Prepisivanje

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nikada ti niko nije šapnuo? Doturio papirić? Nikada nisi pomogla nekome i šapnula mu, doturila rešenje?

Nisi na dlanu napisala neku formulu?

Hajde ti, nego sam ja razočarana, više tužna jer to je deo čari školovanja. I učenje i deljenje, pomoć, rizik... kao i bežanje sa časova. Pa nisu profesori ludi i slepi, samo gledaju kroz prste, vagaju. To je deo vaspitanja.

Sve ovo je posledica izgubljenih moralnih i etičkih vrednosti, nekada su deca imala neke druge uzore, roditelji su imali neke druge ciljeve pored materijalnih. Dnašnja definicija uspešnog čoveka je :bez mnogo truda i mnogo obrazovanja, dobijanje mnogo novca...

Pa sad dete koje odrasta bez roditelja, a znaš kako je, i nije baš pod staklenim zvonom.

Ali me čudi , dobro kad neko vrši prevaru obično se time ne hvali niti priča o tome. Kod nas je to kao normalno nešto.

To pokazuje koliko cenimo školstvo. Jer ne verujem ako vas prime na Oxford da biste tamo pokušali nešto da prepišete. Suviše je veliki ulog. A ovo kod nas, ništa.

I onda su sve ove diskusije o poštenju u politici itd potpuno besmislene.

Ja u srednjoj nisam prepisivao, a na faksu/akademiji sam prepisivao ispite koji su apsolutno nevezani za moju struku.
Pitanje je zasto su planovi i programi tako debilno napravljeni da svako mora da uci sve?
Nesto os toga je ispravljeno bolonjom, ali mi koji smo studirali po starom, nismo imali skupljanje bodova, nego ili si polozio sve ili nisi nista.
I sve sto sam prepisao, za ovih 20 godina od kada sam diplomirao, nikada mi nije zatrebalo.

Strucne ispite mi nije ni palo na pamet da prepisem.

Na postdiplomskim vec znas i sama kako je - tu ni ne znam kako bi moglo da se prepise, ali i vaznije pitanje je zasto bi neko tu prepisivao - tu je vec sve postavljeno kako treba.

Šta da vam kažem, meni je to još od osnovne škole bilo bljakić i jadno. Više sam volela da dobijem zasluženog keca. valjda sam zato i uspela da dođem na vrh. Zasluženo. Bez ikakve veze i bez prepisivanja. I ponosim se time. Bilo bi normalno da i drugi gledaju tako.
A gde je onaj adrenalin koji osetiš za tri sekunde kada se profa okrene, a ti pokušaš da prepišeš jedno pitanje

Priznajem da sam pokušavala da prepišem par puta ali onda sam shvatila da ako ne naučim sve, taj deo koji prepišem nema poentu, ako ne znam ostatak pa sam odustala.. inače i prilično sam bila smotana, tačno se na meni videlo na km da nešto muvam, ništa poker face :D

A gde je onaj adrenalin koji osetiš za tri sekunde kada se profa okrene, a ti pokušaš da prepišeš jedno pitanje

Spada u ekstremne sportove, što opasniji profa, to uzbuđenje veće ;)

E to!
I kada krene da pregleda radove pa komentariše kako smo trebali barem malo da šaramo tj. da grešimo na različitim mestima, a ne svi na istom.

Ili kada komenariše dok neko odgovara: "Ti iza šapući malo tiše, čujem te i ja!"

Spada u ekstremne sportove, što opasniji profa, to uzbuđenje veće ;)
Nikad neću zaboraviti, radili mi trigonometriju ja došla na kontrolni, blaaage veze nemam, na sve načine sam pokušavala da odradim barem nešto
Viknem na sred časa profi kako sam videla mačku da pada (bili na 4. spratu ) on se okrene, vidi nema mačke, za 5s se okrene ka meni vidi me da prepisujem, izbaci me napolje, zalepi keca kao vrata. Al nasmejala sam ga barem i razred naravno

Ako roditelj pohvali svoje ''sposobno dete'' koje sve prepisalo, pa ga uči da na taj način prevari sistem, onda da ponovim, nisu deca kriva

I to, ali i deca znaju, vide, cuju, kapiraju.
Videli su da je lik postao predsednik drzave sa kupljenom diplomom - najvecim stepenom prepisivanja.

