Preminuo gradonačelnik Beograda

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Norma Kampl:
Како год, био је најбољи градоначелник Београда у последњих 60-так год.

Слава му.

Породици, и блискима, саучешће.
Potpis.
Kod njega sam jako cenila to što se, i pored visokog položaja u stranci, nije gurao u "visoku" politiku (vlade, ministarstva...) već se držao svog dvorišta. Našeg beogradskog dvorišta.
Slava mu.

Powerslave:
Ja kao Beogradjanin i kao nekadasnji glasac DS-a, a sada apstinent nisam potresen smrcu gradonacelnika Beograda. Treba reci da je Bogdanovic osim toga sto je bio gradonacelnik Beograda bio i lopov i reketas. U Beogradu nisi mogao nista da gradis bez njegovog potpisa, a da bi potpisao nesto morao si da mu platis od nekoliko desetina hiljada eura pa do nekoliko stotina hiljada eura, zavisno od lokacije. Zasto zaliti takve ljude.

Ово болдовано је тачно и опште познато.

Jakobinac:
Sabane, Milosevicevu vlast smo svi osetili samo po zlu. Ubedjen sam da je ogromna vecina gradjana Beograda Bogdanovica upamtila samo po dobru. Milosevic je ostavio milijardu puta goru zemlju nego sto ju je preuzeo, Bogdanovic upravo suprotno - milijardu puta lepsi grad nego sto ga je preuzeo. Pojedinsci koji se frljaju "informacijama" o njegovoj korumpiranosti imaju nacina da to i dokazu, ali taj nacina nije iznosenje nedokazanih teorija na topicu otvorenom povodom njegove smrti. Kapito?
Pazi ovako sabane, Bogdanovic je mrtav kao i Milosevic i ako o Bogdanovicu treba da pisemo lepe stvari samo zato sto je mrtav to isto treba da cinimo i za Milosevica. Beograd zaista jeste lepsi u zadnje 3-4 godine nego sto je bio 90-ih ali bato znas koliko se on ugradio na tome.

Powerslave:
Ja kao Beogradjanin i kao nekadasnji glasac DS-a, a sada apstinent nisam potresen smrcu gradonacelnika Beograda. Treba reci da je Bogdanovic osim toga sto je bio gradonacelnik Beograda bio i lopov i reketas. U Beogradu nisi mogao nista da gradis bez njegovog potpisa, a da bi potpisao nesto morao si da mu platis od nekoliko desetina hiljada eura pa do nekoliko stotina hiljada eura, zavisno od lokacije. Zasto zaliti takve ljude.

jeste da nije lepo pljuvati po coveku koji je tek umro, al eto razlicite smo politicke opcije i mogu da kazem da sam i ja isto cuo sto i ti. drugar ciji otac je jedan od najvecih gradjevinskih preduzimaca u beogradu (poseduju izmedju ostalog i 2 zgrade na dorcolu) mi je ispricao isto ovo sto ti tvrdis, sa dodatkom da bogdanovic ima preko 100 stanova u beogradu jer je od svake izgradjene zgrade uzeo makar jedan.

Strela:
Најбољи градоначелник Београда у последњих 60-ак година био је Бранко Пешић.
И Бранко је био одличан. Други на тој "ранг листи" најбољих.

Али, узимајући све у обзир, и одакле је морао да крене, мислим да је Богдановић био бољи.

Strela:
Ово болдовано је тачно и опште познато.
Pisao Vonjislav u svojim "knjigama" pa je zato "tacno i opste poznato"? Pa majku mu staru, kamo Velika Srbija, kamo Kurir, Press, Pravda.. da razotkriju tu "opstu istinu"? toliki smradikalski mediji, a niko da pomene Nenadovih stotinak stanova u BGu?
Dakle vama smradikalima nista bolje ne treba dati od blata do kolena i masnog pecenja. Ne umete vi da cenite civilizaciju kao dostignuce.
Mada sam ja vise za Ciklon B.

pa bolje je biti gradonacelnik beograda jer raspolazes sa vise para nego premijer srbije.

evo da vam samo kazem da se beograd nalazi pod vlascu tzv. gradjevinske mafije i da nista ne mozete u bgu da gradite ako prethodno ne uplatite propisani reket toj mafiji. ko god je pokusao u bgu da gradi nesto vece od garaze - zna o cemu govorim.

