Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dule, jel imas ideju kolika je potrosnja goriva tog motora po gradu?

U italijanskoj saobracajnoj pise da u gradu trosi 8,8L sto znaci oko 9L dok na otvorenom pise 5,5L. Ne moze manje sve i da hoces jer 1,2 motori trose u gradskoj voznji 7,5-8,5L a ko vadi prosecnu potrosnju iz mesovite voznje nije realan.
Tako je meni bivsi kolega govorio kako mu Corado G60 ne prelazi u gradskoj voznji 10L a ja sam pitao par vlasnika takvog auta i dobio odgovor i do 17L.
Kako onda ovom trosi 10 da mi je samo znati.
Secam se jednom jedne izreke starijeg drugara koji sad ima preko 55 godina-"Nije bitno koliko auto trosi jer je bitno da upali i da te odveze tamo gde treba!"
Doduse,to je rekao davno tj. pre nekih 13 godina ali u principu je u pravu jer u standardnim kolima tj veliko serijskim je svima vrlo slicna potrosnja-litar gore dole a za tu litru niko nece propasti sa nasih prosecnih 10k km.

Hvala, ali ispade da necu trenutno moci da kupim noviju Hondu, a da bude dobra, falice mi para. Zato ipak gledam i neke druge, da probam da kupim nesto u sto boljem stanju. Ali, naredni put nece biti kompromisa :)
navikni se na to da puno toga neće biti kako si navikao... dosta je promenjeno u industriji zbog onih reči tipa kastomr, menadžment, profit, marketing...i ostalih koje obožavam...

a to je da sad auto ako nema 150ks nije živahan da ga ebeš. i taj od 150 jeste al kad si sam u njemu. kad je pun onda je tek prihvatljiv. nekada kad imaš 100ks to je bila aždaja, kida asfalt. imao komšija pežo 309 1.6 benzinac sa valjda 115ks, mislim da je baš to bio onaj SRi. to išlo ko blesavo. moj eskort 1990, 1.6i 105ks ta iidi bre, zver.
danas da bi nekoga obišao moraš na 5000rpm u II brzinu - osim ako nemaš bar 150ks

Poslednja izmena:
Hvala, ali ispade da necu trenutno moci da kupim noviju Hondu, a da bude dobra, falice mi para. Zato ipak gledam i neke druge, da probam da kupim nesto u sto boljem stanju. Ali, naredni put nece biti kompromisa :)

Nadji nesto ekonomicno pre svega i kvalitetno koliko to materijalne mogucnosti dozvoljavaju, sa sto manjom potrosnjom i sto jeftinijim servisom, kako bi mogao da ustedis za pravu masinu, odnosno Hondu u nekom skorijem periodu :)

navikni se na to da puno toga neće biti kako si navikao... dosta je promenjeno u industriji zbog onih reči tipa kastomr, menadžment, profit, marketing...i ostalih koje obožavam...

a to je da sad auto ako nema 150ks nije živahan da ga ebeš. i taj od 150 jeste al kad si sam u njemu. kad je pun onda je tek prihvatljiv. nekada kad imaš 100ks to je bila aždaja, kida asfalt. imao komšija pežo 309 1.6 benzinac sa valjda 115ks, mislim da je baš to bio onaj SRi. to išlo ko blesavo. moj eskort 1990, 1.6i 105ks ta iidi bre, zver.
danas da bi nekoga obišao moraš na 5000rpm u II brzinu - osim ako nemaš bar 150ks

automobili su postali dosta tezi ;)

Nadji nesto ekonomicno pre svega i kvalitetno koliko to materijalne mogucnosti dozvoljavaju, sa sto manjom potrosnjom i sto jeftinijim servisom, kako bi mogao da ustedis za pravu masinu, odnosno Hondu u nekom skorijem periodu :)

Iskreno, ja sam mislio da Je to mozda Ibiza, ali me iznenadjuje potrosnja u gradu od 9l supera. Mislim da je to previse za takav motor. Pa, Civic Istog godista sa 1.6 motorom i 110ks trosi oko 8- 8,5l, zavisi koliko se trudis, jel te. A isti taj Civic sa 1.4 motorom i 90ks trosi jos manje, a ipak je klasa iznad Ibize i veci je i brzi. Ipak, ova sto sam je video je 2004. god., a ja sam sluzbeno u Nisu sutra i otici cu da je vidim.

