Preliminarni rezultati popisa U CG

Kao prvo, to sto je Nova prikupila samo po sebi nije uzorak. Svak ko je u životu imao bilo kakvih dodirnih tačaka sa statistikom i obradom podataka, zna kolika je ovo u stvari nebuloza. Ti podaci koji imaju su prikupljeni zbrda-zdola, i kao takvi oni ne mogu biti reprezentativni, ustvari i mogu, ali sa velikim odstupanjem tj mogućnošću greške. Pretpostavljam da se ovdje radi o klasičnim manipulacijama, tj oni gađaju za njih željeni procenat, pa kasnije ukoliko konačni rezultati budu značajno ispod željenih, počnu svoju staru priču o pokradenom i lažiranom popisu. Da ne pričam o tome kako oni javno priznaju kako su prekršili zakon prikupljajući na ovaj način podatke, mada ne sumnjam da i ostale najjače partije čine to isto. Još pročitah izjavu Danilovića kako su oni plasirali ove podatke baš kako si spriječili da popis bude pokraden, nešto u tom kontekstu. Ja ne znam da li oni sami vjeruju u to što pričaju, no dobro....
Po meni, broj Srba će porast na ovom popisu, ali ne na račun Crnogoraca, već više na račun onih koji su ostali neopredijeljeni prošli put, kojih je ovog puta dvostruko manje, plus oni koji su se tada izjasnili Jugoslovenima. No, vidjećemo konačne rezultate,a evo i Medo napisa na svoj fb nalog kako će Crnogoraca bit preko 45%, a Srba preko 35%. Vidjećemo...

Raspolazes li kakvim podacima za Bosnjake i Muslimane?

Jedan mali dio pravoslavaca koji su se pisali kao Crnogorci sad se pisu kao Srbi, dok je ogroman broj muslimana ovaj put se upisao kao Crnogorci.

P.S. Mislim da su Srbi na ovi popis dostigli svoj maksimum, jer su svi oni koji su se pisali kao Crnogorci a smatrali se Srbima konacno prelomili i upisali se kao Srbi. Kao sto ce i crnogorskim jezikom da govori sve vise ljudi (u narednih deset godina kad bude sledeci popis) jer danas crnogorski jezik jos i nije zazivio kao sto ce to bit do narednog popisa. Osim toga, drzava je nezavisna a uvijek postoji tendencija da se gradjani (neoptereceni politikom) pisu/poistovjecuju sa drzavom, dakle kao Crnogorci. Drugim rijeci, ponavljam, ovo je maksimum koji su Srbi dostigli, poslije ovoga slijedi samo blagi ali neupitan pad.

Crnogorci u čabar prdoše.....:whistling::whistling:

Ma hebeš i jedne i druge kada im trebaju dve "akademije nauka",dve crkve,Bog te pita koliko stranaka i milioni evra vredne kampanje da bi ubedili jedni druge šta su.
Kod njih popis ko izbori hebote i to sa sa sve plakatima :D

Sada imaju deset godina za novi "prelazni rok" pa da vidimo ko će više da uloži u kvalitetnije igrače i hoće li biti preletanja u tabor "večitog rivala".

A jel možeš ti da shvatiš da podatke sa popisa ne može da dobije ama baš niko osim MONSTAT-a i da samo oni mogu da ih objave? Šta ste zapeli s nekim retardiranim prognozama koje veze s mozgom nemaju, polako, strpite se dok se ne dobiju rezultati

CG je mala i svi se poznaju pa i oni iz Monstat-a zinu ponešto.
Zato ja mislim, da će biti nešto približno tako mada moram priznati, da bi me to iznenadilo.
Razlog za ovo bi bio:
1.Teška ekonomska kriza i nezadovoljstvo ljudi sa svojim standardom.
2. Velika i prevelika propaganda prosrpskih partija, SPC i pojedinaca i vlasti iz Srbije.
3. Priznanje nezavisnosti Kosova i INAT da zato prkose vlasti.
4. Želja mnogih pojedinaca iz naroda, da se CG previše ne odaljuje od Srbije i želja, da je Srbija najbliži saveznik.
5. Strah od ekspanzije muslimanskog fundamentalizma.

To su ključne stvari, zašto su se mnogi Crnogorci izjasnili kao Srbi.

Poslednja izmena:
Zato ja mislim, da će biti nešto približno tako mada moram priznati, da bi me to iznenadilo.
Razlog za ovo bi bio:
2. Velika i prevelika propaganda prosrpskih partija, SPC i pojedinaca i vlasti iz Srbije.
4. Želja mnogih pojedinaca iz naroda, da se CG previše ne odaljuje od Srbije i želja, da je Srbija najbliži saveznik.

To su 4 ključne stvari, zašto su se mnogi Crnogorci izjasnili kao Srbi.

Oces reci sto su se mnogi Srbi iz CG izjasnili kao Srbiz:D

Razlog za ovo bi bio:
5. Strah od ekspanzije muslimanskog fundamentalizma.

To su ključne stvari, zašto su se mnogi Crnogorci izjasnili kao Srbi.

Ali vidimo da se povećava i broj Crnogoraca.

Ovaj popis je mnogo bitniji od bilo kojih parlamentarnih izbora.
Na parlamentarnim izborima se samo utvrđuje da Crnogorci, muslimani (Bošnjaci :lol:), Hrvati i šiptari mogu da preglasaju Srbe...a na popisu se pokušava smanjiti broj Srba, i još važnije, broj ljudi koji srpski jezik doživljavaju svojim maternjim.

I to što veliš... Zato su već počeli da se spremaju za kuknjavu kako je popis pokraĐen :mrgreen:

Back