Preminuo Oliver Antić

Antic je imao zvanicne i nezvanicne supruge, takodje i decu nezvanicnu.
Ovo dete koje je zloupotrebljavao bilo je jedno od nezvanicnih:

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je danas postojanje krivične prijave protiv tragično preminulog profesora Pravnog fakulteta i ambasadora Srbije u Portugaliji Olivera Antića (72), koga je partnerka optužila da je seksualno zlostavljao njihovu zajedničku vanbračnu ćerku (12). Antićeve zvanična supruga, ćerka, sestra i sestričina oglasile su se danas i navele da "sa gnušanjem odbacuju sve navode prijave, kao i bilo kakvu pomisao insinuaciju i ideju o takvim monstruoznostima".

Sud je odbacio prijavio jer optuzeni vise nije ziv, ocigledno je zeleo da bas tako i bude, da se prijava
odbaci da se ne bi o detaljima raspravljalo.

U prilogu zvanična krivična prijava protiv pomenutog ljudskog izmeta.
274615696_269906741887267_7131022614803388204_n (1).jpg

Poslednja izmena od moderatora:
sta to mene briga ko ce sta i koliko da nasledi
A jel te mozda zabrinjava ovaj tekst:

Vesna Rakić Vodinelić povodom smrti Olivera Antića: Ćutali ste, sad zanemite​

bg-vesna-rakic-clf-230520-10-35-21-15-still001-313546-725x408.jpeg
Izvor: N1

Profesorka prava u penziji Vesna Rakić Vodinelić oglasila se povodom smrti ambasadora Srbije u Portugalu i profesora Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Olivera Antića. Njen tekst, objavljen na sajtu Skupštine slobodne Srbije, prenosimo u celini:

Ćutali ste, izuzev malobrojnih, koleginice i kolege, dok je Oliver Antić otpuštao, kažnjavao, ponižavao studentkinje i studente, dok je predatorski zauzimao sve više mesta na Pravnom fakultetu, misleći da se do naučnog vrha stiže nasilnim osvajanjem nastavnih predmeta, a ne stvarnim znanjem i kreativnošću. Ne znam da li vas osuđujem, ne bih želela. Možda samo nisam uspela da shvatim koliko je previsoko postavljena letvica za javni govor.

Ćutali ste, izuzev malobrojnih, dok je Antić na mesta nas otpuštenih dovodio sebi slične, uvek podobne, a redovno nespremne i bez naučnih i nastavnih zasluga.
Ćutali ste dok je mentor najgorih primljen za vašeg kolegu i promovisan u profesora univerziteta, a one jedine dvojice koji su se glasno usprotivili već dugo više nema.
Ćutali ste, izuzev malobrojnih, koleginice i kolege, dok sam hodnikom iznosila svoje knjige nakupljene za četvrt veka rada na Pravnom fakultetu, vaši skutovi su se povlačili u kraj predamnom, dizala sam glavu da mi ne vidite suze od hladnoće (prašine?) tih skutova. Ne znam da li vas osuđujem, ne bih želela. Možda samo nisam uspela da shvatim koliko je previsoko postavljena letvica za javni govor.
Ćutali ste dok se Antić kameleonski preobražavao u “prijatelja” svakog ko je na vlasti u Srbiji, bez obzira na miris, ukus i političku pripadnost.
Ćutali ste, predsedniče Republike, dok su vaši profesori od kojih ste, biće, nesto i naučili nazivani narodnim neprijateljima i domaćim izdajnicima. Ćutali ste dok smo mi koji nismo bili po vašoj političkoj volji, bez elementarnog obzira koji ljudsko biće čini čovekom, odstranjivani kao štetočine. Za vas, međutim, nikad nije ni bilo letvice za javni govor.
Ćutite dok ministar inostranih poslova piše o kraju svog ambasadora i o njegovim “naučnim” i “ljudskim vrlinama, o “patriotizmu” okončanom u vratima pakla.
Ćuti čaršija beogradska o biranim rečima nekrologa – gde će nego u “Politici” – o “Diki” (od milja Oliver Antić), o relativizaciji njegove zle uloge u odstrelu u ime Zakona o univerzitetu iz 1998, čiji je on razorno dolozno oruđe bio.
Ćutite dugo i istrajno. Sad zaista imate razloga da zanemite. Ostanite nemi, ćutite i dalje, bolje je nego da ćutite u minuti ćutanja, bolje je da ćutite nego da objavljujete još nekrologa ili da držite patetične komemoracije.
Zanemite, previsoko je podignuta letvica za neobuzdano zlo.

