skup jer ga porede sa obicnim Puntom a auto je odlican a pogotovo sa 1,3 dizel motorom i iskljucivo od 75 ks koji nema plivajuci zamajac i FAP filter.
Moja preporuka za auto jer sam ga imao i vozio ,ne dugo,ali sasvim dovoljno da se zaljubim u njega.:heart::)

Pozdrav ljudi.Sta Vi milsite?Sta je po Vama bolje za kupovinu?
Renault Megane Coupe ili Kia pro ceed-full oprema za obadva auta.
Francuz ili Korejac?
Cene su tu negde pa me interesuje ako neko od Vas ima reno ili kiu,molim da podeli utiske,znacilo bi mi!
Hvala.
o meganu ne znam da ti kažem ništa, osim da mi je plastičan unutra, gledao ih 2008 sam kada sam ja kupovao proceed, i on je bio u opticaju.

Proceed:
+

• Garancija od 7god koja stvarno pokriva sve i svašta, nema laži i prevare kao garancija je 7god ali samo na šraf koji drži far. Normalna je garancija, ja sam je već koristio za kojekakve sitnice, za koje bih drugde platio. Npr krajeve spona koji se razje8u od loših puteva, menjaju džabe. Imaš i obezbeđenu besplatnu šlep službu u evropi u slučaju kvara napolju, što mnogo znači kad se putuje.
  • Izgled koji ne ostavlja ravnodušnim, malo je doduše smorio jer otkad sam je ja uzeo svi je imaju, dok megan još nije toliko rasprostranjen.
  • Uzmi 1.6 motor , 1.4 zaboravi. Čuo sam sve najbolje o 1.6 dizelu sad ga daju sa 128ks ako se ne varam, troši smešno a ide ko blesav. Ako ćeš benzinca, opet 1.6 uzimaj.
  • Dobar kvalitet unutrašnjosti, npr dosta bolji nego na novoj staroj astri classic, ili čak i hyundai i30 koji je klon kie.
  • Generalno dobra opremljenost auta
  • Nije preterano nizak napred iako izgleda kao da jeste, neće zakačiti svaki ivičnjak.

-

• Ono što ja stavljam kao minus jeste udobnost. Kia nije neudobna, ali je tvrda i spuštena. Proceed je niži od ceeda, i tvrđi. Naši putevi znaš i sam kakvi su, i to realno nije udobna kombinacija. Kada ga voziš po savršenom putu koji je kao staklo, ona se vlada perfektno. Koliko puta mi je auto poskočio u krivini pošto je tvrd a loš put sa grbama. Drži u krivini kao voz na šinama i kad brzo ideš, i onda naidješ na veću džombu i samo ti poleti auto bočno... Ne znam kakav je megane po tom pitanju, nisam ga vozio. Imao sam megan 2001 taj je bio pojam udobnosti po svim parametrima, kasniji megani su već tvrđi od njega.
  • Generalno mana kupea su velika vrata, na Kiji su jako dugačka. Ona mogu da se otvore pod uglom od 90 stepeni što nisam nigde još video, ali... Tolika vrata su zapravo izuzetno velik problem. Današnje ulice i parkinzi kao da se prave za barbike. Sve je jako tesno, kia ima visoke bokove i debela vrata i već ti je preglednost smanjena prilikom takvih manevrisanja (moj proceed 2008 ima veće retrovizore nego ovi kasniji, smanjeni su jer su opstruisali pogled na put) i kada se konačno i parkiraš, otvoriš vrata 20cm i kraj. moraš da vučeš sedište skroz nazad, kako bi mogao da izađeš jer tamo gde ti sediš vrata jedva da su se i pomerila od auta. I onda izlaziš nekako unazad i ukoso. Tako da preporučio bih ti da dobro razmisliš o kupovini kupea, jer jeste da kul izgledaju, ali ovde kod nas zbog toga imaš samo više problema. Skroz mi je ivica vrata iščukana od drugih kola i zidova. Puko sam o beton pre neki dan s njima.
  • Malo prevelik prečnik zaokreta, po svim časopisima piše da je normalan kao i kod drugih kola, ali ja u vožnji primećujem da sa njom ipak treba hvatati ajnšlag za parkiranje, dok sa starim meganom nisam morao a on karavan.

Pitaj ako te još nešto konkretno zanima, po meni je najbolja stvar ta tolika garancija jer zbog nje ne razmišljam i osećam se sigurno finansijski.

