Preminula Biljana Kovačević-Vučo

Zamolicu vas jos jednom, tema je vec jednom zatvorena pa je opet otvorena, sada se ovde pisu jos gori postovi nego na prvoj, spamujete, vredjate se medjusobno i vise nije ni bitna osoba o kojoj je tema, na kraju cete svi da dobijete kazne ne sto iznosite svoje misljenje o njoj vec zbog uvreda ili ce tema ponovo biti zakljucana

slazem se tisucu posto

ovaj a-turista je preterao u svakoj meri ovim provociranjem. uklonite mu sve iosim jednog (pametnog) posta, ako ga ima.

on se ludo zabavlja, po obicaju, a sad treba bamovati redom. nije tako

tema je smrtno ozbiljna,. zena je bila krajnje proskribovana u sadasnjoj opoziciji i nista lepo nema da se kaze o njenom javnom angazmanu. samo je o tome rec i o tragicnim posledicama neukih politicara rezimaca koje svi trpimo

Beograd -- Istaknuti borac za ljudska prava i predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava Biljana Kovačević-Vučo preminula je jutros posle teške bolesti u Beogradu.
Biljana Kovačević – Vučo jedan je od osnivača Jugoslovenske akcije NVO i nezavisnog sindikata “Nezavisnost” (mart, 1999.), članica Radne grupe za budućnost bivše Republike Jugoslavije (osnovana jula 1999. na Konferenciji u Bratislavi organizovanoj od strane East West Instituta iz Njujorka).

Advokat Biljana Kovačević – Vučo je bila je aktivista za zaštitu ljudskih prava u Srbiji. U svojoj dugoj karijeri aktivistkinje mirovnih pokreta i aktivistkinje za zaštitu ljudskih prava bila je, između ostalog, osnivač Saveta za ljudska prava Centra za antiratnu akciju u Beogradu i šef SOS linije za pravnu pomoć žrtvama političe, etničke i dikriminacije na radu (1992-95), osnivač, generalni sekretar i šef kancelarije za pravnu pomoć Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji (1994-1997), predsednica izvršnog odbora Centra za tranziciju ka demokratiji (1997) i osnivač i predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava – YUCOM (od 1997) - nekadašnji Jugoslovenski komitet pravnika za ljudska prava.

Inicijator je najvećeg broja koalicija i mreža nevladinih organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava na teritoriji Srbije i u regionu.

Autor je mnogih publikacija i članaka. O problemu ljudskih prava dala je mnoge intervjue kao i izjave za medije.

U svojoj karijeri kao pravnika radila je kao pravni savetnik u Privrednom sudu u Beogradu (1978 – 1988.), i kao viši saradnik u krivičnom i građanskom odeljenju Vrhovnog suda Srbije (1988-1996).

Od 1996. godine bavi se advokaturom u Beogradu, u advokatskoj kancelariji specijalizovanoj za krivično pravo i slučajeve kršenja ljudskih prava. Zastupa žrtve kršenja ljudskih prava pred nacionalnim i međunarodnim telima (Komitet UN za ljudska prava i Evropski sud za ljudska prava).

Bila je zastupnik novinara Bodrožića u jedinom slučaju koji je protiv Srbije dobijen pred Komitetom UN za ljudska prava. Član je tima eksperata i advokata YUCOM-a koji su dobili 2 slučaja pred Evropskim sudom za ljudska prava. Govori engleski jezik.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=04&dd=20&nav_category=16&nav_id=425621

Došao đavo po svoje. Ima ih još nekoliko koji ga čekaju... mislim...đavola.

To jeste , patrijortski basibozluk po forumu najvise skici i grokce o nekom postovanju , moralu , dignitetu , dostojanstvu qurcu , palcu ... stalno pritiskaju onaj trougao i placu zbog nekih uvreda i podsmevanja ovom ili onome ,a sada samo sto ne zapevaju :mrgreen:

u pravu si,samo sam i ja u pravu da nisi bolji u zezanju sto se tiče teme od njih :)

a tek mi nisu jasni mozgovi koje ovaj slučaj ne zanima a postavljaju komentar,za posmatranje su :)

Potpuno mi je svejedno, indiferentna sam prema njenoj smrti i ne osecam nikakvu tugu. Jedino sto kao hriscanka i ziv ljudski stvor koji nije imun na bolesti ni smrt,mogu reci (posto sam procitala da je tesko i dugo bolovala),
da je smrt dosla kao olasksanje.

