Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Je l istina da je Rover 400 djubre? Auto izgleda lepo, a i cena je vise nego pristojna za to godiste, ali citam sve najgore o njemu. Kazu motor se cesto pregreva, pa mu cesto strada dihtung, kad je hladan lose radi, menjac je krs, zna da se raspadne itd.

Auto kao auto je ok,ali mehanika je očajna,roverovi motori ništa ne valjaju,tek kad su ugradjivali BMWove motore onda su nešto vredeli.

zamolio bih sve koji su imali iskustva ili se razumeju u ova dva modela da mi kazu svoje misljenje i daju savet sta je bolje ( pametnije ) da kupim- radi s o polu 1.4 tdi 69ks i grande puntu 1.3 mjet 75ks i 90 ks ,oba automobila imaju 5 vrata. 2006-to ili 2007-mo ,godiste su . posebno bih zamolio Duleta da kaze svoje misljenje posto sam iz pracenja foruma zakljucio da je prilicno upucen u razlicite modele automobila i dosta je realan sto je podjednako vazno.unapred hvala

zamolio bih sve koji su imali iskustva ili se razumeju u ova dva modela da mi kazu svoje misljenje i daju savet sta je bolje ( pametnije ) da kupim- radi s o polu 1.4 tdi 69ks i grande puntu 1.3 mjet 75ks i 90 ks ,oba automobila imaju 5 vrata. 2006-to ili 2007-mo ,godiste su . posebno bih zamolio Duleta da kaze svoje misljenje posto sam iz pracenja foruma zakljucio da je prilicno upucen u razlicite modele automobila i dosta je realan sto je podjednako vazno.unapred hvala

Grande Punto. To ce ti i Dule reci. Veci je od Pola, lepsi, motor ima lanac, nema plivajuci zamajac, e sad za tdi ne znam kako stoji po tom pitanju, ali mislim da Dule zna :D

Moj glas za Grande Punta nije neopravdan jer ima nizu cenu u startu a onda na red dolazi motor koji je proglasen motorom godine i ima 4 cilindra za razliku od 3 cilindra kod pola. Druga stvar je sto ima lanac a verzija sa 75 ks nema ni plivajuci zamajac kao ni fap filter.
Onaj sa 90 ks je primamljiviji ali bolje ga ne uzimaj a ako ti fali snage za 100 eura se cipuje ovaj od 75 ks i ode na 100 ks.:D
Ja sam ga vozio nekih 4000 km i odusevljavao sam se voznim karakteristikama jer ipak je to mali dizel motor a potrosnja je smesna jer ne prelazi 5,5L dok Polo u gradskoj voznji trosi sigurno izmedju 7-8L.To sa sigurnoscu kazem jer sam imao Cordobu 1,4 TDI 2005 koja u gradu nije isla ispod 8L.Kasnije sam na forumu procitao da se mnogi vlasnici tog motora zale na potrosnju.
Nadam se da sam objasnio sta te je zanimalo.
A inace jutros sam potvrdio TT.:D

Dugo sam se pitao zasto su kod nas jako jeftini ovi francuzi i italijani nekih 6 godina starosti u proseku i dobih odgovor da je razlog za to redovan servis na nekih 150.000 km koji obicno kosta od 1000 do cak 2000 evra za pojedine modele plusza mnoge menjaju stvari kao sto su plivajuci zamajac ili kvacilo i onda ljud na zapadu posto nece da investiraju u to prodaju te automobile za male pare.

Samo za ruke majstori tamo uzimaju od 1000 i vise evra dok u Srbiji se ta intervencija ne placa nigde preko 50 evra.

Tu pricu mi je potvrdio i jedan prijatelj iz Nemacke koji je vozio u to vreme Audi A8 i u Nemackoj su mu trazili 2300 evra za neki deo elektronike sto je otkazao da mu srede. Onda je on dosao u Srbiju i sve to platio 200 evra.

I tako ovi nasi trgovci prakticno uglavnom kupuju te automobile odrade im servis i stave ih u prodaju .

Najbolja kupovina su automobili od 4 do 10 godina starosti.

Upravo iz ovog razloga.

Eto na primer da uzmemo Mercedes S klasa nov kosta 70.000 evra dok se polovna kod nas moze kupiti stara 9 godina za 9.000 evra

20 godina stara S klasa kosta 4-5000 evra .

hvala puno !!! estetski su mi tu negde ,tako da ce presuditi ekonomski momenat....Dule ako imas ili mozes da nabavis u skorije vreme(desetak dana) nekog u dobrom stanju (grande punto 1.3 mjet 75ks, 5 vrata ) do 5500 jura ,zainteresovan sam ozbiljno...pogledao sam par komada po placevima i od vlasnika u BG i prilicno su urnisani, pogledao sam i nekoliko pola 1.4 tdi i u boljem su stanju ali tesko da mogu da se kupe ispod 6000 iako niko zivi nista ne prodaje...samo da nije beli ,iako mu ta boja ok stoji,ne volim je bas previse pogotovo na malim kolima ,pozz