Za te pare mozes da uzmes samo sa 3 vrata a da bude dobar jer sa 5 sam ja prodao pa posle plakao sto sam ga dao za 5000 jer sam hteo da uzmem neki u boji (moj je bio beli).
Kod nas se dobro kotira i ljudi ne shvataju zasto je tako skup jer ga porede sa obicnim Puntom a auto je odlican a pogotovo sa 1,3 dizel motorom i iskljucivo od 75 ks koji nema plivajuci zamajac i FAP filter.
Moja preporuka za auto jer sam ga imao i vozio ,ne dugo,ali sasvim dovoljno da se zaljubim u njega.:heart::)
Hvala Dule na odgovoru. Meni ustvari i odgovara auto sa troja vrata (jos sam samac ;)) a i naravno lepsi je bre brate nego sa 5 vrata, a i cvrsci :D
Nego imam jos neka pitanja ako ti nije tesko da odgovoris, posto sam zakljucio na osnovu citanja ove i nekih drugih tema da se razumes u polovnjake. Naravno, neka se ukljuce i ostali koji znaju nesto na ovu temu.
Na forumima se zale upravo na te bele autice iz inostranstva (ne samo za Punta nego generalno za sve marke i modele) jer su valjda bili u VAN kategoriji ili korisceni kao sluzbeni automobili. Kako najlakse ja mogu da prepoznam da li je auto bio VAN? Na sta bi jos trebalo da se fokusiram kad gledam auto, tj. koje mane da mu trazim? Koju bi mi jos alternativu preporucio (koji drugi model auta)?

Hvala Dule na odgovoru. Meni ustvari i odgovara auto sa troja vrata (jos sam samac ;)) a i naravno lepsi je bre brate nego sa 5 vrata, a i cvrsci :D
Nego imam jos neka pitanja ako ti nije tesko da odgovoris, posto sam zakljucio na osnovu citanja ove i nekih drugih tema da se razumes u polovnjake. Naravno, neka se ukljuce i ostali koji znaju nesto na ovu temu.
Na forumima se zale upravo na te bele autice iz inostranstva (ne samo za Punta nego generalno za sve marke i modele) jer su valjda bili u VAN kategoriji ili korisceni kao sluzbeni automobili. Kako najlakse ja mogu da prepoznam da li je auto bio VAN? Na sta bi jos trebalo da se fokusiram kad gledam auto, tj. koje mane da mu trazim? Koju bi mi jos alternativu preporucio (koji drugi model auta)?

NIsu samo beli automobili bili VAN-ovi, ima ih i u metalik boji i sa 5 vrata.

Iz licnog iskustva i dobre namere mislim da je najbolji izbor Punto<1.2ili 1.9jtd>. Mala potrosnja(1.2 do 7l po gradu)nije nesto ni brz(zbog klinca) , moze se naci do 2000e i sa klimom.Za odrzavanje nije skup,a nece se ni decko postideti medju drustvom jer je jos uvek aktuelan i lako se sutradan proda! Inace 1.9jtd je izuzetno startan i brz(oko 180km/h},trosi 5l,moze da posluzi i za dalje,samo je skuplji za pdrzavanje. Ili korsa u sv. slucaju,za te pare ima 99.-00god odlican auto

Hej društvo...

Jel zna neko od Novosađana kako se zove onaj majstor u Petrovaradinu što radi auspuhe? (svi ga fale, svi ga cene)
Pregoreo mi prednji lonac, pa čogrlja...

Inače, sipao sam u BGu na jednoj pumpi premium gorivo sa 98 oktana... Da li je moguće da auto troši dosta manje zbog 3 oktana više?!

auspuh servis Toma možda? nisam siguran dal ima jošte neki...
Moguće je da troši manje, al ne dosta manje. u SAT+ su merili performanse sa jednim i sa drugim, i sa đubretom bmb95.
na đubretu je od deklarisanih 120ks imao oko 118 i slabiji obrtni moment,
na evropremijumu 95 je bio skoro identičan kao deklarisan,
na 98ici je imao veći obrtni moment, a snaga tu negde malo iznad.
Tako da verovatno zbog više Nm možeš smanjiti potrošnju, malo.

Nije mi jasno zbog čega dolazi do te pozitivne razlike između 95 i 98 jer po nekoj mojoj logici 98 ne bi smeo da se sipa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back