Vecni spokoj ili nespokoj, odredice neko visi od nas, po zasluzi....

Mnoge je zaduzila suzama, ako sad za nju nemaju nijednu, nije do njih!

Sto retardi kaznjavaju za neke postove,gledajuci kako se ovde govorilo iz usta istih prema moralnoj gromadi i instituciji predsednika S.Milosevica,kako ne moze prema crknutoj kravi tako da se govori:dontunderstand:

Crkla krava :mrgreen:

Ne razumem, od nas se trazi da ridamo?
Ne pada mi na pamet, ali nisam ni od onih koji su pustali balone pa se ovde javno hvalili, kad je sahranjivan pokojni predsednik Milosevic:roll:

Na vest, da je : Preminula Biljana Kovačević Vučo, trenutno se vodu teška borba izmedju MINUSAŠA i PLusaša na raznim Online vestima… Minusaši su tamo do nogu potukli Plusaše, to jest one koji su tamo ostavili drušveno prihvatljive komentare.

Šta to znači za neupućene, pa to, da je gotovo u svim medijima došao Crni PETAK, subota, nedelja, ponedeljak, utorak, sreda, i četvrtak za komentatore koji pišu istinite, tačne komentare, ali DRUŠVENO su neprihvatljivi.

Pošto pišem drušveno neprihvatljive komentare, a takvi su zabranjeni, moram o tome ovde da pišem, jer me nateraše prilike i policijski čas koji trenutno vlada na pomenutoj temi na ONLINE-portalima.

Cenim da je već nekom u ONLINEU palo napamet da ukine opciju MINUS, i ostavi samo plus, jer su MINUSI čak na nekim temama drušveno neprihvatljivi.

Preminuvša sada pokojna gospodja je bila drušveno najagilnija po pitanju uvodjenja cenzure u medijima, u javnom i nejavnom životu, i ista je uz pomoć par kolega i koleginica iz NVO-a uspostavila jednu od NAJMONSTRUZNIJIH rečencia, koja glasi: zabranjen je govor mržnje u Srbiji !

Ta rečenicaje najzloupotrebljeniji osnov , za koji se mogu goniti baš oni koji ne misle kao vi, a po tom kriteriju je moguće zabraniti i uništiti 90 % napisanih knjiga, spisa, pesama, govora itd.

SUDIM; da ne može biti zabranjen nigde govor mržnje, ako je dozvoljen govor ljubavi… ne može se nigde zabraniti proizvodnja BIBERA, SOLI, Belog luka, ako je dozvoljeno proizvoditi čokoladu.

Ne mogu se zabraniti gmizavci puput Zmije, Krokodila, Reptila, a ne zabraniti PSE, Vukove i Lisice I Tvorove.

Šta hoću da kažem u zaključku: preminula gospodja je odlično predosetila, I na vreme je zakonom predupredila nas komentatore, da posle njihove smrti , mi ne možemo ništa da kažemo šta mislimo, ali možemo da kažemo I izrazimo saučešće, iako je nismo poznavali, družili se sa njom, ali ljudi su ti čudo, oni izažavaju saučešća I majci I ocu Majkla DZEKSONA, jer su sa njima čuvali BIZONE I Muflone dok su bili mali..

Poslednja izmena:
.. bogami .. odličan post ..

.. bilo bi zanimljivo malo razraditi šta se sve smatra govorom mržnje ..
.. i .. drugo ..
.. bilo bi zanimljivo razmotriti koj se racku zabranjuje govor mržnje .. a sama mržnja se drži kao .. pravo na mišljenje .. i lično osećanje .. svakog pojedinca i građanina ..
(.. a tako i radnika .. i seljaka .. i svih komšija uopšte ..)

(.. mislim da bilo kakvo ukazivanje na .. glupost .. većina glupih ljudi smatra za .. govor mržnje ..
.. to se i na forumima da videti ..)

Poslednja izmena:

Back