Ibiza za koju sam pricao je 2003 sa automatskom klimom i alu felnama sa extra gumama i ne daju mi je ispod 4000 tako da je ta u Nisu jeftina a zasto to ces i sam da vidis.
Danas sam isao da gledam kola od mog uvoznika i ne bi verovali kakve krseve je dovezao!!!:dash:
Jednom crkla turbina a plus sav izderan,drugom pukao blok motora,treci sav se oljustio,pa malo izudarani,volani celavi ..... Ma groblja od kola i to ce neko na kraju da kupi jer je dobra cena.Ja tu sebe nisam video pa nisam ni jedan kupio.Uzas.
Sad sam pricao sa drugim uvoznikom koji dovozi korektna kola ali treba Golfa 2003 5 vrata sa 6 brzina da platim 5200 sto znaci da ispod 5500 ne mogu da ga dam. Tu se vidi koliko sta kosta kad valja.
U poslednje vreme je postalo popularno da se uzimaju kola sa neispravnim motorom i da se u carinskim papirima zavodi da je korozirao broj motora da ukoliko je velika havarija moze da se ubaci stranac bez carinjenja a onda da se ukucava PUS broj.A takva kola su preko dzabe jer npr. sad je uzeta Astra H sa neispravnim motorom za 2000 eura preko.Pogledajte oglese pa cete da vidite da je to nemoguca cifra ali neko ce srecno da je kupi za neke pare a njoj kompletno promenjen motor i ko na sta jos.

Poslednja izmena:
Ibiza za koju sam pricao je 2003 sa automatskom klimom i alu felnama sa extra gumama i ne daju mi je ispod 4000 tako da je ta u Nisu jeftina a zasto to ces i sam da vidis.
Danas sam isao da gledam kola od mog uvoznika i ne bi verovali kakve krseve je dovezao!!!:dash:
Jednom crkla turbina a plus sav izderan,drugom pukao blok motora,treci sav se oljustio,pa malo izudarani,volani celavi ..... Ma groblja od kola i to ce neko na kraju da kupi jer je dobra cena.Ja tu sebe nisam video pa nisam ni jedan kupio.Uzas.
Sad sam pricao sa drugim uvoznikom koji dovozi korektna kola ali treba Golfa 2003 5 vrata sa 6 brzina da platim 5200 sto znaci da ispod 5500 ne mogu da ga dam. Tu se vidi koliko sta kosta kad valja.
U poslednje vreme je postalo popularno da se uzimaju kola sa neispravnim motorom i da se u carinskim papirima zavodi da je korozirao broj motora da ukoliko je velika havarija moze da se ubaci stranac bez carinjenja a onda da se ukucava PUS broj.A takva kola su preko dzabe jer npr. sad je uzeta Astra H sa neispravnim motorom za 2000 eura preko.Pogledajte oglese pa cete da vidite da je to nemoguca cifra ali neko ce srecno da je kupi za neke pare a njoj kompletno promenjen motor i ko na sta jos.

Gledao sam i ja cene pretezno na italijanskim sajtovima, ovo sto dolazi kod nas, a sto je ekstremno jeftino, uglavnom se ne vidja na oglasima, znaci da je sastavljano od vise njih, a farba perfektna nigde ni jedne tackice, kao da ni jedan kamencic nije udario u auto za tih "150.000" koliko su "presla".

Svajcarci bi trebalo korektni da budu, poprilicno su picajzle a i putevi su im vrhunski.
pa da, ali teorijski
a praktično u Švajcarskoj živi i milion Turaka ... Šiptara... itd
drugi problem je što su tamo cene jake pa i kataloška vrednost. što me navodi na misao da je ova cena sumnjiva tj da sa kolima nije sve u redu.
plus ne sviđa mi se izgleda volana i ručice menjača.