Znaci da ponovim: najveca funkcija u drzavi sa najvecim stepenom prepisivanja!!!

Sta dalje da se kaze? :)

Tužno je videti toliko mnogo kritičara timskog duha i kulture saradnje u teškim životnim okolnostima. Gubim veru u ove ljude u ovaj forum... gde su svi ti prepisivači, moj narod, moja braća. Nije ni čudo što Srbiji ovako loše ide, premalo se prepisuje a previše buba i stalno postoje domaći izdajnici i saboteri

I to, ali i deca znaju, vide, cuju, kapiraju.
Videli su da je lik postao predsednik drzave sa kupljenom diplomom - najvecim stepenom prepisivanja.

Znaci da ponovim: najveca funkcija u drzavi sa najvecim stepenom prepisivanja!!!

Sta dalje da se kaze? :)
"Takav nam treba!!!"- to da kaže. Šta će neki nesposobni šonjo. Nama treba neko ko ume da krši pravila i probija granice

Screenshot_20240606-113131-093.png

eheee , ta stara dobra vremena , a sada
#_maturanti , u grupi na aplikaciji "viber" razmenjivali odgovore maturskog testa engleskog jezika _#

moderna vremena, današnja deca nemaju vremena čak ni za klasično prepisivanje tokom ispita

Ako deca maovno prepisuju, onda se treba zapitati da li je problem samo u deci?
Problem je i u predmetima.
Koje smo mi gluposti ucili,to ne da je trebalo prepisivati,nego zapaliti udzbenike.😂
Uvijek sam bila odlican djak i ucila sam ono sto mi je imalo smisla da ucim.I voljela sam da ucim.
Ali koliko tona pirinca proizvede Kina ili neke besmislene podatke koji su trazeni jednostavno nisam htjela da ucim i takve stvari sam prepisivala bez ikakve grize savjesti.
Mislim da svi profesori i nastavnici u sustini znaju koliko ko zna.Ako ti danas dobijes pet iz kontrolnog,a do juce nisi znao nista,mislis da nece provaliti?
Kod nase generacije se jedino nisu uplitali roditelji.Nisu ni znali kad imas test,a kamoli da oni doturaju rjesenja.
A djecije nestasluke i prepisivanja ne bih gledala tako strogo.
Cak i kad ucis,postoji trema,postoji momenat kad bas nesti bitno zaboravis...dovoljne su kljucne rijeci da se prisjetis.
Onaj ko nista ne zna,ne moze ni prepisati,jer ne zna ni sta treba da prepise,ni gdje se to nalazi.
Treba se baviti kriminalnim radnjama odraslih,a nek nastavnici i djeca vode svoje "borbe".🙂

Drugarica napiše na vratu i malo ispod vrata formule kad se profesorka udalji ona zaveze kosu ili je malo skloni kad se približi pusti, ja joj napisem na papiricu zadatak prosledim, a ovi klinci samo znaju da fotkaju i salju u grupe

Na faxu u životu nisam prepisao.
U osnovnoj smo to radili često, u srednjoj puno manje.
Sjećam se da smo u osmom osnovne u Njemačkoj nastavniku ukrali ispit iz torbe i doma naučili samo taj dio gradiva, skoro svi dobili odličan.
Kada samo pomislim koliko smo složni bili, ni najveći štreberi nisu zucnuli, a u ovoj smrdljivoj govnari od Hrvatske bi se 100% našla karakterna piz*da koja bi cinkala.
Što reče onaj psiho-vjeroučitelj nakon tirade: "Svaki razred ima svog Mesića, pa tako i ovaj. Sutra će vjeroučitelj završiti u Jutarnjem!"

:hahaha:

Ти преписивачи кад се образују ће после да непреписивачима моралишу "што нисте школе учили", "сам си крив што си неуспешан", и још о свачему у животу. То се не ради само о политичарима, то је велики или чак већински део обичног народа.

Back