Preporucite nam klasik :)

Vidim opet nisi razumeo post,
gledao sam vise njihovih filmova od tebe sigurno,
naveo sam gde mi se svidjaju, ne par kako ti kazes,
da li ti je sada malo jasnije o cemu pricam?
A za Peka nisam rekao nista novo sto u vreme njegovog rada nije govorilo dosta njih ako ti to nije poznato.

Ma jasno je meni, nego si se ti upleo u te gluposti koje si nabaljezgao, pri tome pokusavajuci da se predstavis kao vrsni poznavalac njihovih filmografija, a u startu si se sjebo kad si ih uporedio sa Rivsom. Tvoje licne impresije pojedinim ostvarenjima koja su ti se svidela svakako nisu merilo njihove harizme i glumackog umeca.

Ma jasno je meni, nego si se ti upleo u te gluposti koje si nabaljezgao, pri tome pokusavajuci da se predstavis kao vrsni poznavalac njihovih filmografija, a u startu si se sjebo kad si ih uporedio sa Rivsom. Tvoje licne impresije pojedinim ostvarenjima koja su ti se svidela svakako nisu merilo njihove harizme i glumackog umeca.
Jbt. ti i dalje ne razumes pojam sarkazma,
moje uporedjivanje njih sa Rivsom nije bio odraz mog misljenja o njima
vec stava koji vecina ostalih nepoznavalaca njihovog dela ima,
znaci nasalio sam se na tu temu, a dobar deo njih cenim i naveo sam u kojim ulogama.
Da li jos moram da pisem ili si konacno razumeo?

Pa cekaj sad... jel ih smatras harizmaticnim ili drvenim poput Rivsa, jel to tvoj stav ili stav ostalih nepoznavalaca? I ako su ti ostali nepoznavaoci, da li to znaci da si i ti nepoznavaoc njihovog dela? A kako mozes biti nepoznavaoc, ako si gledao toliko njihovih filmova?

:think::lol:

Ako postoji neko ko nije gledao:

psycho.jpg

Anthony Perkins fantastican! :lol:

Da, ti si već drugi čovek koji kaže da je tema nepotrebna, ali meni se sviđa - jer zapravo ne postoji tema o starijim filmovima - postoji tema top20, ali tu se uglavnom ponavljaju filmovi koji su poznati većini filmofila... a ovde čovek može mirne duše da preporuči film star osamdeset godina...

O sta sam ja propustila ( mislim na ovaj PDF),a za flmove samo da kazem da imamo identican ukus:)

Двојица власника ноћних клубова су у сукобу због певаљке,један је бивши боксер.Чини ми се да се дешава у Сан Франциску и да је пред крај филма разоран земљотрес... није баш неки опис,гледао сам га пре 100 година и опасно ми се допао,али не знам како се зове.Наравно,стари филм је у питању,можда чак и црно бели,не сећам се баш... Делује ли некоме од познавалаца класика познато?

Kol'ko sam ja samo izbegavo da pogledam Tramvaj zvani želja, a sve zbog toga što mi je naziv zvučao nekako... filgud, ko da tu ima nekog igranja i pevanja i slavljenja života i ostalih gluposti... koji dinamit od filma, sad bih se ubio objašnjavajući nekom ko nije gledao šta to tramvaj zapravo znači. Ključna scena je tako zajebano snimljena da to nijedan Lari Klark ne bi mogo da prevaziđe za kakvim god vizuelnim ekstremizmom posegao.

M (1931)
http://www.imdb.com/title/tt0022100/?ref_=nm_knf_i1
Genijalna studija o serijskim ubicama, i uopšte o čoveku i čoveku unutar čoveka. Langu su za izgradnju svog Hansa Bekerta poslužila dvojica serijskih ubica : - Karl Grosman i Fritz Harman , inače dva lika koja su početkom dvadesetih terorisala mesta u kojima su obitavali. Sa čisto tehničke strane, neverovatno je koje je standarde postavio Lang, pogotovo iz ugla filmske montaže.

Na kraju filma je postavljeno jedno univerzalno i teško rešivo, bar objektivno, pitanje da li je ubica kriv za svoj krvav pir, ili je to učinio pošto mu je pomućena svest bila. Mišljenja sam, da je mnogo slučajeva na ovaj način, naravno u stvarnosti, rešeno u korist počinioca krivičnog dela, u ovom slučaju najtežeg mogućeg. Naime, svaki ubica se može pozvati na ludilo i šta ti ja znam kojekakve oblike shizofrenije, a poznato je iz prošlosti koliko takvih uslovno rečeno "ludaka", kasnije se vrati svom prvobitnom krvoločnom pozivu.

tumblr_maiobfhiTB1qmvy8zo1_500.gif

Poslednja izmena:

Back