Da, svi smo ovde naucili da je nemacki katalog "skuplji" od italijanskog :), i zvao sam coveka koji prodaje, on tvrdi da je auto bez greske (naravno), da je limarijski besprekoran, da nema ni ogrebotina - e, tu sam vec posumnjao da nesto ne valja, gde si video 9 god. star auto da nema ni jedne ogrebotine, ja nisam. Dobro, nije rekao da bas ni jedna jedina ne postoji...kaze jos da je uradjen veliki servis, da ima servisnu iz CH i da je bez ikakvih nedostataka. Ne znam da li da odem da ga vidim. A sto ti se ne svidjaju volan i menjac? Mislim, jesi primetio nesto sumnjivo u vezi istih, ili ti se jednostavno ne svidjaju, nisam razumeo?

Mislim, jesi primetio nesto sumnjivo u vezi istih, ili ti se jednostavno ne svidjaju, nisam razumeo?
deluju mi pohabano a i ona guma ispod ručice menjača mi deluje "sumnjivo".
kako god ništa ne vredi priča dok se ne vidi auto.
već si imao hondu pa ti je lakše da utvrdiš razlike.
normalno je da je auto kod trgovca:
generalno opran
namirisan
ispoliran lak
ispolirani farovi
namazane gume
promenjene patosnice
skinute nalepnice
ali je teže srediti
havarije
motorni prostor
auspuh
trap
mada čitajući šta pišeš po forumu, uopšte ne sumnjam da ćeš biti detaljan :D

U, ja sam picajzla za te stvari, ali ipak, nisam bas imao mngo iskustva sa preprodavcima, sad prvi put kupujem auto sa placa, tako da, takodje, ne sumnjam da ce prodavac znati vise nacina skrivanja tragova svega i svacega od mene.

I u pravu si, dok se ne vidi uzivo, nista od price. Mozda su slike slikane kad je auto bio nov ili u jednom komadu :)

Dule je pre par dana isao da mi vidi jednu Hondu u NS i imao je i sta da vidi. Cak mi je i poslao slike nedostataka i stvarno je svasta otkrio, ali takojde mi je rekao da zna lika koji je prodavao auto i da nije ni sumnjao da ce biti krsh :) Ali, ova u BG mi ipak dosta bolje izgleda, bar na slikama.

Dule, hvala jos jednom na strucnoj asistenciji :)

Sad mi je jedna sitnica upala u oko: brisac zadnjeg stakla stoji previse podignuto, obicno je u skoro vodoravnom polozaju:

9ed0612fa07d-640x480.jpg

evo kako treba, pa cak i nize:

5e8bab16b8f5-640x480.jpg

Ne bih Jazz, verovali ili ne, skuplji su delovi za njega nego za Civic, iako je niza kategorija vozila. I civic 1.6 ide mnogo bolje :). Da mi je potrosnja presudna, onda bi Jazz bio prvi na spisku, stvarno je ekonomican auto, a ide pristojno. U svakom slucaju bolje nego Ibiza 1.4, a trosi znacajno manje.

Sve sam ja to davno izvagao, zato Jazz nije opcija od pocetka. Jedini koga bi ja kupio je 1.5 vtec sa 120ks, e to je Jazz koji bi mi prijao, ali su oni u Evropi pravi raritet.

dođoh sad kući... u 6 jutros sam isplovio za BG. sve u svemu ispod 11 mostova sam prošao i prešao oko 100km... jeli u čardi ispod pančevačkog mosta koja zaboravih kako se zove.
U Banovcima smo pristali da ukrcamo još jednog čoveka, i dok sam odsukavao pramac broda, buć... brboć brboć boć vidim ovo na dnu, 30cm vode, kako šalje mehuriće gore http://it4life.blog.rs/gallery/12218/samsung-inno8-phone.jpg
prijatelj ga izvadi dole iz mulja... jedno 3min je ronio... moraću ga rastavljati u parčad zbog peska

Koji si ti lik,pa odsrafis ga,svuces,kakav li je vec sistem i namjestis nazad u polozaj koji hoces.

Cas posla, znam, ali zasto je u takvom polozaju na uatu koji je nalickan za prodaju? Mozda su mislili da tako i treba da stoji. A da odem ja ipak da vidim taj Civic? Nekako mi se cini kao sredina izmedju cene i stanja vozila. Bar ovako sa slika...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back