Vesna Rakić Vodinelić
Tagovi
Oliver AntićVesna Rakić Vodinelić

A jel te mozda zabrinjava ovaj tekst:

Vesna Rakić Vodinelić povodom smrti Olivera Antića: Ćutali ste, sad zanemite​

bg-vesna-rakic-clf-230520-10-35-21-15-still001-313546-725x408.jpeg
Izvor: N1

Profesorka prava u penziji Vesna Rakić Vodinelić oglasila se povodom smrti ambasadora Srbije u Portugalu i profesora Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Olivera Antića. Njen tekst, objavljen na sajtu Skupštine slobodne Srbije, prenosimo u celini:

Ćutali ste, izuzev malobrojnih, koleginice i kolege, dok je Oliver Antić otpuštao, kažnjavao, ponižavao studentkinje i studente, dok je predatorski zauzimao sve više mesta na Pravnom fakultetu, misleći da se do naučnog vrha stiže nasilnim osvajanjem nastavnih predmeta, a ne stvarnim znanjem i kreativnošću. Ne znam da li vas osuđujem, ne bih želela. Možda samo nisam uspela da shvatim koliko je previsoko postavljena letvica za javni govor.

Ćutali ste, izuzev malobrojnih, dok je Antić na mesta nas otpuštenih dovodio sebi slične, uvek podobne, a redovno nespremne i bez naučnih i nastavnih zasluga.
Ćutali ste dok je mentor najgorih primljen za vašeg kolegu i promovisan u profesora univerziteta, a one jedine dvojice koji su se glasno usprotivili već dugo više nema.
Ćutali ste, izuzev malobrojnih, koleginice i kolege, dok sam hodnikom iznosila svoje knjige nakupljene za četvrt veka rada na Pravnom fakultetu, vaši skutovi su se povlačili u kraj predamnom, dizala sam glavu da mi ne vidite suze od hladnoće (prašine?) tih skutova. Ne znam da li vas osuđujem, ne bih želela. Možda samo nisam uspela da shvatim koliko je previsoko postavljena letvica za javni govor.
Ćutali ste dok se Antić kameleonski preobražavao u “prijatelja” svakog ko je na vlasti u Srbiji, bez obzira na miris, ukus i političku pripadnost.
Ćutali ste, predsedniče Republike, dok su vaši profesori od kojih ste, biće, nesto i naučili nazivani narodnim neprijateljima i domaćim izdajnicima. Ćutali ste dok smo mi koji nismo bili po vašoj političkoj volji, bez elementarnog obzira koji ljudsko biće čini čovekom, odstranjivani kao štetočine. Za vas, međutim, nikad nije ni bilo letvice za javni govor.
Ćutite dok ministar inostranih poslova piše o kraju svog ambasadora i o njegovim “naučnim” i “ljudskim vrlinama, o “patriotizmu” okončanom u vratima pakla.
Ćuti čaršija beogradska o biranim rečima nekrologa – gde će nego u “Politici” – o “Diki” (od milja Oliver Antić), o relativizaciji njegove zle uloge u odstrelu u ime Zakona o univerzitetu iz 1998, čiji je on razorno dolozno oruđe bio.
Ćutite dugo i istrajno. Sad zaista imate razloga da zanemite. Ostanite nemi, ćutite i dalje, bolje je nego da ćutite u minuti ćutanja, bolje je da ćutite nego da objavljujete još nekrologa ili da držite patetične komemoracije.
Zanemite, previsoko je podignuta letvica za neobuzdano zlo.

Vesna Rakić Vodinelić
Tagovi
Oliver AntićVesna Rakić Vodinelić
E cek jel on ubijen a tako mu dodje da bi se doslo do ove istine da je bio neko zlo naprednjacko..e pameti

tekst iz 2012-te

https://pescanik.net/neman-je-na-vratima-andricevog-venca/

Pravni savetnik predsednika Republike, Oliver Antić je, nekoliko dana posle nove sahrane Pavla Karađorđevića na Oplencu, rekao da bi za Kraljevinu Jugoslaviju bilo „pametnije“ da je ostala u Trojnom paktu sa Hitlerom, koji je potpisao namesnik Pavle Karađorđević, jer po mišljenju ovog novog revizioniste istorije: „sačuvali bismo nekoliko miliona Srba, NDH ne bi postojala, a integritet naše zemlje ostao bi očuvan. Kasnije bi bila uspostavljena parlamentarna monarhija, a danas bismo bili negde na nivou Španije, Belgije ili Švedske. Da smo kroz rat prošli kao što su prošli Rumuni, Mađari ili Bugari, ne bi bilo zuluma na Kosovu, stradanja od ustaške kame“. Dodao je i da bi tada Srbija imala izlaz na Egejsko more, jer bi tada imala i Makedoniju, pored ostalih teritorija.

Oliver Antić je navodno pravni savetnik predsednika republike. Ne znam koliko se obrazovao u istorijskim naukama od vremena kada je kao „dobar student i još bolji komunista“ sudelovao u progonu nekoliko tadašnjih profesora Pravnog fakulteta početkom sedamdesetih godina XX veka, zbog njihovog velikosrpskog nacionalizma. Ali znam – tako je bar javno rečeno – da ga je predsednik Nikolić postavio da ga savetuje o pravu, a ne o istoriji (računajući tu i njenu reviziju).

Kao pravnik, međutim, Antić bi morao znati ponešto o posledicama revizije istorije

Back