Nemam! Ja sam mog 2006 sa 5 vrata prodao za 5000 u beloj boji i sad ne mogu da ga nadjem za te pare!:dash:
A prodavao sam ga 3 meseca i zaista je bio u lepom stanju al sta ces uvek ja nesto izmisljam.:sad2:
Imam Corsu sa tim motorom i 5 vrata 2004 a dajem je ispod 4000 eura.:D
Imam priliku da kupim beli Grande Punto ali koji je bio van 2007 i koji bi trebalo da je u lepom stanju a cena kompletiranog sa sedistima i carinjenog kao putnicki auto(ne mora da se radi atest) bi bila 4500.
A sto se tice bele boje na Grande Puntu stoji extra i lepsi je od mnogih u metalik boji a jos je i plus sto si uocljiv u saobracaju i svi te vide + sto se bela boja manje prlja od tamnijih boja i u vrucinama manje se zagreva kabina pa se ne sprzis kad udjes u auto koji je bio na suncu.:)

Dugo sam se pitao zasto su kod nas jako jeftini ovi francuzi i italijani nekih 6 godina starosti u proseku i dobih odgovor da je razlog za to redovan servis na nekih 150.000 km koji obicno kosta od 1000 do cak 2000 evra za pojedine modele plusza mnoge menjaju stvari kao sto su plivajuci zamajac ili kvacilo i onda ljud na zapadu posto nece da investiraju u to prodaju te automobile za male pare.

Samo za ruke majstori tamo uzimaju od 1000 i vise evra dok u Srbiji se ta intervencija ne placa nigde preko 50 evra.

Tu pricu mi je potvrdio i jedan prijatelj iz Nemacke koji je vozio u to vreme Audi A8 i u Nemackoj su mu trazili 2300 evra za neki deo elektronike sto je otkazao da mu srede. Onda je on dosao u Srbiju i sve to platio 200 evra.

I tako ovi nasi trgovci prakticno uglavnom kupuju te automobile odrade im servis i stave ih u prodaju .

Najbolja kupovina su automobili od 4 do 10 godina starosti.

Upravo iz ovog razloga.

Eto na primer da uzmemo Mercedes S klasa nov kosta 70.000 evra dok se polovna kod nas moze kupiti stara 9 godina za 9.000 evra

20 godina stara S klasa kosta 4-5000 evra .

Jel znas koji je najmanji motor u S klasi, koliko kostaju delovi? A onaj ko ima para to da odrzava sigurno nece kupiti S-a starog 10 god.

ne svidja mi se linija te korse ,iako ti je cena vise nego korektna a verujem da ti je i auto dobar,posto sam primetio da te hvale na vise foruma a nikad nisam cuo-procitao nekoga da se zali na auto koji si mu prodao,a los glas se 10 puta vise cuje nego dobar...bezim i od tih ex-vanova bez obzira kakav je ,jer auto nije dzabe bio kupljen da se vozi kao van,pogotovo preko,mozda gresim ali to je neka moja logika....meni nije problem da platim auto 5500 evra, samo da ne gubim vise vreme slusajuci smesne price raznih kvazi prodavaca,a kad dodjem tamo place mi se kad vidim auto uzivo,pogovo sto imam ortaka-majstora koji nikad nije pogresio kad je pregledao nekome kola.....zadnji grande koji je pogledao juce, provalio je sa 20 metara da je ofarban ceo a 2007-mo je godiste od porodicnog coveka i placen je na placu prosle godine 6500 evra..... ili lik iz kule koji isti grande prodaje vec 5 meseci na jednom sajtu za 7200 a od skora paralelno na drugom za 6450,sta reci......hvala ti puno na pomoci ,zao mi je sto nemas nekog crnog ili sivog metalik,to su mi favoriti,a kakav je vec tu nemam problem jer je za to zaduzen majstor...mada mi se cini da bi od tebe mogao da kupim i na nevidjeno,jer ces i sutra opet biti tu......pozdrav

Moj glas za Grande Punta nije neopravdan jer ima nizu cenu u startu a onda na red dolazi motor koji je proglasen motorom godine i ima 4 cilindra za razliku od 3 cilindra kod pola. Druga stvar je sto ima lanac a verzija sa 75 ks nema ni plivajuci zamajac kao ni fap filter.
Onaj sa 90 ks je primamljiviji ali bolje ga ne uzimaj a ako ti fali snage za 100 eura se cipuje ovaj od 75 ks i ode na 100 ks.:D
Ja sam ga vozio nekih 4000 km i odusevljavao sam se voznim karakteristikama jer ipak je to mali dizel motor a potrosnja je smesna jer ne prelazi 5,5L dok Polo u gradskoj voznji trosi sigurno izmedju 7-8L.To sa sigurnoscu kazem jer sam imao Cordobu 1,4 TDI 2005 koja u gradu nije isla ispod 8L.Kasnije sam na forumu procitao da se mnogi vlasnici tog motora zale na potrosnju.
Nadam se da sam objasnio sta te je zanimalo.
A inace jutros sam potvrdio TT.:D

Vidis za 40 godina, Dule:"Juce sam potvrdio Granturisma u Cabriolet verziji"
Amonijak: "Cekaj Dule da zavrsim faks pa da se zaposlim" :mrgreen:

to su igračke...
opet sam video onaj crni nissan GT-R kod studentskog doma... točkovi 20 cola... crn...
na mobile de koštaju oko 80.000€ majku im... 485 i 500ks...

Videh ga i ja danas, je l' ima tablice GT isto? Nisam videla cifre, samo da su slova na tabli GT, crni skroz, bahato ga vozi poprilicno, sece raskrsnice, gura se, tulira... Mislim ko bi mu odoleo...
Garant je student neki, isao je Bulevarom Oslobodjenja ka fakultetima, neki tatin sincic :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back