Preporucite nam klasik :)

Camille1937-Still1.jpg

Camille (1936)
omiljeni film Grete Garbo

772.jpg

Poslednja izmena:
" Z,"
Soylent green,
Ben Hur,(гледам још увек понекад само трку колима)
Зорба(уосталом сви филмови са Антони Квином),
Amores perros(Emilio Echevarria-чуди ме што овај човек великог талента прави тако мало филмова),
Zanzibar oder der letzte Grund-оба издања из 1950-их и 1970-их-(новији мало дужи,савременије обрађен),
Др.Живаго-најбоља споредна улога Клауса Кинског,
Побуна на броду "Боунти"-гледах три различите верзије/режије, глумце,сви одлични,можда ипак са М. Брандом-новији-најбољи

Ставио сам неке наслове филмова према језику на ком сам гледао а није ми познат превод на Србски.

kad god vidim Dzimija, Keri Granta, Klifta, Peka, Bogart ($!"£$!%$£%$^) i ostale srednjovjekovne ebace padne mi na pamet da uradim neku psiholosku studiju kako su ti likovi prolazili 'u siroke mase'. Em su bili u vecini slucajeva ruznjikavi, ne pretjerano harizmaticni a jos su im pod stare dane znali uvaliti neku tadasnju super-zgodnu tetu, sta god snimali

Aj idi gledaj prvo njihove filmove, pa onda da pricamo.

Cagney je ok, a White Heat je odlican film, cak sam ga i preporucivao ovde.
Gledao vecinu njihovih filmova ako se nije dalo razumeti u mom postu nekima, sarkazam i slicno.
Nego od navedenih glumaca volim Bogarta u Blago Sijear Madre, Dzimi Stjuarta u malo vise naslova, Vertigo, Shop around the corner...
Keri Granta dozivljam pre kao dobrog zabavljaca nego ozbiljnog dramskog glumca, Klift mi je cesto delovao pogubljeno i kao takav
mozda najbolje odglumeo kao epizodista u Sudjenje u Nirnbergu, Pek je od svih pomenutih bio najdrveniji i ponekad bi kao takav potrefio
ulogu poput Ubiti pticu rugalicu ili The Big country... itd.

Gledao vecinu njihovih filmova ako se nije dalo razumeti u mom postu nekima, sarkazam i slicno.
Nego od navedenih glumaca volim Bogarta u Blago Sijear Madre, Dzimi Stjuarta u malo vise naslova, Vertigo, Shop around the corner...
Keri Granta dozivljam pre kao dobrog zabavljaca nego ozbiljnog dramskog glumca, Klift mi je cesto delovao pogubljeno i kao takav
mozda najbolje odglumeo kao epizodista u Sudjenje u Nirnbergu, Pek je od svih pomenutih bio najdrveniji i ponekad bi kao takav potrefio
ulogu poput Ubiti pticu rugalicu ili The Big country... itd.

Grant je odličan komičar. To je jako teško, verovatno teže od drame.

Pa dobro... neko je isto rekao za Kuma da je dosadni mafijaski film i da ga svi vole zato sto hoce da budu mafijasi, tako da i ti isto mozes da kazes da je drveni Pek ponekad znao da ubode nesto pametno, a ovi ostali su imali po 1-2 dobra filma i to je to. Svako ima svoje misljenje i svoje dupe.

Pa dobro... neko je isto rekao za Kuma da je dosadni mafijaski film i da ga svi vole zato sto hoce da budu mafijasi, tako da i ti isto mozes da kazes da je drveni Pek ponekad znao da ubode nesto pametno, a ovi ostali su imali po 1-2 dobra filma i to je to. Svako ima svoje misljenje i svoje dupe.
Vidim opet nisi razumeo post,
gledao sam vise njihovih filmova od tebe sigurno,
naveo sam gde mi se svidjaju, ne par kako ti kazes,
da li ti je sada malo jasnije o cemu pricam?
A za Peka nisam rekao nista novo sto u vreme njegovog rada nije govorilo dosta njih ako ti to nije poznato.

Back