Jуриј Роперов:
pa bolje je biti gradonacelnik beograda jer raspolazes sa vise para nego premijer srbije.

evo da vam samo kazem da se beograd nalazi pod vlascu tzv. gradjevinske mafije i da nista ne mozete u bgu da gradite ako prethodno ne uplatite propisani reket toj mafiji. ko god je pokusao u bgu da gradi nesto vece od garaze - zna o cemu govorim.
Lazljiviv smradikalcic. Ne tvrdim da korupcije i mita nema, naravno da ih ima, zapatili su to Sloba i Voja ovde da se ne iskoreni sto godina. Ono sto tvrdim je da nisu svi korumpirani jerbo sam licno na odredjen nacin ucestvovao u izgradnji nekoliko zgrada u BGu i ZNAM da nije dato ni dinara mita.

Jerry Ropero:
takodje par mojih prijatelja je htelo da investira u izgradnju stanova u beogradu al su se pokolebali i odustali kad su saznali koliki reket moraju da plate bogdanovicevoj gradjevinskoj mafiji ;)

tacnije taj rashod nisu ukalkulisali u svoj finansijski plan
Da vidis tek koliki reket placaju radikalima (Mirovicu, Zavod za izgradnju grada) u Novom Sadu....

dok!:
Ja znam coveka koji je imao trafiku u centru grada. Jednog dana mu je receno da tu po planu vise nije predvidjeno da bude trafika i srusili je. Par dana kasnije tu je postavljena nova trafika futura plus.

preko 5000 trafika je na taj nacin uklonjeno iz beograda da bi grad navodno "bio lepsi". hiljade i hiljade ljudi je tako ostalo bez hleba i egzistencije i oterano na ulicu.

Ja se secam dobro kad je pocela ta kampanja DS-ovaca za uklanjanje svih trafika sa ulica i uklonjene su sve trafike sem trafike firmi Duvan i Futura Plus. To mi je prvo bilo malo cudno a kasnije sam saznao da je vlasnik obe firme kriminalac, mafijas, ubica i finansijer DS-a Stanko Subotic Cane.

Na trgu republike je bilo nekih 10tak trafika sa obe strane ulice a sad su tamo samo ove Canetove.

I tako sad canetove trafike ostvaruju 10000% veci profit a ovi ostali su oterani na ulicu i ne zaradjuju nista.

Zato je preko 20.000 Srba koji su radili u beogradskim trafikama danas sirotinja a Stanko Subotic Cane je jedan od najbogatijih Srba na svetu i ljudi u Evropi sa imovinom vrednom preko 600 miliona dolara. To vam je kapitalizam na demokratski nacin.

Atreid:
Da vidis tek koliki reket placaju radikalima (Mirovicu, Zavod za izgradnju grada) u Novom Sadu....

da placaju reket ti stanovi bi bili daleko skuplji u prodaji ili jednako skupi kao u beogradu a cinjenica je da stanovi u novom sadu odprilike 50-100% manje kostaju nego u Beogradu.

To je tako ne zato sto je gradnja skuplja u BGu nego u NSu , gradnja sama kosta isto, nego je zato delimicno sto su placevi za izgradnju skuplji u BG-u a tu isto treba dodati i ovaj cuveni reket bogdanoviceve gradjevinske mafije.

dok!:
Ja znam coveka koji je imao trafiku u centru grada. Jednog dana mu je receno da tu po planu vise nije predvidjeno da bude trafika i srusili je. Par dana kasnije tu je postavljena nova trafika futura plus.

Ja znam lika koji je licno gledao Seselja kako kara leseve Srba po vrletima Hercegovine dok je jos bio mlado momce.

---

Zao mi je za Bogdanovica. Jedan od retkih gospodina u srpskoj politici. Koliko sam mogao da cujem od normalnih apoliticnih ljudi, kazu da se za njegovog mandata Beograd skoro preporodio, a na kraju krajeva istorija samo takve pamti.

Jerry Ropero:
da placaju reket ti stanovi bi bili daleko skuplji u prodaji ili jednako skupi kao u beogradu a cinjenica je da stanovi u novom sadu odprilike 50-100% manje kostaju nego u Beogradu.

To je tako ne zato sto je gradnja skuplja u BGu nego u NSu , gradnja sama kosta isto, nego je zato delimicno sto su placevi za izgradnju skuplji u BG-u a tu isto treba dodati i ovaj cuveni reket bogdanoviceve gradjevinske mafije.

Ne, nego, zato sto radikali peru ratnoprofiterske pare (opljackane u ratu), pa u Novom Sadu imas izgradjenih 7500 stanova koje niko ne kupuje, pa je i cijena niza, pranje para... eto.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back